![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2005
![]() |
A wieć przy próbie sflashowania według tej ( http://kamillo.k9.pl/ ) stronki wyskoczył błąd. teraz jak chce wgrać jakiś bios to wyskakuje błąd jak na załączonym screenie. Czy da się coś z tym zrobić
Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
próbowałem po dosem ale dochodzi do takiego momentu i nic, zatrzymuje sie (fot1)
a jak wcisne esc to (fot2) |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
czy naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
czy to może być spowodowane tym, że moja płyta jest na chipsecie sis
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
warto iść z tym napędem do kogoś kto ma płyte z innym chipsetem i próbować wgrać tego biosa
|
|
|
|
|
#6 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tez mam na chipsecie sis i bezproblemowo mi sie wszystko flashuje
a ten bios ktoryc chcesz wgrac to jest od litka i jeszcze jedno dlaczego chcesz to zrobic ? a w zalaczniku masz wersje *.exe |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
jak napisałem w pierwszym poście chciałem sflashować exe'kiem ale coś nie wyszło
później winmtkflash i taki sam błąd jak na tym exe mtkflashem też próbowałem ale zatrzymuje się w momencie który pokazałem w 2 poście a chce to zrobić bo nie wyszło za pierwszym razem i chce przywrócićgo do życia wersja exec mi teraz nic nie da bo mój komp nie startuje z tym napędem podpiętym do płyty |
|
|
|
|
#8 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to jedyna mozliwosc ze ktos ma taki sam naped i dokonasz flasha w tak "zwanym" hot-swap
czyli odpalisz progza do flashowania, dasz aby zczytal bios, pozniej podmienisz napedy i dasz mu flash i powinno zadzialc |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
A czy jesteś pewien, że bios, który chcesz nagrać jest napewno kompatybilny z twoim wcześniejszym biosem? Ten błąd wygląda na typowy komunikat, który pokazuje, że masz inny bios niż ten, na który można nagrać nowy bios. Sprawdź jaką wersje biosa posiadasz i czy nowy bios jest właśnie do twojej wersji.
|
|
|
![]() |
|
|