Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.10.2005, 07:27   #1
Dex'
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.10.2005
Dex' w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Sony DDU1211 - problem

A wieć przy próbie sflashowania według tej ( http://kamillo.k9.pl/ ) stronki wyskoczył błąd. teraz jak chce wgrać jakiś bios to wyskakuje błąd jak na załączonym screenie. Czy da się coś z tym zrobić Bardzo proszę o pomoc.
Dołączone obrazki
Sony DDU1211 - problem-blad.jpg 
Dex' jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.10.2005, 17:08   #2
Dex'
Nowy na forum

próbowałem po dosem ale dochodzi do takiego momentu i nic, zatrzymuje sie (fot1)

a jak wcisne esc to (fot2)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Sony DDU1211 - problem-er1.jpg  
Dołączone obrazki
Sony DDU1211 - problem-er2.jpg 
Dex' jest offline  
Stary 11.10.2005, 15:07   #3
Dex'
Nowy na forum

czy naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc
Dex' jest offline  
Stary 11.10.2005, 20:47   #4
Dex'
Nowy na forum

czy to może być spowodowane tym, że moja płyta jest na chipsecie sis
Dex' jest offline  
Stary 07.11.2005, 09:46   #5
Dex'
Nowy na forum

warto iść z tym napędem do kogoś kto ma płyte z innym chipsetem i próbować wgrać tego biosa
Dex' jest offline  
Stary 07.11.2005, 10:56   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja tez mam na chipsecie sis i bezproblemowo mi sie wszystko flashuje

a ten bios ktoryc chcesz wgrac to jest od litka

i jeszcze jedno dlaczego chcesz to zrobic ?

a w zalaczniku masz wersje *.exe
Dołączone pliki
File Type: zip SONYDDU1211_IYH1_TO_LITEONIT_LTD122_IL5Z.ZIP (94.2 KB, 29 oglądane)
Stary 07.11.2005, 16:50   #7
Dex'
Nowy na forum

jak napisałem w pierwszym poście chciałem sflashować exe'kiem ale coś nie wyszło
później winmtkflash i taki sam błąd jak na tym exe
mtkflashem też próbowałem ale zatrzymuje się w momencie który pokazałem w 2 poście
a chce to zrobić bo nie wyszło za pierwszym razem i chce przywrócićgo do życia
wersja exec mi teraz nic nie da bo mój komp nie startuje z tym napędem podpiętym do płyty
Dex' jest offline  
Stary 07.11.2005, 20:18   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to jedyna mozliwosc ze ktos ma taki sam naped i dokonasz flasha w tak "zwanym" hot-swap

czyli odpalisz progza do flashowania, dasz aby zczytal bios, pozniej podmienisz napedy i dasz mu flash i powinno zadzialc
Stary 17.11.2005, 13:45   #9
emukiss
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2005
emukiss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy jesteś pewien, że bios, który chcesz nagrać jest napewno kompatybilny z twoim wcześniejszym biosem? Ten błąd wygląda na typowy komunikat, który pokazuje, że masz inny bios niż ten, na który można nagrać nowy bios. Sprawdź jaką wersje biosa posiadasz i czy nowy bios jest właśnie do twojej wersji.
emukiss jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: