![]() |
Cytat:
|
mnie sie wydaje, ze konsola byla planowana do 1280x720
pozniej wyszlo w praniu co innego....a na zmiane bylo za pozno, choc dolozenie ramu to male piwo, moze problem lezy w innym podzespole konsoli czy ps3 to zly sprzet? NIE, ale mimo, ze wyszedl rok po x360 nie oferuje w zasadzie nic wiecej co x, poza grami ale to nieco inna kwestia. w kazdym razie oczekiwalem duzo wiecej. |
Nie chodzi o ladowanie samego FrameBuffera a o operacje na nim (jak aa) wymagajace dodatkowej pamieci jak i gigantycznych przepustowosci - pomimo GDDRam'ow 3 ledwo jej wystarcza przy tak gigantycznym FB.
|
Ktos juz o tym pisal - w konsolach nie loaduje sie calego levelu do RAMu na poczatku, tylko na biezaco streamuje dane z plyty. Wiec sie da.
@REi - ciesze sie ze nie tylko jestes wytrawnym Graczem (cenisz dobre tytuly) ale i znasz sie na tych wszystkich cyferkach i sobie ma z kim demek pogadac xD! BTW - jest juz demo Uncharted... Miazga :-)! |
Ram to nie tylko FrameBuffer - takie ma ograniczenia - z tego co czytalem to wlasnie z tego powodu Heavenly Sword biega w 30fps w 1080p. Zakladajac glebokosc bufora rzedu 3klatek to daje nam 142mb - przy 256mb ramu grafiki to zdecydowanie zbyt duzo.
|
LOL i tyle
jak 256ram moze obsluzyc 1920x1080 z aa, przeciez to sie w tym ramie nie zmiesci.... |
Ni ze nie wspiera AA - bo wspiera ale nie moze wypluc obrazu FullHD w 60FPS z AA i nie jest to wina wydajnosci ukladu a FrameBuffera. Jak narazie PS3 zapowiada sie na mocniejszy system ale to jeszcze sie okaze.
|
no ale fakty z powietrza odnosza sie tez do mnie
wiec chce wiedziec gdzie te fakty z powietrza dalem.... RSX nie wspiera AA co sony podalo przed wyjsciem ps3, sporo przed wyjsciem.... |
Cytat:
Fajnie ze masz PS3 ale PS3 imo pojawilo sie troche za wczesnie i rzutem na tasme przez co wlasciwe gry zaczynaja sie pokazywac dopiero teraz. Mam obie platformy i bezposrednie porownanie wiec z czystym sumieniem mowie ze takie gry jak Uncharted i R&C zaczynaja robic wrazenie. |
Cytat:
a gwoli wyjasnienia to mam ps3 a nie x360 i co najwazniejsze, czy napisalem w poprzednim poscie nieprawde, ze ps3 nie ma AA? |
Nie ma czegos takiego jak darmowe AAx4. Ludzie rozumie ze bronicie swojego ale nie wymyslajcie faktow z powietrza (w czym widze demek robisz sie coraz lepszy)...
|
ale to nic nie zmienia, grafika nie wydoli z jakimkolwiek wygladzaniem, cell tu nic nie nadgoni, on jest do czego innego
|
Nie wiem czy akurat AC ma AA czy nie. Ale to nie zmienia faktu ***380;e X360 ma ca***322;kowicie darmowy AAx4 a na PS3 takie co***347; to znaczy spadek wydajno***347;ci. Tu mo***380;e nie wykorzystali tego ale zrobi***261; to gdzie indziej.... a jak jeszcze dorzuc***261; darmow***261; teselacj***281; .. :fiu:
|
Cytat:
|
Wreszcie obejrzałem sobie "trailer porównawczy" i prawdę mówiąc to jakiś szokujących różnic nie widzę?
http://www.gametrailers.com/player/28006.html Demek, zasiałeś we mnie taki niepokój jakby wersja na PS3 była jakimś totalnym syfem - podczas gdy to imo kosmetyka. Gdybym miał obie konsole wiadomo - wybrałbym wersje na X360. Ale i grając na PS3 nie byłbym zawiedziony. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |