Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   Sony szpieguje ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f36/sony-szpieguje-87037/)

Myszop 15.04.2011 19:17

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1156601)

no i co, łyso? mówiłem że jest a słyszałem o takich i niby pudło, wszystko wiedzący to nie jesteś Berion, punkt dla mnie ;d ale i tak cie chwalę za to co robisz na tym forum i wgl, bo wiesz co i jak ;d

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1156585)
Gdyby włożył BD-R/BD-RE z grą na PS3 to napęd nie przepuści płyty jako PS3BD tylko jako płytę z danymi (z której można sobie co najwyżej odsłuchać MP3, obejrzeć AVI albo JPG). Znowu pudło. :P

a tobie z tym pudłem? wyżyj się na kompie, dzwoniłem do kolesia i kazał przyjechać, przyjechałem i pokazał MAG, to co pokazał frog na gry-online, w tą gre se nie zagrasz bez neta (cs bez gry w offline..), pożyczyłem mu SH5 i RE5 (mam je chociaż nie mam ps3...) i poszło ;d wiec zwykłe gry ok.. więc tu poprawka, i nie pudło...

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1156608)
No dobrze, jedna gra, niech Ci będzie. :P

Tak się jeszcze zastanawiam, Capcom ostatnio szaleje z DRM i ich nowe gry dostępne wyłącznie na PSS podobno wymagają stałego połączenia z internetem. Nie wiem czy to prawda.

coś o tym jest na necie, poszukaj z resztą, i to możliwe w zasadzie, z Assasins Creed 2 na pc wymagane jest stałe połączenie z internetem, chyba że masz cracka dobrego i działającego.
i to jest przykład gry wymagającej neta do pogrania mimo że nie ma MP, ale akurat na kompa ;d

a co do kupywania gier oryginalnych to raz na miesiąc, czy dwa, jedną nie zaszkodzi kupić, zawsze jest gra z innymi :)

frog 15.04.2011 19:56

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1156608)
No dobrze, jedna gra, niech Ci będzie. :P

DWIE i NIECH MI BEDZIE ;)

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11785

Berion 15.04.2011 20:04

Dwie i niech Ci będzie. :D

Cytat:

wszystko wiedzący to nie jesteś Berion
Też nad tym ubolewam. :]

Myszop 15.04.2011 20:06

a tu nagle Żaba daje trzecią i czwartą....... i tysiąc osiemset pięcdziesiątą ;d

Berion 20.04.2011 09:58

Ilość załączników: 1
:taktak:

http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...-sony-evil.jpg

Myszop 20.04.2011 20:48

What's this?? this Image?? Sony-Evil?? nie rozumiem ;d

chris996 20.04.2011 23:15

Cytat:

Napisany przez Myszop (Post 1157917)
What's this?? this Image?? Sony-Evil?? nie rozumiem ;d

Sony zmienia logo i banery, jak PZPN. To chyba logiczne? :D

Berion 21.04.2011 10:55

Już dawno zmienili, tylko teraz wyszło na jaw. ^^

Myszop, w przypływie emocji ktoś taki obrazek zmontował, symbolizujący obecna politykę i zachowanie SCEA wobec hakerów (i zwykłych użytkowników, którzy sobie z tego nawet sprawy nie zdają). Pozywając geohota, Team Fail0verflow i Graf_chokolo - ludzi, którzy z piractwem nie mają nic wspólnego... Jest już po rozprawie z GH, F0 "odpuścili", a Graf musi zapłacić 250 000 euro za to, że ośmielił się hakować HV. Czegoś się boją, ale im bardziej będą chcieli coś ukryć to efekt będzie tym silniejszy i odwrotny do zamierzonego. Ciekawe jakie patenty lub licencje naruszyli... :D

Aktualnie mam jak najgorsze zdanie o Sony. A szkoda, bardzo lubiłem ich konsole. :ysz:

Myszop 21.04.2011 13:33

250 tys?!? przegięcie...

A Sony to już wgl nie ma co robić? mają od cholery kasy i jeszcze im mało...

a co naruszyli też mnie ciekawi ;d

Berion 11.08.2011 22:23

http://psx-scene.com/forums/f118/3-7...ossible-95000/

Nie wiem czy fake, pewnie tak... ale ciekawa informacja:

Cytat:

(...) As 3.70 OFW installs to your PS3'S Nand it installs one more file (176kb)it coding is called "Dec_098_Startboot" I looked at the file, "Dec_098_Startboot" has little security to it, it has information about your console, IE; what programs you have installed (...)
Jeśli to prawda to pewnie nawet całą historię instalacji.

Patrix 11.08.2011 22:26

Oni (s0ny) są po prostu niemożliwi ... zacietrzewili się w tej swojej walce ... :]

Berion 11.08.2011 22:29

Nawet jeśli to bzdury to i tak pewnie zmienili format pushlist, nawet je pewnie wzbogacili o nowe informacje. W końcu rootkit dostał jakieś nowe opcje do już pełnej inwigilacji zawartości dysku/flasha/usb (a stosowny zapis w ToS chroni ich przed pozwami za to). Także nie zdziwiłbym się.

Dla mnie to absurdalne żeby jakaś korporacja buszowała po moich danych... Ale nikt się nie buntuje - bo nikt tego nie czyta...

ethar 11.08.2011 23:22

Albo mają wy***ane bo "Konsole są do grania, a jacyś hakerze piracą konsolę i my cierpimy, po co im lunux na PS3? Od tego jest komputer." - Osobiście w****ia mnie takie podejście ;) Jednak znam ludzi którzy tam myślą... ech...

sobrus 16.08.2011 10:30

Dajcie im spokój, niech robią co chcą.

Moim zdaniem to nie wina Sony, lecz użytkowników, że użytkują sprzęt niezgodnie z przeznaczeniem.

Hackerzy dostali karę nie za to, że mieli coś wspólnego z piractwem.
Ale za to że piractwo umożliwili narażając Sony na wielkie straty.

Z biegiem czasu uważam cały pomysł homebrew za chybiony. To taka sztuka dla sztuki.
Hardware nie jest wybitne, narzędzi programistycznych brak, sprzęt zamkniety i wieczna walka z producentem. Większość programów umiera z numerkiem 0.12 alpha zanim w ogóle będą zdatne do użytku.

Ja rozumiem, że dla Hackerów to jest wyzwanie, ale dla użytkownika to bezsens.
O ile prościej jest zbudować własne urządzenie, zainstalować Linuxa i cieszyć się?
Byle co teraz będzie szybsze od PS3.

Wiem, macie na ten temat inne poglądy. Ja również maiłem. Ale to co się teraz dzieje to już przegięcie...
nikt na takiej wojnie nie zyskuje
więc lepiej zostawić Sony w spokoju kupić sobie Pandorę.

Berion 16.08.2011 11:13

Nie rozumiesz o co chodzi w scenie.

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1177156)
Większość programów umiera z numerkiem 0.12 alpha zanim w ogóle będą zdatne do użytku.

Bzdura...

Cytat:

Ja rozumiem, że dla Hackerów to jest wyzwanie, ale dla użytkownika to bezsens.
Bezsens, że mogę sobie skopiować dane, które w każdej chwili mogę bezpowrotnie utracić bo Sony sobie wymyślilo, że nie mogę ich backupować? Czy serwery Sony będą wiecznie świadczyć swoje usługi? Czy bezsensem jest, że mogę sobie grać z dysku twardego nie bojąc się o śmierć napędu za 600zł? Bezsensem jest, że mogę z konsoli zrobić domowe centrum rozrywki (vide Xbox z XBMC)? Sobrus, zastanów się przez chwilę nad tym co napisałeś...

Cytat:

nikt na takiej wojnie nie zyskuje
więc lepiej zostawić Sony w spokoju kupić sobie Pandorę.
Tak, najlepiej pozwolić dać się dymać, pozwalając korporacjom na wszystko. Mogę nie grać? Mogę, mogę nie kupować itd. itd. tylko że bez końca ustępując miejsca zabieramy sobie wolność wyboru. To się tyczy wszystkich dziedzin naszego życia. Pewnego dnia po prostu nie będzie już alternatywy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26.