![]() |
Ilość załączników: 1
Mówił Ci ktoś kiedyś, że twoja pomoc jest nieoceniona? Wielkie dzięki, na savestate już co nieco znalazłem. Dokładniej - grafiki z menu gry, tylko w dziwnych kolorach oraz dziwnie wyglądającą czcionkę. Na oba znaleziska patrzyłem z różnych kodeków, ale zawsze wyglądało dziwacznie.
Ale znalazłem! W życiu by mi do głowy nie przyszło, że savestate będzie zawierać takie dane. Pytanie tylko - co teraz? EDIT Dodałem screen z Tile Molestera ukazujący czcionkę. |
Kolory zawsze będą dziwne bo to przecież hex edytor. Palet Ci nie wczyta, musiałby czytać w myślach. ;D
Co do kształtu: no właśnie, wypróbuj wszystkie kodeki dla 4 i wyżej bit - i pobaw się przesuwaniem. Już postęp, że coś znalazłeś. Jak to co teraz? Teraz już wiesz, że czcionka tam jest. :D Najlepiej teraz zobaczyć czy nie jest w jakimś prostym lub natywnym formacie (w zwykłym hex edytorze po nagłówkach szukaj, o tim2/3 pisałem, resztę typu tga, bmp, dds (te to w sumie na xboxa głownie) znajdziesz opisane w dokumentacji formatów (google ;])). A co jeśli nie będzie? Bez czarnej, tajemnej wiedzy programowania raczej niewiele zdziałasz. Zapytaj na forum grajpopolsku.pl, tam twig ostatnio szaleje. ;] Jak z sensem napiszesz post to pewnie Ci zrobi konwerter. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:45. |