Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   Aparat cyfrowy do 4 tys zł (https://forum.cdrinfo.pl/f42/aparat-cyfrowy-4-tys-zl-54487/)

joujoujou 13.03.2006 00:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
[...]
Na onanizm sprzetowy, czy pogodzenia sie z jedynym slusznym wbudowanym obiektywem.

Mam ambicje, ale jestem leniwy, trudno to pogodzić, wiem, dlatego interesuje mnie kompromis: bardzo dobre body D50 i nikkor 18-200 VR na początek, później mógłbym dokupić inne szkiełka. :fiu:

Edit:
Aczkolwiek sprzedanie w przyszłości hybrydy prawdopodobnie byłoby łatwiejsze niż SLR. ;p

mr_spock 12.03.2006 22:04

Przed zakupem zadaj sobie pytanie, czy masz ochote na artystyczne wynurzenia czy zdjecia przy kotlecie.
Na onanizm sprzetowy, czy pogodzenia sie z jedynym slusznym wbudowanym obiektywem.

s_tuden_t 12.03.2006 21:50

Cytat:

Napisany przez joujoujou
... Może kupię go jeśli dużo tańszy, a resztę przepiję? :idea:

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nie! za resztę Kupisz tulejkę i filtry :idea:
...

nie che sie chwalic ale... mam wszystko.
mojego kochanego S2 + tuleja i filtry i + oczywiscie :piwo:

:D i jestem szczesliwy! ;)

oddwor 12.03.2006 19:18

Cytat:

Napisany przez joujoujou
... a resztę przepiję? :idea:

Dobry pomysł, dobryyyyy...
Zgłaszam się na ochotnika do testowania przepijania :szczerb:

joujoujou 12.03.2006 18:58

No właśnie znalazłem w necie, że wchodzi w maju, więc mam dużo czasu, by szukać i porównywać, może znajdę coś lepszego, albo do reszty zwariuję... :mruga:

ed hunter 12.03.2006 18:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Wydaje mi się zabawką, to fakt, ale godną uwagi, szukam jedynie jej cen na necie, ale coś mi kiepsko idzie. :|

Może kupię go jeśli dużo tańszy, a resztę przepiję? :idea:

nie! za resztę Kupisz tulejkę i filtry :idea:

a szukanie ceny ma prawo kiepsko iść, bo ta zabawka wchodzi dopiero do sprzedaży. (nawet nie wiem czy weszła :))

joujoujou 12.03.2006 18:45

Wydaje mi się zabawką, to fakt, ale godną uwagi, szukam jedynie jej cen na necie, ale coś mi kiepsko idzie. :|

Może kupię go jeśli dużo tańszy, a resztę przepiję? :idea:

tom-as 12.03.2006 17:05

Cytat:

Napisany przez ed hunter
[...]
i wyjdzie z tego Canon S3 IS ||

bardziej wypasionej zabawki robiącej dobre zdjęcia nie ma. :taktak:

Canon S3 IS :taktak: :spoko: ja bym brał jego właśnie.

No ale aparat kupuje @joujoujou więc to on będzie musiał podjąć ostatecznę decyzję. A może w @jou obudził się instynkt fotograficzny i S3 IS wydaje mu się zabawką :>

ed hunter 12.03.2006 16:58

niestety, jak to w życiu - wszystko ma swoje wady :taktak:

więc trzeba się skoncentrować na zaletach.

dojść do tego co naprawdę się chce (wszystko oczywiście :D)

i wyjdzie z tego Canon S3 IS ||

bardziej wypasionej zabawki robiącej dobre zdjęcia nie ma. :taktak:

tom-as 12.03.2006 16:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter
proponuję ze 2 :piwko2: na uspokojenie i jakoś pójdzie :taktak:

dobry pomysł, popieram :spoko:

Cytat:

Napisany przez ed hunter
sam przeszedłem wybieranie aparatu - koszmar :sciana:

masz rację, koszmar... do kwadratu || Ja doszedłem do takiego punktu, że uświadomiłem sobie, że cokolwiek zakupię będzie to miało swoje wady :sciana:

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Albo KM 7D, boszsz, zwariuję...

całkiem całkiem :taktak:

joujoujou 12.03.2006 16:10

Raczej sobie odpuszczę ze 2-3 tygodnie, tym bardziej, że chwilowo pracuję po 12 godzin dziennie (trzeba zarobić na ten aparat :mruga: ). Później spytam jeszcze raz, muszę przemyśleć to i owo, wysłać znajomych w PL do kilku sklepów.

Szał. :D

ed hunter 12.03.2006 15:33

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Jestem totalnie skołowany, przeglądałem net 12 godzin wczoraj, wstałem po 7 godzinach i znowu siedzę od 3 godzin i klikam.

Muszę przebudować priorytety i według tego prosić Was o rady, bo już mi się pomieszało. :szczerb:

Na razie na celowniku mam D50+ ten obiektyw tylko szukam gdzie mógłby być jeszcze tańszy.

Albo KM 7D, boszsz, zwariuję... :podbite:

proponuję ze 2 :piwko2: na uspokojenie i jakoś pójdzie :taktak:

@rycho mówi, że 24 to jest akurat :> ale po tylu to się strasznie dużo czasu marnuje na wydalanie moczu ||

sam przeszedłem wybieranie aparatu - koszmar :sciana:

joujoujou 12.03.2006 15:25

Jestem totalnie skołowany, przeglądałem net 12 godzin wczoraj, wstałem po 7 godzinach i znowu siedzę od 3 godzin i klikam.

Muszę przebudować priorytety i według tego prosić Was o rady, bo już mi się pomieszało. :szczerb:

Na razie na celowniku mam D50+ ten obiektyw tylko szukam gdzie mógłby być jeszcze tańszy.

Albo KM 7D, boszsz, zwariuję... :podbite:

mr_spock 12.03.2006 11:21

Ja bym na twoim wiejscu wszedl w system canona (co mam plan zrobic)
Jest taniej jesli chodzi o akcesoria i wiekszy wybor.
wystarsz spojzec na allegro - obecnie toczy sie 640 ukcji ze szklami canona i 240 nikona.
Inny przyklad, moze troche glupi (aprtrachuje od jakosci) ale np szklo 50mm (podstawowa dlugosc, ceny z allgero) nikon 500zl, canon 300

ed hunter 12.03.2006 10:54

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t
qrde... torba obowiazkowo!
ja musz sie rozejrzec za pokrowcem do mojego Canona bo jak narazie nosze go w folii z babelkami :blink:

to jak coś ciekawego znajdziesz to daj znać - ja swojego noszę w torbie od kamery - razem z kamerą też się mieści :| :sciana: :D

edit: trzeba szukać takiego, aby z tulejką wszedł.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:20.