![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#661 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tym się nie zgodzę. Ale zależy od warunków. Dzięki obracanemu ekranikowi nie mam problemów z kadrowaniem z rękami w górze (imprezy wszelakie - rodzinne, koncerty itd). Podobnie z kadrowaniem zdjęć od dołu (nie muszę się kłaść w błotko). Kolejna zaleta - to ustawianie i kadrowanie przy robieniu fotki z pilota. Obracam sobie ekranik, ustawiam się i innych, w miarę potrzeb zoomuję i wiem, co mam na zdjęciu (i nie musze za każdym razem biegać do aparatu żeby zobaczyć czy/jak wyszło.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#662 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
nie zgodze sie, do makro niezastapione, a i przy strzelaniu zwyklych zdjatek tez przydatne, ja swoim a610 jeszcze ani jednego zdjecia nie wykonalem z "zadokowanym" ekranem (a zrobilem juz ponad 2000)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zapomnieliscie zacytowac ostatniego zdania - kazdy lubi co innego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Always newbie
Nie podałeś żadnego argumentu za brakiem obrotowego ekranu - ja to zrozumiałem "do niewygody można się przyzwyczaić". Wygląda, że każdy lubi co ma - a dla mnie ruchomy ekran (obok AA, zoomu, IS i dobrych filmów) był podstawowym kryterium decydującym o wyborze aparatu.
Ja mam S1 IS ma swoje wady i dzisiaj dysponując tym samym budżetem pewnie kupiłbym coś innego. Ale z obrotowego ekranu akurat nie zrezygnowałbym. Z paluszków - bardzo niechętnie.
![]() |
#665 |
Author
Zlotowicz
Wawelski - czemu rozmowa z Toba automatycznie przeradza sie w...
niewazne, eh... nie podalem zadnego argumentu - poniewaz nie przekonywalem nikogo do NIE kupowania aparatu z obracanym ekranem nie twierdze tez, ze taki ekran jest gorszy, wrecz przeciwnie co wiecej - odpisujac na pytanie uzytkownika ktory aparat wybrac, napisalem, ze wymienione aparaty praktycznie (czyli dla uzykownika) roznia sie tym, co widac, czyli m.in. obecnoscia obracanego ekranu i ze na podstawie cech widocznych powinien dokonac wyboru - czyli, jezeli uwaza, ze ekran taki mu jest potrzebny,to niech kupi aparat z takowym ale napisalem tez, ze taki ekran nie jest niezbedny - od lat w aparatach profesjonalnych takiego czegos nie ma i jakos sie to nie zmienia, choc technicznie nie jest niemozliwe (fakt - ekran juz by tylko obraz elektroniczny pokazywal, a nie bezposrednio z matowki) i sam po latach zabawy w fotografie uwazam, ze jest to bajer zbedny choc nie przecze - w wielu przypadkach pomaga w zyciu poniewaz nie bedzie mnie teraz, wiec zanim zaczniesz mnie cytowac wyrywkowo i czepiac sie zdan wyrwanych z kontekstu - prosze przeczytaj CALA moja wypowiedz przynajmniej 3 razy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |||||
Always newbie
Cytat:
Cytat:
I to nie jest pisanie, ***380;e jest zb***281;dny czyli nieprzydatny i nie warto zwraca***263; uwagi, czy aparat takowy ma? Jak kto***347; pisze takie rzeczy komu***347;, kto w***322;a***347;nie si***281; zastanawia, czy mu to potrzebne (a do tego s***322;u***380;y ten w***261;tek) to musz***281; zaprotestowa***263;. TO NIEPRAWDA, ***379;E NIE MA ZNACZENIA - ma i to spore dla wygody robienia zdj***281;***263;. Cytat:
Cytat:
Z mojej strony EOsT Jeszcze raz podsumowuj***261;c moje stanowisko: Obracany ekran to bardzo przydatna rzecz i warto go mie***263;
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 07.01.2007 o godz. 11:25 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#668 | |
Author
Zlotowicz
@tom-as - oczywiscie nie dotyczylo to Ciebie, dzieki za zamieszczenie cennej informacji
![]() @Wawelski - wiec przeczytaj raz jeszcze - wszedzie napisalem imho lub wg mnie lub slowa o podobnym znaczeniu, co wiecej, napisalem tez wyzej, ze CORAZ ZADZIEJ UZYWAM EKRANU W OGOLE, oczywiscie zamiast niego mam wizjer (tez z ekranem - w koncu mam hybryde a nie lustro) dodam wiecej - obracany ekran dla jednych jest niezbedny, dla innych absolutnie zbedny ja nie wyobrazam sobie aparatu uniwersalnego bez zewnetrznej lampy blyskowej, bo jej uzywam nagminnie,a przeciez nie pisze, zeby kupowac tylko hybrydy za stopka albo lustra - kazdy ma inne potrzeby Ty mozesz sobie nie wyobrazac bez obracanego ekranu sztuka polega na tym, by dostrzec potrzeby innych - wiec zrozum, ze nie kazdy robi zdjecia takie jak Ty i tak jak Ty dzieki forum mozemy porownywac opinie - imho obracany ekran nie jest niezbedny, Ty i kilka innych osob macie inne zdanie - wasze prawo ja szybciej skadruje wizjerem albo na oko - z doswiadczenia wiedzac jaki odbszar znajdzie sie w kadze jak podniose aparat nad glowe albo poloze go na ziemi - czesto wtedy nie ma czasu na ustawienia ekranika - bo wykonawca na scenie nie pozuje dla mnie a pajak nie bedzie czekal ze zjedzeniam muchy... ale jeszcze raz pokreslam - ja tak robie i pisze o tym, moze komus sie przyda moje zdanie - kazdy musi wypracowac wlasne przyzwyczajenia i styl pracy ale nie pisz mi, ze gdzies napisalem, zeby kupowac aparaty BEZ OBRACANEGO EKRANU! nie rozumiesz roznic w znaczeniu pewnych zdan - czytaj je po kilka razy! moje slowa: Cytat:
na podstawie wlasnych doswiadczen napisalem ponizej, ze odchylany ekran NIE JEST NIEZBEDNY |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Tak jak przedm***243;wca uwa***380;am, ***380;e ekranik odchylany nie jest niezb***281;dny.
Sam go nie mam i w og***243;le mi to nie przeszkadza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
kupi***322;em Canona A430
Załącznik 36645 idealny do takich zdj***281;***263; z b***322;yskiem A430 ![]() S2 IS ![]() do takich ju***380; mniej... A430 ![]() S2 IS (musia***322;em lekko skompresowa***263; - 97%) ![]() obydwa aparaty w trybie auto, najlepsza jako***347;***263;. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Hey
![]() Kole***380;ance zepsu***322;a si***281; lampa b***322;yskowa w Kodaku EasyShare CX 7300, czy istnieje mo***380;liwo***347;***263; wymiany tego elementu i czy operacja ta jest w og***243;le op***322;acalna...? ![]() Je***380;eli tak, to mo***380;e zna kto***347; przybli***380;on***261; cen***281; oraz miejsce, w kt***243;rym mo***380;na co***347; takiego kupi***263;. THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Author
Zlotowicz
nie jestem pewny, ale biorac pod uwage wartosc aparatu (200pln max) nie ma sensu
nawet producenci czesto sie w to nie bawia, tylko wyprzedaja aparaty z uszkodzonymi lampami jako zlom (vide allegro - mozna kupic takie aparaty z niemieckich serwisow) ale podkreslam, ze pewny nie jestem - po prostunigdy sie nie spotkalem z naprawianiem tego elementu |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | ||
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
różnica jest też spowodowana tym, że jak poszedłem po S2 to wyszło słońce i trochę ożywiło kolory. Cytat:
jak na najtańszy aparat fotograficzny na rynku to całkiem ładnie dałem 390 + 60 karta 1GB 60x Samsung (z firmowym nadrukiem sklepu) + 20 fajna torebka - 10 zł rabatu - czyli 460 za wszystko. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.01.2007 o godz. 11:12 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|