![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Moja przygoda z internetem zaczela sie na przelomie lat 1998/1999, chociaz samo slowo Internet slyszalem juz w polowie lat 90-tych. Juz dokladnie nie pamietam czy strony sieci web zobaczylem pierwszy raz u kumpla czy pracowni mojej szkoly podstawowej, do ktorej wtedy uczestrzalem. Samo kontakt z internetem opieral sie na znanym wszystkim ogolnokrajowym numerze dostepowym 0202122.... wiem, ze wtedy impuls kosztowal jeszcze 19gr badz 21gr brutto, nie pamietam dokladnie. Pozniej dopiero podniesiono abonament za zatelefon z ok 10zl, do 30zl a do obecnej teraz ceny abon. standartowego, ktorego juz nie ma w cenniku.... W domu, dostep do ogolnoswiatowej sieci mam od marca 2002r - ryczalt 30 za 60, pozniej nazwano to pakietem 30 godzin. W tej formy dostepu korzystalem az do czerwca 2004r, pozniej przez rok byla limitowana neo 128. Z uwagi na to, ze apetyt rosnie w miare jedzenia, obecnie jestem posiadaczem radiówki 512kbps bez limitu za ta sama cene co neo128... Oczywiscie w miedzy czasie z internetu korzystalem w szkole oraz w kafejkach internetowych, ktorych gralem wtedy rowniez w CS'a. Pierwszy kontakt z komputerem mialem w 1995/96, ale byly to raczej gry, niz umiejetnosc korzystania z aplikacji i sytemu operacyjnego.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj pierwszy raz... B-)
Nie liczac kafejek (to pogaduchy na IRC'u i gadki z laskami ;-)) - to bylo chyba okolo 2000 roku kiedy to za uciulane pieniadze kupilem sobie pierwszy modem - Pentagram Shadow zewnetrzny (mam do dzis!). Do dzis mam manie ktora mialem od tamtej pory, ze chcialem miec najlepsze i zamiast kupic wewnetrzny za 100 zl kupilem zewnetrzny za 300, tak jakbym pod Windows 95 mial odczuwac roznice... Ogromne rachunki, chociaz NIGDY nie wlaczylem dialera (ma sie ten rozum ;-)) i do dzis moge sie tym poszczycic. Juz wtedy odkrylem, ze czaty to zlo. NIe bylo blogow, wiec w miare sensownie dalo sie surfowac. Reklamy nie byly tak namolne, a spyware/adware po prostu nie istnial. Pierwsze konto majlowe zalozylem w serwisie www.kki.net.pl, a kiedy serwis stal sie komercyjny przenioslem sie na poland.com. Swoja pierwsza strone postawilem w serwisie hoga.pl - mozna z niej bylo co tydzien sciagnac inna empetrojke, ktora moim modemem uploadowalem okolo godziny ;-). P2P dopiero raczkowalo i nie wiedzac jak dzialaja te programy dziwilem sie dlaczego tyle sciagam plik przez KaZaA ;-). Byly to niewatpliwie ciekawe czasy, jednak nie chcialbym do nich wrocic. Wszystko ma swoje plusy i minusy, jednak dzis pomimo tych wszystkich reklam i komercjalizacji jest zdecydowanie lepiej. Amen. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
u mnie przygoda z netem rozpoczela sie cos okolo 1998 czy 1999 - wujek kupil sobie modem... zoltrix 56 kbps,ale predkosc... max 33 kbps.
i przy okazji jakis uruczystosci rodzinnych czy odiwdezic siadalo sie na neta.. na kilkanascie minut. pamietam ze jedna z pierwszych rzeczy ktorych szukalem na necie byl tekst jakiejs piosenki, tylko nie pamietam jakiej. oczywiscie polaczenie sie zrywalo czesto ,ale na szczescie polaczenie szlo gladko. a w domu "moj" net?? ojciec byl pzreciwny netowi w domu, bo to wirusy, dialery ... no i te XXX,a ze wtedy bylem niepelnoletni, to sie rodzice obawiali. ale pozniej jakos potzrebowal czesgos i zaczal zagadywac o modemie. ale sie z kolegami z ulicy zgadalismy i zrobilismy sobie siec przekopalismy kawalek ulicy,czesc nawet 2 razy, bo zakopalismy jeden kabel ,to sasiadka tez sie chciala dolaczyc,wiec tzreba bylo odkopac i zakopac drugi ![]() internet ksztaltuje cialo... ![]() i wyzcekiwanie na upragnione SDI>>nasze okno na swiat po pol roku od zlozenia wniosku, niezliczonych obietnicach i niedozcekanych wizytach monterow... wreszcie w grudniu 2001 bodajrze podlaczyli nam internet!!! co to bylo... nieprzespane nocki, bo w koncu limitow nie bylo, impulsy tez nie lecialy.... ![]() ale bardzo milo to wspominam.... moja pierwsza sieciowka-genius na chipie realtek'a.... dziala mi w kompie do dzisiaj,.,, pzrezyla kilka burz, inne sieciowki w drugim kompie padaly,ale ta dziala dalej... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Nie pami***281;tam pierwszych wizyt w internecie, pami***281;tam jednak m***243;j pierwszy internet w domu - ju***380; tutaj, listopad 2004, ***322;***261;cze 1024/128 kbit/s.
![]() Wcze***347;niej, jeszcze w PL korzysta***322;em g***322;***243;wnie z neo u brata, zapisywa***322;em ca***322;e strony na dyskietkach (brat nie mia***322; nagrywarki). Zanim za***322;o***380;y***322;em net, 3 miesi***261;ce chodzi***322;em do kafejki - 3.5 euro za godzin***281;. Od listopada 2004 wiele si***281; zmieni***322;o, ju***380; jestem u innego providera, 3072/384 kbit/s i licz***281; na wi***281;cej.
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2004
![]() |
Moj pierwszy kontakt z internetem byl ok roku 99 (modem u brata, kafejki) a stale lacze (kablowke) zalozylem w roku 2001.
Pierwsze konto pocztowe zalozylem w nieistniejacym juz portalu arena.pl ...@poczta.arena.pl |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Moje pierwsze wejscie
? Stanowisko TP S. A. na targach Infosystem. Jezu w jakiej kolejce trzeba bylo walczyc o chwile w necie!!! Nawet kask wirtualny nie mial takiego wziecia. A kilka fotek z o rok poznieszego wyjazdu zobaczycie tutaj http://www.gplubawka.scholaris.pl/im...5/index22.htmlTutaj takze moje pierwsze zdjecie z cyfrowki!!!! Mialo sie wlosy ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Przypomniałem sobie, jak to pewnego razu w podstawówce pani na informatyce włączyła nam internet
a na jakim sprzęcie? heheheh jeden modem na ok 15 komputerów ^_^^_^^_^
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 04.04.2006 o godz. 11:22 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() ![]() |
Ehh nie zapomnę tych prób wdzwonienia się pod 0202122, - numer zajęty i tak do 30 min. to dopiero były czasy
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
pamietam ze na 0202122 dalo sie wbic tylko kolo polnocy ewentualnie przed 22 bo tak to ciagle zajete bylo, potem jak zmodernizowali i dalo sie juz polaczyc to z kolei jakosc uslugi poszla sie pogorszyla (takie wrazienie mialem).
zawsze zostawalo wchodzenie np o 5 nad ranem gdy jeszcze nocna taryfa byla, zreszta wtedy najlepsze transfery byly
|
|
|
#11 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
...o tak tak flashget wtedy zawrotna predkosc 5KB/s utrzymywal, surfowalo sie wieczorem a nad ranem sciagalo sterowniki, programy, romy,w sumie gdyby nie to ze kazde 3-6 minut zzeralo cos okolo 30gr to 020 bylo ok
|
|
|
#13 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
![]() |
|
|