Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy na swoim domowym komputerze korzystasz tylko z legalnego oprogramowania?
Tak, wszystkie programy na moim kompie to produkty których używam zgodnie z prawem. 2 4.65%
Mam pocukrowany system operacyjny, a wszystkie inne programy są legalne. 2 4.65%
Korzystam z kopii pirackich programów komercyjnych. 39 90.70%
Wszystkich głosów: 43. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2003, 17:40   #1
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja sam juz od jakiegos czasu tylko grzebie na linuksie. Windowsa mam co prawda bo jest on jednak potrzebny a to tylko dlatego, ze inni go uzywaja i dostajac dokument w formacie doc nie mam zamiaru za duzo kombinowac itp. to korzystam w takich wypadkach z windowsa i nie tylko.
Poza tym na internet z windowsa nie wchodze owszem czasami sie to zdarza ale tylko po to aby sciagnac bazy do nortona.
Czynie to sporadycznie.
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje to szpiegowanie.Totalny absurd.
Na linuksie jakos tak czuje sie pewniej.
Natomiast co do calego pytania i ankiety to nie biore udzialu, znaczy, ze nie glosuje.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2003, 18:45   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Progsy pod Winde niestety mam w 80% nielegalne, jak i samego winde. Korzystam również z pingwina, który jest legalny.

Według mnie producenci programów powinni sprzedawać starsze wersje programów po obniżonych cenach, np. win98se za 200 zl, corel 7 250 zl. Nie każdy potrzebuje nowości. Mnie wystarczy win98se i powiedzmy office 98. Za 200 zl bym kupil win98se.
Stary 04.07.2003, 18:54   #3
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Franc napisa***322;(a)
Miałem dawniej taki przypadek: kupiłem książkę do AutoCADa 2000 z 45-dniową wersją testową ww programu, po zainstalowaniu chodził mi 1 dzień, później wyskakiwało okienko mówiące, że moja wersja testowa wygasła. Napisałem do wydawnictwa z pytaniem o co chodzi, dostałem w odpowiedzi listę czynności których nie powinienem wykonywać: między innymi ustawienia zegara itp. tak czuła była C-dilla. (lista po wydrukowaniu zajmowała prawie kartkę A4). Szkoda tylko że dowiedziałem się o tych ograniczeniach tak późno, a że nauka "na sucho" sięgnąłem po wersję "osłodzoną". Mam klika podobnych programów i używam ich do nauki, a nie do celów zarobkowych, wersji demonstracyjnych niekiedy nie sposób dostać - wiem, wiem to nie usprawiedliwienie, ale jak nie opanuję danego programu to robotę dostanie ktoś, kto mnie miał takich oporów, bo wątpię, że ktoś wyda 150 baniek i więcej po to, by zakupić program do nauki.
c-dilla juz nie jest taka wojownicza / miałem takie same fazy jak Ty tylko że na md5pp /na mechaniku opartym na acadzie14 było spoko bo ten miał normalny klucz sprzetowy/ i w ciągu roku dzwoniłem do supportu autodesku z 6 razy i w reszcie okazało się ze pojawiły się serwispacki które nadgorlowosc c-dilli kanalizowały a które dostarczono mi w expresowym tempie bo upierdliwy byłem przeokropnie / u mnie na grzebanie w dacie nie reagowała natomiast była bardzo czuła na zabijanie acada i resety / po drodze okazało się że takoż nie lubiła jak jednocześnie w pamięci siedział corel, illustrator, acad z odpalona wtyczką do konwersji z/do iges i soft to oprogramowywania kontrolerow cnc, tworzyło to klasyczną bombe zegarową która wybuchała zgodnie z prawami Murphego w najmniej porzadanym czasie

a co do nauki na słodzonycm sofcie to moim zdanie mnie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek łamaniem prawa bo nie osiąga się na tym własnie jakichkolwiek kozysci majątkowych tylko cel jest czysto edukacyjny / zaraz usłyszymy pewnie ze sa szkolenia ale w większości wypadków to są abyt powierzchowne ,nudne i krótkie aby w należyty sposób nauczyć z softu optymalnie korzystać / tu nie ma jak dobra ksiązka i praktyka / bo cenowo (mówię o szkoleniach acada w autoryzowanych przez autodesk centrach szkoleniowych bo szkolonko z catii jest duuużo droższe/ sa jeszcze w zasięgu
tylko zę mają opisane wyżej wady / w sumie to robi się je tylko po to by dostać dokumencik który potwierdza zdobyte dużo wcześniej na realnym polu walki umiejętności

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2003, 20:08   #4
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
takie "przewaly" w tym kraju maja miejsce i uchodza na sucho ich autorom, a tu 10 lat za piractwo, choc gosciowi nalezalo sie, bo handel czyms takim to juz ewidentna kradziez. szkoda mi jedynie tych gosci co to kupili.

w wiekszosci mozna znalezc darmowe odpowiedniki komercyjnych programow, ktore bardzo czesto sa nawet lepsze niz ich platni konkurenci, ale nie dla wszystkich programow one sa. tam gdzie moglem i stwierdzilem, ze soft jest ok to mam freeware. ale gdybym mial kupowac kazda "*******ke", ktora mam w systemie to wyszloby na to, ze Win wcale nie jest taki drogi. porownajcie sobie liczbe linii kodu Windy i jego cene do liczby linii kodu w wielu malych uzytkach i ich cen. to chyba najbardziej odzwierciedla wlozony naklad pracy i jak kto sie ceni.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2003, 21:40   #5
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
wyniki ankiety mówia same za siebie

Teraz tylko moderatorzy dowiedza sie kto jak glosowal i bananki poleca
I kto na tym forum zostanie?

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2003, 21:42   #6
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
jasut napisa***322;(a)
Ja bo nie zaglosowalem
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2003, 23:35   #7
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
jasut napisa***322;(a)
ja tez nie glosowalem 8)
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2003, 11:53   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a co mi do tego jak glosujecie? ja wcisnalem pierwszy (legal) guzik - i musze przyznac ze jestem z tego naprawde dumny - bo droga do tego stanu zajela mi duuzo czasu i wysilku (i wyrzeczen - niektorych programow musialem sie pozbyc na dobre)

inna sprawa to to czy panowie niebiescy jak tu sobie zajza to nie wyciagna jakis zabawniejszych konsekwencji
Stary 06.07.2003, 12:10   #9
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a co mi do tego jak glosujecie? ja wcisnalem pierwszy (legal) guzik - i musze przyznac ze jestem z tego naprawde dumny - bo droga do tego stanu zajela mi duuzo czasu i wysilku (i wyrzeczen - niektorych programow musialem sie pozbyc na dobre)

inna sprawa to to czy panowie niebiescy jak tu sobie zajza to nie wyciagna jakis zabawniejszych konsekwencji
Sid, nie strasz

Twoje uprawnienia: