Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   11 listopada Narodowe Święto Niepodległości (https://forum.cdrinfo.pl/f5/11-listopada-narodowe-swieto-niepodleglosci-87109/)

Prezesik 13.11.2013 18:57

Odpowiem w stylu Eda:
Rzygać się chce, jak się czyta to co piszecie.
Jesteście tak zmanipulowani, że to przerasta jakiekolwiek wyobrażenie.

Bronicie zwykłych bandytów.
Życzę wam, żebyście spotkali kilku patriotów ciemną nocą na ulicy.
Oni nie pytają w co kto wierzy i jakie ma poglądy. Biją dla zasady.
Mój kolega (narodowiec) jutro będzie miał składaną szczękę po spotkaniu z takimi.
No bo co, sprowokował ich. Tak jak policja i tęcza. Szedł sobie sam przez ciemną ulicę.

W internecie każdy z was jest mocny, ale jak spotka takiego "patriotę", to omija szerokim łukiem.
Brońcie ich dalej i dawajcie poczucie bezkarności.

sobrus 13.11.2013 19:08

Patriotyzm nie ma nic wspólnego z tym, że ktoś jest przestępcą.
I wielka szkoda, że co roku mamy powtórkę z rozrywki, że zadymiarze psują nam wszystkim święto.

Nie rozumiem dlaczego ktokolwiek utożsamia "łyse łby" z patriotami czy którąkolwiek opcją polityczną.

Ja nie widzę w nich ani zwolenników lewicy ani prawicy, a już na pewno nie widzę w nich patriotów, tylko bandytów.

I widzę doskonale, że policja sobie z nimi zupełnie nie radzi (być może celowo - nie wiem)

Panowie policjanci, same fotoradary wszystkiego nie załatwią :nie:

czary2mary 13.11.2013 20:02

Jeśli Bóg chce kogoś ukarać, odbiera mu rozum i nie patrzy lewica czy prawica;).
Część stołecznych lemingów doczekała się właśnie własnego ***8222;krzyża na Krakowskim***8221;:haha:
Ciekawe kiedy zaczną palić też znicze pod tęczą.
Czekamy na kwiaty przy budce Ambasady Rosyjskiej:haha:

Kogoro 13.11.2013 20:23

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1265867)
Odpowiem w stylu Eda:

Ale się chłopie zakręciłeś. Chyba niezbyt dokładnie przeczytałem wątek, bo nijak nie mogę znaleźć obrony zwykłych bandytów.
Możesz dać jakieś wskazówki?

Berion 13.11.2013 20:29

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1265867)
Odpowiem w stylu Eda:

Oni nie pytają w co kto wierzy i jakie ma poglądy. Biją dla zasady.

Obawiam się że to właśnie Ciebie drogi Prezesiku zmanipulowano. Stawiasz na równi kibola, narodowca i nazistów którzy zauważyli okazję do zaistnienia etc. To wymieszane towarzystwo, w którym każdy ma na ustach hasła patriotyczne. Sadząc po Twoim komentarzu, nie zauważasz co się dzieje na Wiejskiej na co sobie pozwalają.

I taki jest ich cel. Skłócać i kto wie czy nie doprowadzić do wojny domowej. Stare ubeckie metody. ;)

CeKa 13.11.2013 22:49

No co Ty Berion, ja Prezesika w całości odczytałem sarkastycznie o.O
Po prostu dobrze maskuje przekaz, doskonale łącząc go z poprawnością polityczną.
No bo niby jak w nocy na ulicy poznać czy to patriota, czy lewak hmm ? Kiedyś na nich się mówiło Chuligani, a nie patrioci...

M@X 13.11.2013 23:46

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1265903)
jak w nocy na ulicy poznać czy to patriota, czy lewak hmm ?

To zwolennik lewicowych pogladow nie moze byc patriota? Ciekawy punkt widzenia... -_-'

ed hunter 14.11.2013 05:35

Też kupię kwiaty, na przykład kalafiora.

grzeniu 14.11.2013 07:18

Róże. Kalafior ma róże.
Bez kolców.

CeKa 14.11.2013 09:16

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1265906)
To zwolennik lewicowych pogladow nie moze byc patriota? Ciekawy punkt widzenia... -_-'

Nie do tego dąże, chociaż przyznam że źle to ująłem i można tak to odczytać. Chodziło mi o to że w nocy na ulicy ciężko rozpoznać jakie ktoś ma poglądy. Po sposobie stawiania kroków rozpoznajecie :)? Przeca chłopaki podobnie się ubierają. To co możesz stwierdzić to jedynie, że osobnik stwarza zagrożenie, i ewakuować się na drugą stronę ulicy, lub iść na czoło i liczyć że jesteście z tego samego skrzydła.

Kwiatów nie ma co wtykać bo zwiędną prędzej niż ktoś zdąży podpalić.
Wiem też że na FB powstał pomysł aby odnowić tęcze w ramach/barwach przyjaźni Polsko-Węgierskiej, i nawet miała spore poparcie.

Jak dla mnie to sprzedać szkielet na złom, zawsze zasili to budżet :)

Berion 15.11.2013 00:06

W metro dziś na bilbordzie przeczytałem (mniej więcej bo nie pamiętam, ale sens zachowany):

Cytat:

Studentka ukarana przez policję za głośną imprezę, a organizatorzy Marszu Niepodległości bezkarni?
Gwałt mózgu. :)

ed hunter 15.11.2013 09:36

Jaki tam gwałt, lemingom pasi.

M@X 15.11.2013 15:23

Organizator powinien zadbac o bezpieczenstwo. Organizujac impreze masowa nalezy brac pelna odpowiedzialnosc i przyjac konsekwencje, ktore w tym wypadku powinny zostac wyegzekwowane.

Berion 15.11.2013 18:16

Jasne, świetny pomysł - taki który daje podwaliny pod to aby można było rozbijać tak każdy np. marsz. Dobrze wiesz jak łatwo manipulować tłumem, szczególnie o tak szerokim spektrum ideologicznym.

I druga rzecz. Masz tutaj "kibola, faszystę, bandytę". Ja się go boję, też niósł "groźne hasła takie jak Bóg, Honor i Ojczyzna" (o ile wiesz o czym piszę ;)).

http://www.youtube.com/watch?v=4sxto4t_kiE

ed hunter 15.11.2013 18:22

Nie wie. on jest z aple.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02.