Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   11 listopada Narodowe Święto Niepodległości (https://forum.cdrinfo.pl/f5/11-listopada-narodowe-swieto-niepodleglosci-87109/)

czary2mary 16.11.2013 14:16

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1266114)
Co do Tęczy, to uważam, że powinni ją odtworzyć.

Też tak uważam ;););)

Przyczepić tęczę do helikoptera, tak by mogła się unosić nad ziemią poza zasięgiem dybiących na nią łysych pał . Jest to jednak pomysł moim zdaniem zbyt ograniczony i nie wykorzystuje narzucających się możliwości. Przecież można by dzięki temu helikopterowi zwiększyć oddziaływanie tęczy, przemieszczając ją po mieście i zawieszając okresowo w popularniejszych punktach miasta, by mieszkańcy mogli oddać jej cześć. Ponadto możnaby zorganizować pielgrzymki tęczy do innych miejscowości dla uświetnienia rozmaitych lokalnych uroczystości.||||:piwo:

Kogoro 16.11.2013 14:41

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1266199)
@kogoro
Nie jest łatwo być organizatorem takich imprez m.in. dlatego, że ponosi się odpowiedzialność. Jeśli nie jest się w stanie zapewnić elementarnego bezpieczeństwa, to się za to nie bierze.
.

Dlaczego uważasz, że organizatorzy nie ponoszą odpowiedzialności i zawiedli?
Według mnie jest prawdopodobne, że nie.
Nawet premier Tusk zauważył, iż było mniej incydentów.
Jeden na pewno był skandaliczny - ten przy ambasadzie rosyjskiej.
Ale kto ponosi za niego odpowiedzialność? Przecież tego typu budynek jest świetnie monitorowany. Powinniśmy więc dokładnie wiedzieć.

Organizatorzy mogą odpowiadać tylko za to, co dzieje się na marszu lub wiecu, a nie poza nim. Za bezpieczeństwo obywateli odpowiada policja, która ma wystarczające środki i doświadczenie, by niwelować zagrożenia, a przede wszystkim zabezpieczyć takie budynki jak ambasada.

Z tego co wiem, to organizatorzy omawiali kwestie bezpieczeństwa z policją, a nawet na czele marszu znajdował się specjalnie wydelegowany urzędnik miejski.

Nie ma żadnego rozwadniania odpowiedzialności. Po prostu odpowiadać muszą ci, którzy ponoszą winę.

grzeniu 16.11.2013 15:22

Nie wspomniałem jeszcze o drobiazgu. Może to od niego wszystko się zaczyna i później ma swoje lawinowe konsekwencje.
Obraźliwe, wyzywające i prowokujące hasła krzyczane przez "uczestników". Wyglądało to tak, jakby ten marsz tylko temu służył i bez nich straciłby sens.
Rozumiem, że za to też organizatorzy nie odpowiadają? No oczywiście nie oni krzyczeli i nie wiedzą kto.
Niestety tak to już jest, że akcja rodzi reakcję. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.

Przykro było patrzeć na marsz pod szczytnymi patriotycznymi ideami, pod którymi oburącz się podpisuję, w takim wykonaniu.
Czas uderzyć się w piersi i zacząć wyciągać wnioski. I honorowo ponosić konsekwencje. Może do tego trzeba być bohaterem, a tych ci u nas niedostatek.

PS Ciekawe co będzie za rok. Pewnie władze i policja też wyciągną jakieś wnioski i postanowią to zmienić. Przecież i władze i organizatorzy z góry wiedzieli, jak to będzie wyglądać i co będzie się dziać. Może w następnym roku nie wydają zgody, skoro w tym już rozwiązali marsz w jego trakcie - wtedy policja będzie miała pełną swobodę w walce z chuligaństwem i sprawniej to opanuje, skoro teraz oskarżacie ją o niewystarczające działania.
To bardzo zły kierunek rozwoju wydarzeń i oby nie nastąpił, bo godzi w fundamenty ciężko wywalczonej demokracji. Problem tylko jest taki, że niektórzy do niej nie dorośli.

DejaVu 16.11.2013 15:24

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1266225)
Też tak uważam ;););)

Przyczepić tęczę do helikoptera, tak by mogła się unosić nad ziemią poza zasięgiem dybiących na nią łysych pał . Jest to jednak pomysł moim zdaniem zbyt ograniczony i nie wykorzystuje narzucających się możliwości. Przecież można by dzięki temu helikopterowi zwiększyć oddziaływanie tęczy, przemieszczając ją po mieście i zawieszając okresowo w popularniejszych punktach miasta, by mieszkańcy mogli oddać jej cześć. Ponadto możnaby zorganizować pielgrzymki tęczy do innych miejscowości dla uświetnienia rozmaitych lokalnych uroczystości.||||:piwo:

Dalej Pan powiedział do Mojżesza: 2 ***171;Mów do całej społeczności Izraelitów i powiedz im: Bądźcie świętymi, bo Ja jestem święty, Pan, Bóg wasz! 3 Każdy z was będzie szanował matkę i ojca i będzie zachowywał moje szabaty. Ja jestem Pan, Bóg wasz! 4 Nie zwracajcie się do bożków. Nie czyńcie sobie bogów z lanego metalu. Ja jestem Pan, Bóg wasz! :rozga:

czary2mary 16.11.2013 15:48

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1266234)
Dalej Pan powiedział do Mojżesza: 2 ***171;Mów do całej społeczności Izraelitów i powiedz im: Bądźcie świętymi, bo Ja jestem święty, Pan, Bóg wasz! 3 Każdy z was będzie szanował matkę i ojca i będzie zachowywał moje szabaty. Ja jestem Pan, Bóg wasz! 4 Nie zwracajcie się do bożków. Nie czyńcie sobie bogów z lanego metalu. Ja jestem Pan, Bóg wasz! :rozga:

Pan nie jest postępowy,nie idzie z duchem czasu-znaczy jesteś faszysta i nazista :taktak: z lasu Ełckiego:taktak:

DejaVu 16.11.2013 16:24

Pan powiedział: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; 45 tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.
Gdybym nie słuchał głosu Pana zaraz wsiadł-wszy do mojego golfa pojechał bym do olsztynka skopać jedno dupsko k***a:taktak:

czary2mary 16.11.2013 16:30

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1266237)
Pan powiedział: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; 45 tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.
Gdybym nie słuchał głosu Pana zaraz wsiadł-wszy do mojego golfa pojechał bym do olsztynka skopać jedno dupsko k***a:taktak:

Faszyzm(faszystowski Golf) nie przejedzie(niedojdzie do Olsztyna );)

Kogoro 16.11.2013 16:43

Grzeniu, ale kombinujesz. Teraz ci się hasła nie podobają, następnym razem goście z Węgier, Włoch, czy Francji, którzy uczestniczyli w marszu. Choć może bardziej Ciebie oburzą faszystowskie uśmiechy dziewięciolatek, które szły z rodzicami w marszu.

Skąd pomysł, że ten Marsz Niepodległości to coś złego? A przecież był udany. Pewnie, incydenty były, ale najwyraźniej je demonizujesz. Co jest bez sensu.

Doceńmy te normalne marsze:
Czy to bezczelny przekręt? Warszawski ratusz bez przetargu płaci ponad sto tysięcy złotych agencji artystycznej obsługującej prezydencki marsz 11/11

Odpowiedź na pytanie, czy miałbym szansę złożyć tańszy projekt, np. tęczy.

------------------
Czasem warto wysłuchać drugiej strony
Krzysztof Bosak: policja zrobiła numer narodowcom

Ruch Narodowy w TVN

grzeniu 16.11.2013 18:51

Ja nic nie kombinuję, bo mnie to zwisa i powiewa. Akurat mam ten komfort, że mogę sobie na to pozwolić. Nie przeszło mi również przez myśl, że do czegoś cię przekonam, czy że w którymś punkcie przyznasz mi rację.
Rozumiem, że tobie się hasła podobają. Zapewne tylko wasze, bo te w odzewie już nie.
Jeśli uważasz, że wszystko było w porządku...no może prawie wszystko poza elementami zepsutymi przez obce siły antypatriotyczne, to podziwiam twoje dobre samopoczucie. Bawcie się tak dalej, a zapewniam was, że wrogów nigdy wam nie zabraknie. Pewnie właśnie o to wam chodzi, żeby nie zabrakło bo na tym opiera się doktryna pisowska.
Chociaż ostatnio zauważam coraz wyraźniejsze dystansowanie się polityków prawicowych od takich zachowań. Przebąkują o tym coraz głośniej i wyraźniej. Pewnie zauważyli, że to się przestaje opłacać. Mnie to cieszy, a ty uważaj żeby ciebie/was nie zostawili na lodzie.

Mówisz, że demonizuję pewne incydenty i to jest bez sensu? Sędziowie w sądach też je demonizują. Głupia policja też łapała nie tych, co trzeba, a prawdziwi winni to ci co uciekli.

Goście z zagranicy mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie, o ile nie są to chuligańskie bojówki.

Masz może małe dzieci? To zabierz je na taki marsz, ale w Warszawie, nie w Poznaniu. Życzę wam udanego spędzenia czasu, w pokojowej i podniosłej atmosferze. Ja się na to nie odważę. Mówię to poważnie i szczerze.

ed hunter 16.11.2013 21:34

PiS to był w Krakowie. :]

Ormianin 16.11.2013 23:55

Lewactwo to najgorsze gówno co przytrafiło się ludzkości...

Zetoxa 17.11.2013 08:50

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1266273)
PiS to był w Krakowie. :]

no właśnie, chciałem zrobić słitfocie z Hofmanem, ale mnie Brudziński przepędził :sciana:

czary2mary 17.11.2013 09:32

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1266294)
no właśnie, chciałem zrobić słitfocie z Hofmanem, ale mnie Brudziński przepędził :sciana:

Trzeba było brudzia z Brudziem strzelić;)

DejaVu 17.11.2013 11:12

Ilość załączników: 1
Sweet focia

nimal 17.11.2013 11:28

bylo juz tysiac razy, ale i ja napisze po raz 1001
uzywanie hasel "niepodleglosc" czy "patriotyzm" jako pretekst do bojek to nie tylko *****izm, ale obraza kazdego obywatela tego kraju
szczegolnie tych, ktorzy ryzykowali zdrowie i zycie nie raz je tracac w obronie suwerennosci i bezpieczesntwa spoleczenstwa
jeden surowy wyrok sadu tego nie zmieni, choc to krok w dobrym kierunku

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.