![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakupl - kasiasty koles jestes, tzn. Twoi rodzice
...no, ale nie w tym rzecz... co do prawa jazdy, hmm... ja wiem jedno - koncze 18 lat to z pewnoscia odrazu ide na prawko, bo zycie bez samochodu w dzisiejszych czasach jest baardzo trudne [tak mi sie przynajmniej wydaje, jak widze kolege - i jego rodzicow bez samochodu itp.].., co do 16roku zycia i prawem jazdy - coz, jazda w tym wieku zalezy od osoby, charakteru itd., niektorzy 16latkowie moga jezdzic jak najwieksi wariaci, a niektorzy jak 30letni, doswiadczeni kierowcy [tj. przepisowo itd.] - nie ma reguly ![]() pozdro
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
I weź tu wsadź za kierownicę jakiegoś gościa co szpanuje byle bzdurą... Takich ludzi jest niestety bardzo wielu. pozdrowienia |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Edytowane bo Macio.Men owi nie pasowało :p
Ostatnio zmieniany przez bakupl : 24.11.2004 o godz. 17:52 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
The Division Bell
![]() |
Cytat:
Weź nie rób z siebie cyrku bo padne zaraz! ^_^ ^_^ ^_^ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Macio.(wo)man a rób co chcesz... a co do upadania to upadnij najlepiej na głowe ;D
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Cytat:
ale nie dlatego, zeby wszyscy wokól to słyszeli, bo głośniki mam seryjne, ale i tak dobrze grają jak na seryjne , ale dlatego, że lubie słuchać głośno ![]() aha i prosze nie utożsamiać mnie z muzyką z Manieczek czyli teraz krzyczymyyyy JAZDAAAAA!!! hehe A propos 607-ki to też chciałbym, żeby rodzice mieli taki, miałbym się czym wozić
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
chyba w nfs ten peugeot
przepraszam za to, ale nie moge sie powstrzymac @bakupl Skad sciagnales dodatowe furki do NSF:U2, bo 306CC to chyba nie ma w podstawowej wersji ^_^^_^^_^^_^^_^ A tak w ogole, jakos nie chcialbym zeby to prwako bylo od 16 raku zycia, niech bedzie jak jest, czyli 18, jak juz byc pelnoletnim i miec uprawnienia doroslych to juz w jednym wieku. nie mylic doroslosci z pelnoletnoscia. pozdro
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 24.11.2004 o godz. 18:13 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Jezeli chodzi o mnie to podzielam zdanie wiekszosci. Minimum 21 lat, 2 lata okres probny lub z osoba doswiadczoną (wyjezdzone min. 3 lata np.),coraz wiecej robi sie gowniarzy na drodze.
Nie bede ukrywal ze z tata jezdzimy na place,jak jest okazja to jezdze. Juz od roku trenuje i mozna powiedziec ze umiem jezdzic. A doswiadczenie - ZERO. Nie potrafilbym sie zachowac na drodze we wszystkich momentach zagrazajacych zycie. Trzeba poprostu wyjezdzic. Fakt ze sie douczam caly czas w jezdzeniu autkiem jest...bo ide na prawo jazdy prawdopodobnie od stycznia, lutego. Ale robie to w celach formalnych...zeby miec to prawo jazdy. Potem zaczna sie studia i ze zdawaniem prawka bedzie ciezej (czasu mniej i wogole). Troche mowie sobie, moze poczekaj i tak autka nie bede mial na razie bo kto bedzie za to placil (moze i samochod dalbym rade kupic - zbierac po kątach ale uzbieralbym na cos malego , ale do auta trzeba wlac...trzeba go ubiezpieczyc. ps.taka mala historyjka. Niedawno, miesiac temu dzieciak w wieku mojego bracholka (13lat!) rodzice pojechali na impreze do rodzinki...a Focus sobie stal...mial sie elegancko uczyc i siedziec w domu. Postanowil pojechac do kumpla. Tym kumplem okazalo sie drzewo w lesie...nic mu sie nie stalo, ale auto poczaskane ostro...smiech na sali. Nie wiem jaka powinna byc kara bo nie jestem rodzicami ale rodzice po dupie powinni dostac
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
według mnie prawko przydałoby się od 16 lat (nie ma to jak mieć 16 lat i niecały miesiąc
) +porządne testy psychologiczne +porządne jazdy wszędzie gdzie się da (plac, miasto, poza miastem), no i oczywiście te jazdy z dorosłymi i okresy próbne jak najbardziejP.S. pierwszy raz za kółko wsiadłem jak miałem 12 lat - chciałem tylko zobaczyć "jak to jest" (jechałem gdzieś na polnej drodze parę matrów)
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
mam 24 lata (prawie 25)
prawko zrobilem dokladnie rok temu, od tego czasu do tych wakacji przejechalem jako kierowca 60 km 3 miesiace temu kupilem golfa3 w berlinie i wrocilem nim sam do polszczy (650km) od tego czsu przejechalem nim ~4000 km jestem w sumie stary kon, ale czasem lubie puscic muze glosniej, mam suba w bagazniku (chociaz bardziej chodzi o dynamike dzwieku niz o glosnosc) w ciagu ostatich tygodni kilkakrotnie spowodowalem zagrozenie dla innych uczestnikow ruchu (i dla siebie), tak to jest jak sie jedzie gdzies ze znajomymi reasumujac: chyba kazdy, w wieku, powiedzmy, jeszcze mlodzienczym, jak wsiadzie do jakiegos nowego auta bedzie chcial sobie poszalec, sprawdzic bryke, potestowac ale jestem pewien, ze czlowiek dwudziestokilkuletni bedzie o wiele bardziej swiadom ryzyka spowodowania wypadku i jego konsekwencji niz 16 czy 18 latek. roznica jest ewidentna, wiec: - prawko od min 21 roku zycia - RZECZYWISTE testy pschychologiczne przy dopuszczeniu do zdawania na prawo jazdy - wymog prowadzenia auta przy obecnosci osoby majacej prawko minimum 3 lata - PANIE prowadzic moga jedynie dobrze oznakowane samochody z oczo***nym napisem "Yes, it's a woman"
|
|
|
#13 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja mam 19 lat, prawko zrobilem ponad rok temu (rok i 2 miesiace - wrzesien 2003) i od tego czasu regularnie jezdze, choc za doswiadczonego wcale sie nie uwazam.
Na poczatku, zaraz po zdaniu prawka zakupilem za wlasne! uzbierane wczesniej pieniadze 7 letniego malucha. Jezdzilem nim przez zime, do lipca tego roku kiedy to dostalem od rodzicow w prezencie, kupionego dosc okazyjnie w dojczach Tipo '91r. Sprawuje sie jak narazie zajbi..cie. Co do prawka to sadze, ze powinno byc tak jak jest od 18 (lub nawet podniesc do 19) lat + bardziej zaostrzone kursy jazdy. Wnioskuje tak z obserwacji podejscia do sprawy i odpowiedzialnosci ludzi niepelnoletnich/niedojrzalych (18 lat wcale nie oznacza dojrzalosci) za przyklad moge podac chocby @bakupl, ktory w wieku 15 lat dostaje p306cc - slinik co najmniej 1.6 jesli sie nie myle i jego podejscie do sprawy - stuninguje sobie fure - przyciemnie szybki, tu koncoweczke tlumika wstawie, zeby mi ladnie 'pierdzial' podczas jazdy, zamontuje wypasione radio z tuba za 2tys. i bede szpanowac na osiedlu (to co ze nie bedzie mi glowa znad kierownicy wystawac i nie bede widzial co jest przed maska) wchodzac w zakrety na recznym (poki w cos albo kogos nie przyj..bie, choc pewnie jak masz w takim wieku taki samochod to i AC pewnie masz, wiec o uderzenie w 'cos' nie musisz sie martwic, predzej o uderzenie w 'kogos'). Nie pisze tego zeby obrazic Ciebie @baku, ale pisze ogolnie o podejsciu mlodziezy do jazdy samochodem - taka dygresja, a ciebie podalem jako przyklad bo akurat mi takie wnioski sie nasunely czytajac twoje wypowiedzi. Nie mialem zamiaru wcale na ciebie najezdzac, bo ciebie rozumiem. Z czasem pewnie z tego wyrosniesz i dlatego uwazam ze 16 lat to stanowczo za wczesnie na prawko. Mam nadzieje ze to rozumiesz. Jezdzac widze jak prowadza niektore osoby (nie wspominajac o kobietach, szczegolnie tych starszych :\) i czasem to jest tak jakby jechali sami na drodze. Ostatnio zmieniany przez czero : 24.11.2004 o godz. 22:15 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
The Division Bell
![]() |
Z kobietami za kółkiem nie jest tak źle. Mnie regularnie wozi ciotka, 3 lata już ma prawo, no i zero problemów, sytuacji, stłuczek, 100% opanowanie. Nie wiem, może to wyjątek?
Poza tym mnie do kierowania nie ciągnie, preferuję rower a samochód to tylko na fotelu obok woźnicy .pozdrowienia dla wszystkich kierowców, tych niedoszłych również
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cieszy mnie to, ze sporo ludzi ma sporo samokrytyki
ja chyba bylem glupszy w tym wieku ale prawko zrobilem majac 17 lat a jezdzic zaczolem majac 22/23... na szczescienajwazniejsze zeby wprowadzili ten dwu letni okres probny z jazda pod opieka osoby doswiadczonej - najgorzej (najglupiej) jezdzi sie wlasnie zaraz pierwszym samochodem jak pierwszy strach minie: "kierowca bombowaca, arystokrata szos" ^_^ |
|
|
|
![]() |
|
|