![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Ludzie stworzyli sztukę (czyli muzykę, grafikę, rzeźbę i wszystko) żeby sie oderwać od rzeczywistości, mozna powiedziec ze nawet dla rozrywki (może to głupio brzmi, Michał Anioł "rozrywkowy", ale pomyślcie...). Mówicie, że hiphop to sztuka (a nawet SZTUKA). Czy sztuka to narzekanie jakiegoś nastolatka (max 20 pare lat) na życie? A zresztą na co on narzeka? Pogada sobie do majkrofonu, zarobi kase, i go dresy spod bloku (vide - teledysku hiphop) lubią, ma laske - jest "luzik". Co, może to za mało? Więc czego pragnie dzisiejszy nastolatek (max 20 pare lat
)? Czy nie tego? Jak to ma, to czego na to narzeka? No dobrze, przypuśćmy że "dba o dobro innych", "walczy" o to. A spróboj podejść do takiego gościa z krokiem w spodniach przy kostce i poprosić o pomoc...No racja, to pewien rodzaj buntu...ale przed czym oni się buntują? Czy mają rodziny? Dzieci? Jak już mówiłem, mają kase, przyjaciół (jakichśtam mają), czego chcieć więcej? Może jakiegoś metala zlać jeszcze wieczorkiem ze swoim "squadem" dresów? Dajcie spokój... Skoro to jest o życiu - oni nie mają o tym pojęcia! Wytykują tylko innym błędy, nie ma mowy o tym, że taki "skejt" (dla mnie to sie równa dres) by tylko kopcił papierochy z kumplami pod mostem, klnął co drugie słowo, był - delikatnie mówiąc - NIEMIŁY, NIEŻYCZLIWY dla innych. Mówią (bo to nie jest śpiew, on śpiewania w życiu nie widział...) tylko o rzeczach złych, narzekają, przecież tyle dobrego się dzieje na świecie! Pewnie, ze za mało, ale temu co tak gada bez sensu też jest ciągle mało, mało wszystkiego! Nie docenia, wogole nie docenia tego co ma! Pewnie, może są i takie "okazy" odznaczające się kulturą, umieją sie zachować, i w ogole "spoko" ludzie, brać z nich przykład! Nie objeżdzam tu całego hiphopu i ludzi w tym siedzących, ale tych naprawdę "spoko" jest naprawde mało! Tolerancja - a spróbojcie takiemu powiedzieć że sie słucha metalu albo co (doświadczenia przeprowadziłem na własnej skórze), jestem znienawidzony przez więkrzość "znajomych". Na codzien ok było, ale jak juz wiedza ze on INNY to już nieee, gdzież z takim pogadać... Powiecie "e to metal to wiadomo, nie lubi innych", ale cóż zrobić? Czy ja MUSZE lubieć kogoś kto mnie nie lubi? No powiedzcie - czy musze? Jeżeli kogos lubie, to oczekuję na odwzajemnienie tego... Przepraszam wszystkich których obraziłem (mam nadzieje ze jak najmniej), pewnie właśnie straciłem reputacje i tutaj, ale cóż zrobić, gdy te słowa aż rwą się do powiedzenia. Powiem wam jedno na koniec: hiphop = sztuka = życie = muzyka = BULLSHIT!!!!! |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
^_^
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Gość
|
Cytat:
Nie chce mi sie z wami gadac! macio.men - no to jest nas dwoch
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
a co do eminema. zaloze sie, ze masa ludzi slucha jego plyt bo sa na nich fajne melodyjki, ale tak naprawde nie rozumiejac o czym on "deklamuje". dla mnie ten gosc jest chory - nie zdziwilbym sie, ze nie lubi sam siebie. nie "nawciskal" jeszcze tzw. Afroamerykanom i nawet wiem dlaczego. zastanawia mnie tylko jakim cudem puszczaja np. w takim MTV jego teledyski gdzie pojedyncze przeklenstwa sa wyciszane, a puszcza sie piosenke, ktora sama w sobie nawoluje do nienawisci. dziwne... |
|
|
|
|
![]() |
|
|