![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Pytanie o Bartona
Cześć
Mam tylko jedno pytanie - otóż w newsach doczytuję się iż AMD wprowadza Athlona na szynie 333, moja płyta - Gigabyte GA - 7VTXH+ na chipsecie VIA 266A oferuje standardowo szynę 100 i 133, można też ją nieco podkręcić - ale nie jestem pewien czy to pozwoli na wpięcie ww. procka do owej płyty - i tu moje pytanie czy ktoś nie orientuje się czy ew. sprawę załatwiła by nowa wersja BIOSu czy po prostu w przypadku upgarde'u systemu mogę sobie nie robić nadziei ... Pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Nowe Athlony zwane inaczej hammerami beda juz na nowy socket.
![]() |
#3 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jeżeli chodzi o te "młotki" o których myślę, to będą one wymagały zupełnie innego złącza w płycie głównej (mechanicznie i elektrycznie). Kto wie - może sprawę załatwi jakaś chińska przejściówka?
Jeśli BIOS do wspomnianej płyty Gigabyte GA - 7VTXH+ ma wnieść obsługę AMD Młotka, to najpierw ktoś musi stworzyć taki BIOS...
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Jeśli się nie mylę to młotek będzie operował 64 bitowym słowem, czyli 2 razy dłuższym niż obecne procesory. Nie obejdzie się bez wymiany płyty. Obecnie ceny płyt są na tyle przystępne, że jeśli komuś będzie potrzebny do szczęścia ten procesor to poprostu go kupi i płytę do niego. Kupowanie sobie nie wiadomo jak szybkiego procesora w normalnych warunkach służy tylko i wyłącznie szpanowaniu przed kumplami.
Do normalnej pracy wystracza w zupełności procesor taktowany 450Mhz. Bawią mnie promocje w hipermarketach: procesor 1,7 Ghz, dysk 20GB, ram 128MB itd. Lepiej więcej ramu niż wywalać kase na procek z napisem 2 Ghz. Sam mam Athlona XP 1700+ i mam go tylko dlatego, że jak padła mi płyta stwierdziłem, że zmienie na lepszą i na lepszy procesor(poprzednio miałem durona 850). Zależy co kto lubi ja jak mam troche wolnego grosza i nie mam pomysłu co sobie kupić to coś dokładam do kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Tak nie ma co się wygłupiać z coraz to nowszym prockiem.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
NO tak tweety birdy, ale gta3 to ci nie pojdzie na tym 450 wiec nie dla szpanu tylko dla ulubionej gierki ten proc sie kupuje
![]()
![]() |
#7 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe athlony powyzej 2600+ beda wychodzic na 333 MHz magistrali w trybie DDR, nie wiem czy beda to Bartony, beda to stare jadra palomino ktore podkrecone w wyzszej magistrali beda pracowac szybciej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dobra - procki do gier owszem - ale po przesiadce z mojego p4@2700 na celerka450 kolezanki jakos nie moglem dojsc do siebie z komputerem - IE wlaczajacy sie 10 sekund, trzaski w winampoe przy przesuwaniu okienek, mapa w q3 ladujaca sie ponad minute itp - do gier owszem ale dla komfortu pracy takoz
a gierki i tak w wiekszosci jada na geforcach... i to numerek tego ostatniego wyznacza czy Max Payne bedzie ci chodzil czy skaakl
![]() |
![]() |
#11 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Mam p3 450Mhz 320MB ramu, IBM 13GB 7200(sprzed 3 lat-jeszcze z dobrej fabryki), w tej chwili chodzi jako serwer pod PLD i chodzi jak burza. Jak go kupiłem od kumpla to miał zainstlowanego win98SE i też chodził całkiem fajnie. Wynika to z dużej ilości ramu, szybkiego dysku i umiejętnej instalacji-przy starcie nie uruchamiają się jakieś badziewne programy, które robią niewiadomo co. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
ja wiem co to jest msconfig, umiem (swiadomie) grzebac w rejestrze itp - mialem tego kompa przez tydzien i zdolalem go sporo odswierzyc - on tak dzialal PO poprawkach...
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
64mb - czyli calkiem sporo
![]() |
![]() |
#15 | |
MAJSTER zlotowy