Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2003, 10:58   #16
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmm.
Widzialem to i zastanawiam sie czy mozna cos takiego pokazywac?
Z jednej strony jest to przestroga a zd rugiej wchodza na to forum rozni ludzie mlodzi, starzy.
Ludzie, ktorzy dopiero sie rozwijaja(chodzi mi tu o psychike)
I uwazam, ze takie cos moze im zaszkodzic.
A tak poza tym widzial ktos cos takiego w tv>?
W gazecie?
Wydaje mi sie, ze nie.
Co prawda malo czytam prasy ale nie spotkalem sie z takimi zdjeciami.
Topic powienien zostac zamkniety.
A link usuniety.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2003, 11:30   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
link usuwam
powiedzmy ze uznalem go za zbyt drastyczny dla szerokiej publicznosci
(jesli ktos sie z tym nie zgadza to.. trudno, mam nadzieje remix z radoscia sie podzieli linkiem osobami zainteresowanym)

dla tych ktorym sie nei chce szukac linku - odpowiedzi koleogow powinny wam wystarczyc za opis tego co tam bylo
Stary 14.03.2003, 12:09   #18
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)
Hmm.
Widzialem to i zastanawiam sie czy mozna cos takiego pokazywac?
Z jednej strony jest to przestroga a zd rugiej wchodza na to forum rozni ludzie mlodzi, starzy.
Ludzie, ktorzy dopiero sie rozwijaja(chodzi mi tu o psychike)
I uwazam, ze takie cos moze im zaszkodzic.
A tak poza tym widzial ktos cos takiego w tv>?
W gazecie?
Wydaje mi sie, ze nie.
Co prawda malo czytam prasy ale nie spotkalem sie z takimi zdjeciami.
Topic powienien zostac zamkniety.
A link usuniety.
jak dla mnie to powinni to pokazac kazdemu kto zdal egzamin na prawo jazdy, niejest tajemnica ze to swiezi i mlodzi kierwocy zazwyczaj doprowadzaja do takiego typu tragedii, natomiast starym alkoholika ktorzy jezdza nawet z wyrokiem za picie (bez prawka ofkorz bo jakze by inaczej) powinno sie to w kolko puszczac na calodniowych seansach
takze mam apel kto ma od niedawna prawko niech poprosi o ten link, tak ku przestrodze, tak na wszelni wypadek...
Stary 14.03.2003, 12:23   #19
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
link usuwam
(jesli ktos sie z tym nie zgadza to.. trudno, mam nadzieje remix z radoscia sie podzieli linkiem osobami zainteresowanym)

dla tych ktorym sie nei chce szukac linku - odpowiedzi koleogow powinny wam wystarczyc za opis tego co tam bylo
Usunięcie tego linka to dobry pomysł. Jak zobaczyłem tę historię z rana, to do teraz o niej myślę i zepsuła mi cały dzień. Są to rzeczy bardzo przykre i niestety prawdziwe. Być może warto je pokazywać świeżo upieczonym kierowcom (myślę, że niewiele by to dało), ale tutaj ten link był według mnie niepotrzebny i żałuję, że to zobaczyłem.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 14.03.2003, 12:32   #20
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)
jak dla mnie to powinni to pokazac kazdemu kto zdal egzamin na prawo jazdy, niejest tajemnica ze to swiezi i mlodzi kierwocy zazwyczaj doprowadzaja do takiego typu tragedii, natomiast starym alkoholika ktorzy jezdza nawet z wyrokiem za picie (bez prawka ofkorz bo jakze by inaczej) powinno sie to w kolko puszczac na calodniowych seansach
takze mam apel kto ma od niedawna prawko niech poprosi o ten link, tak ku przestrodze, tak na wszelni wypadek...
Wporzadku ale ludzie,ktorzy ida na kurs prawa jazdy maja 18 lat i sa dorosli (przynajmniej teoretycznie)
A ci,ktorzy wchodza na te forum maja mniej i nie sadze ,zeby ich rodzicom spodobalo sie to, iz ich pociechy ogladaja takie zdjecia.

Zdecydowanie pobieram kolege o nicku para ten link byl tutaj niepotrzebny.
Stary 14.03.2003, 12:44   #21
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)
Wporzadku ale ludzie,ktorzy ida na kurs prawa jazdy maja 18 lat i sa dorosli (przynajmniej teoretycznie)
A ci,ktorzy wchodza na te forum maja mniej i nie sadze ,zeby ich rodzicom spodobalo sie to, iz ich pociechy ogladaja takie zdjecia.

Zdecydowanie pobieram kolege o nicku para ten link byl tutaj niepotrzebny.
a czy ja mowie zebu go tu na sile zostawic
Stary 14.03.2003, 12:59   #22
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co link został usunięty, bo jest drastyczny - ludzie to jest nadal człowiek. Co byście zrobili gdyby tą smaskrowaną, biedną dziewczynę spotkali na ulicy, lub w innej sytuacji - powiedzieć jej żeby nikomu nie pokazywała się w tym stanie, odizolowała się kopletnie od świata zewnętrznego?
Uważam że ten przykład, pomimo swojej drastyczności działa jak terapia szokowa, każdemu potrzebny jest od czasu do czasu wstrząs.
paput2000 jest offline  
Stary 14.03.2003, 13:34   #23
eko
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.11.2002
eko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
eeeee..

a ja sie nie zalapalem na link...brr wyciety..
Stary 14.03.2003, 13:39   #24
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: eeeee..

Cytat:
eko napisa***322;(a)
a ja sie nie zalapalem na link...brr wyciety..
Nie masz czego żałować. Naprawdę.
para jest offline  
Stary 14.03.2003, 13:40   #25
wolfdog
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.06.2002
wolfdog zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm no ja wsumie też tego nie widziałem ale po tych wszyskich wypowiedziach nie wiem czy dym chciał
wolfdog jest offline  
Stary 14.03.2003, 13:41   #26
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)
a czy ja mowie zebu go tu na sile zostawic
Alez nie twierdze, ze mowisz, iz nalezy go tu zostawiac na sile.
TYlko tak ci napisalem.
Stary 14.03.2003, 13:50   #27
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
link usuwam

Te zdjęcia widziałem już wcześniej, ale kiedy dzisiaj na nie zpojrzałem na forum to kolejny raz mna wstrząsnęły. Sid chyba słusznie je usunął. Zastanawiam się właśnie czy takie tragedie w jakikolwiek sposób są w stanie wpłynąć na idiotów ktorzy je powodują ? Może tak, może nie...nie wiem... Myśle ze przynajmniej dla połowy tych *****i bez wyobraźni, którzy jeżdżą po pijaku, takie obrazki byłyby tylko sensacją i powodem do kretyńskich komentarzy. Wielu z tych ludzi, jak na idiotów przystało, skwitowałoby to śmiechem. Oni są niereformowalni i nawet tak przerażające dowody tragedi wynikających z jazdy po pijanemu dla wiekszości z nich nie miałyby wiekszego znaczenia. Dlatego jestem za tym żeby zabierać DOŻYWOTNIO (bez zadnych wyjątków) prawo jazdy już za pierwszym razem kiedy przyłapie sie kierowce na tym że prowadzi pod wpływem alkoholu.
Sebastian997 jest offline  
Stary 14.03.2003, 14:42   #28
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)
Te zdjęcia widziałem już wcześniej, ale kiedy dzisiaj na nie zpojrzałem na forum to kolejny raz mna wstrząsnęły. Sid chyba słusznie je usunął. Zastanawiam się właśnie czy takie tragedie w jakikolwiek sposób są w stanie wpłynąć na idiotów ktorzy je powodują ? Może tak, może nie...nie wiem... Myśle ze przynajmniej dla połowy tych *****i bez wyobraźni, którzy jeżdżą po pijaku, takie obrazki byłyby tylko sensacją i powodem do kretyńskich komentarzy. Wielu z tych ludzi, jak na idiotów przystało, skwitowałoby to śmiechem. Oni są niereformowalni i nawet tak przerażające dowody tragedi wynikających z jazdy po pijanemu dla wiekszości z nich nie miałyby wiekszego znaczenia. Dlatego jestem za tym żeby zabierać DOŻYWOTNIO (bez zadnych wyjątków) prawo jazdy już za pierwszym razem kiedy przyłapie sie kierowce na tym że prowadzi pod wpływem alkoholu.
Jestem za.
A zdjęcia są tak drastyczne, że potem jeśc nie mogłem.
misz_masz jest offline  
Stary 14.03.2003, 14:58   #29
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmmm czytam i czytam - i niektóre wypowiedzi mnie dziwią . Fakt zdjecia są drastyczne - ale ku przestrodze. Ale ktoś zapomniał, że ta dziewczyna żyje i ma przewalone życie nie tylko ze względu na swoje obecna kalectwo - przykłąd jest juz w wypowiedzi niektórych ludzi - została potraktowana jak rzecz nie człowiek - ludzie opamiętajcie sie to jest nadal człowiem ....

Wkuchniło mnie to poniewaz mam qmpele która tez ucierpiała napewno nie tak jak ta z tamtych zdjec ale ona dzieki swoim przyjaciołom (i skromnie powiem że zaliczam sie do nich) wróciła miedzy ludzi i nikt nie zwraca jej uwagi na wyglad- chociaz czasami wice jak jej sie przykro robi jak jakas głupia (powiem jeszcze raz GŁUPIA !!!) osoba z litościa stwierdza oooo a co ci sie stało !!!

Taka litość jest tu wogóle nie na miejscu - zdjecia takie sa przestragoa winnego suruowo ukarał - ale osoby po wypadkach musza wrócic do społeczenstwa i tak własdnie sie poznaje przyjaciół i człowieczeństwo.

ufff ale sie uniosłem......
Sniper jest offline  
Stary 14.03.2003, 15:37   #30
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do zdjec - widzialem gorsze rzeczy w realu i mnie to specjalnie nie rusza - ale tego na 100% nie powinni ogladac ludzie ponizej 18-20 roku zycia - nie chce wiedziec jaki wplyw moze to wywrzec na 12 latka naprzyklad...
poczulem sie w obowiazku (po rozmowach z kikoma userami) do usuniecia tego linku

ps. rownie katastrofalne skutki moze miec spadniecie ze schodow, czy wypadek na nartach (po swoim 2 tyg lezalem nieprzytomny a 3 miesiace dochodzielm do siebie)
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: