Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2004, 23:11   #16
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podstawa to pytać czy można odebrać przedmiot licytowany osobiście nawet jak mieszkasz 1000 km dalej i nigdy nie byłeś w mieście sprzedającego (ja tak robię, pisząc że dużo jeżdżę w kierunku danej miejscowości). Jeżeli się nie zgodzi to już coś kręci. Druga sprawa, to przy wiekszych sumach prosić o ESCROW. Sprzedającego nic to nie kosztuje a gwarantuje pewność kontrahenta.

Ostatnio chciałem sobie kupić buty ale sprzedający nie zgodził się na żadne z powyższych więc zrezygnowałem. Przez przypadek mój kolega brał udział w/w akcji i wpłacił pieniądze (oprócz niego zrobiło tak koło 100 osób). Buty kosztowały 150 zł więc facet trochę nakradł.

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1973203
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2004, 23:31   #17
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
http://www.okradnieci.prv.pl/
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2004, 23:33   #18
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kurczę jacy ludzie na tym allegro dobrze że mało tam jestem choć ostatni patrze na książki (ale tam oszustów nie ma ) mr_spock widzę ze moskwa-gdańsk...

aż się ręcę załamują jak się patrzy
a przemo_one sprawę na policje zgłaszaj jak najszybciej bo frajerzy myślą że przez internet mogą oszukać kostki im poobcinać!
Stary 14.06.2004, 23:44   #19
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no widzisz paja, czasem lubie do PRL'owa przyjechac

Moj znajomy kiedys powiedzial, ze nieprawda jest iz polowa spoleczenstwa to zlodzieje i kretacze.
Tak naprawde nieuczciwy jest 1-2%, a z 10% zastanawia sie jak by to bylo byc nieuczciwym

Ja sie na allegro jeszcze nie przejechalem, a ryzykowalm naprawde mocno. Np jakis czas temu zalatwilem tranzakcje poza allegro na dosc wysoka sume. Zaufalem czlowiekowi a on sie wywiazal. Innym razem na 30zl zalatwilem sprawe i tez bylo ok...

Dzieci kapitalizmu... kazdy goni za kasa, chce miec wiecej kasy niz kolega z pracy, albo ladniejsze dres niz ziomek z podworka
Stary 15.06.2004, 00:13   #20
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja się poślizgnąłem na 1.5k zł i policja odrzuciła drugie zażalenie na umorzenie postępowania w sprawie. Wychodzi na to że koleś który mnie oszukał sam jest ofiarą swojego wspólnika którego personaliów "przypadkiem " nie zna, który go pobił i okradł kiedy ten akurat wypłacił z banku 23k zł i szedł kupić towar by wysłać Nam- allegrowiczom
A jak sobie przypomne mine gościa który przyjmował zgłoszenie na hasło oszustwo internetowe, allegro. Atmosfera przy tym- stara maszyna do pisania, zagracony pokój, stary wiatraczek na oknie-był lipiec ub roku- normalnie czeski film.
Wytrwałości i nadziei-mnie zabrakło!
f

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2004, 00:17   #21
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
0.o OMG..... Do jakich to rzeczy na allegro dochodzi. Mnie jeszcze nigdy tak nie wyrolowali ale teraz ciesze sie jak holera ze koles od ktorego kupowalem iPaqa za 1100 nie byl oszustem. Takich ludzi to tylko bic.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2004, 08:40   #22
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
o co chodzi z tymi 'biskupami' ? nie rozumiem?
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2004, 08:57   #23
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
o co chodzi z tymi 'biskupami' ? nie rozumiem?
pozdro
Biskup to ten co ma fioletowe sloneczko (kolorem przypomina ta czapeczke biskupa)
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2004, 11:06   #24
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
dzięki za link, kolega się już skontaktował z tymi ludzmi. mam nadzieję że tego radzia222 złapią i
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2004, 14:20   #25
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I radzia222 złapali dobrze mu tak ja bym na miejscu oszukanych sam wmierzył sprawiedliwość bo policja da mu 200 zł grzywny i tyle a radzio pod innym nickiem będzie kolejnych ludzi obrabiał :/ :\
Stary 16.06.2004, 01:41   #26
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Ja sie na allegro jeszcze nie przejechalem, a ryzykowalm naprawde mocno. Np jakis czas temu zalatwilem tranzakcje poza allegro na dosc wysoka sume. Zaufalem czlowiekowi a on sie wywiazal.
ja tez załatwiłem swego czasu sprawe poza allegro i straciłem 96 zł... koles mi przysłał płyte główną która byla zepsuta, a jak się z nim kontaktowałem to nie odpisywał az jego konto e-mailowe zostało usunięte, heh...
Stary 17.06.2004, 21:51   #27
przemo_one
Gość

no wiecie ja mysle ze tego goscia zlapia bo jednego juz zlapali madeya03 no ale ciekawe co bedzie z kasa noi najgorsze te dyski mialy mi sluzyc do uruchomienia kafejki ktora mielismy brac z kumplem - wynajem splata kompow bez dyskow bo wyrwali na kontroli, a teraz mnie gosc oskubal, a kumpel nie dostal kredytu i jest mala bania z tego wszystkiego sciama jak ch***** - tak ja i muj kumpel jestesmy niestery "malokasiastymi" zaocznymi studentami
i jak tu sie wybic i cos zrobic?? jak sie pojawia swiatelko w tunelu to zaraz gasnie ta historyjka nadaje sie na jakiegos bloga tego goscia to bym potraktowal jak bym wiedzial gdzie go szukac przez telefon to byl na bank jakis leszczu
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 15:27   #28
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no ja niestety raz zostalem oszukany na 40 zl, jak kupowalem kabelek USB do komorki. Kupilem FOREVER`a a dostalemjakiegos noname. Koles mi sie tlumaczyl ze nie mial foreveruow to mi taki wyslal. Walkarz j*****ny. Pozniej mi oferowal zwrot kasye, ale juz nie chcialem mic z nim nic wspolnego bo by mnie jeszcze raz oszukal Dostal negatywa, i mi tez wstawil :/
Stary 18.06.2004, 16:02   #29
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Ja naszczescie nigdy nie bylem oszukany i nie mam zamiaru byc . Zawsze przed licytacja proboje dzwonic, upewniac sie itp. Raz sie balem - bylo tak, ze wyslalem kolesiowi za DVD 630zl... i przez 2 tyg. nie bylo odzewu..., ale wkoncu wyslal
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 16:20   #30
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez przemo_one
Adres: Pułaskiego 63/44
15-337 Białystok
tel. (603)160357