![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Antena operatora komórkowego na dachu bloku
Byłem dzisiaj u dziadków i dowiedziałem się, że jakiś operator komórkowy 'zaproponował' im zamontowanie anteny na dachu (blok 10 piętrowy). Już wtedy stwierdziłem, że w życiu bym się na to nie zgodził, ale jak usłyszałem kwotę, którą proponuje, to myślałem, że ktoś tu żartuje. Otóż ma to być 1500 złotych miesięcznie na cały blok (75 mieszkań - w przeliczeniu 20 złotych na mieszkanie), które miałyby iść na fundusz remontowy..
Teraz mam pytanie, poszukam zaraz czegoś na internecie, ale z tego, co wiem, nie zostało jednoznacznie udowodnione, że tego typu anteny nie szkodzą ludziom. To zresztą wydaje mi się mało prawdopodobne, bo przecież to nadaje sygnał na kilka/kilkanaście kilometrów, więc musi on być potężnej mocy. Macie może jakieś konkretne informacje na ten temat, ewentualnie opinie co byście zrobili, lub jak to argumentowali?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
http://www.iddd.de/umtsno/odpsejm/hum3.htm#73 Raczej skłaniałbym się jednak ku temu, że na chwilę obecną nie wszystko jest ludziom na ten temat mówione..
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Nalezy pamietac ze anteny telefoni GSM sa sektorowe i promieniowanie "za antene" i "pod antene" jest znikome (wrecz zerowe) w porownaniu do mocy nadawanej kierunkowo.
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Co nie oznacza - że wszystko jest już wiadomo w tej materii - może się okazać za ileś lat, że jakiś wpływ jednak jest ![]() No i pewna część osób (ale jednak niewielka) nie kupi mieszkania w takim bloku ... Ale za to zasięg będzie dobry raczej (co akurat ma swoje plusy, bo wtedy telefon pracuje z mniejszą mocą, czyli mniej promieniuje nam do głowy ![]() To tyle co wiem ... Pozdrawiam ro29 EDIT: w kwestii zaś opinii czy cos bym zrobił - mhmm - sam nie wiem - u nas kiedyś jak na osiedlu na desce zakładali takie coś - to były protesty itd. - i co - i tak sie spółdzielnia zgodziła. Jeśli to ma być 18000 tysięcy rocznie na remonty - to też jest jakiś argument ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 12.07.2006 o godz. 23:26 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Uwzględnij ile by musiało być anten w mniejszych miejscowościach, na trasach itd. A w mieście jest ich tak dużo, bo możliwość "przetworzenia" przez jedną antenę ilości rozmów jest ograniczona chyba ... No i mamy 3 sieci jednak ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z ca***322;ym szacunkiem, ale nie macie ju***380; wi***281;kszych problem***243;w ni***380; niczym nieudowodniona szkodliwo***347;***263; anten GSM?
![]() Pr***281;dzej mnie samoch***243;d przejedzie lub umr***281; z powodu zatrutego powietrza ni***380; od tego promieniowania. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A co do tego, że przez kilka lat nie odczułeś wpływu, to sorry, ale po pierwsze normalny zdrowy organizm takiego wpływu raczej wyraźnie nie odczuje, a skutki promieniowania - jeśli rzeczywiście wystąpią - objawią się po wielu latach.
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Myślę, że nie ma co przesadzać, w końcu w większych ilościach to nawet kranówka szkodzi, nie mówiąc o tym,
co się stanie jak znajdzie się w płucach. Ale firmy mają na to sposób - za 1500 zł to wszystkim szkodzi a za 10 000 zł, szkodliwość jest znikoma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |