Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.12.2004, 18:58   #16
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakoś nie zrozumiałem o co biega, ale jeśli chodzi o odbiór z jednego satelity na dwa tunki to potrzebny jest konwerter twin.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.12.2004, 19:24   #17
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
Jakoś nie zrozumiałem o co biega, ale jeśli chodzi o odbiór z jednego satelity na dwa tunki to potrzebny jest konwerter twin.
Mam czaszę i Wizji i Cyfry+.

Na czaszy WizjiTv jest narazie jeden konwerter, który jest podłączony to tunera i odbiera sygnał z HotBirda

Na czaszy od Cyfry+ jest jeden konwerter i jest narazie do niczego nie podłączony (czekam na SkyStar2)

I teraz chciałem na czaszę od WizjiTV dołożyć drugi konwerter na zezie, aby odbierał sygnał także z HotBirda i wysyłał go ale do SkyStar.

Antena Cyfry+ będzie wtedy ustawiona na odbiór z Astry i będzie wysyłała sygnał także do SkyStar2

Te dwa konwertery, które będa wysyłały sygnał do SkyStar2 bedą połączone Disqc Viper 2/1

Teraz chyba wiesz o co mi chodzi.

Mam 3 konwertety, więc nie chce kupowac nowego z dwoma wyjściami

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2004, 20:01   #18
Ricki
Guru

No tak teraz wiem, ale to się nie uda, bo jak chcesz niby ustawić w ognisko czaszy dwa konwertery? aby mieć sygnał z tej samej pozycji satelitarnej. Tak jak już mówiłem ustaw na Hot Bird"a bo ma słabszy sygnał od Astry, a zeza daj na Astre i nie kombinuj, bo szkoda twojego czasu. Jeśli chodzi o czaszę to do zeza lepsza jest ta od cyfry, bo można dostać gotowy uchwyt. Jest tylko jeden problem, czy to się opłaca? Jeśli masz trochę miejsca kup trzeci talerz i już. Sam ma dwa na HB i Astre, bo uważam to za bardziej racjonalne, gdyż w każdej chwili mogę jedną z anten przestawić na innego satelitę i mieć dalej odbiór z tej drugiej, a wierz mi jest, na co czasem popatrzeć zwłaszcza na Thorze i Syriuszu, no i na Hispasacie trochę tego zostało.

Aha jeśli chodzi o karty DVB-S do kompa to mają one pewną wadę, a mianowicie małą wydolność prądową zasilania konwertera, więc z tego co czytałem i widziałem na własne oczy to nie każdy konwerter się do nich nadaje. Szczególnie polecane są Golden Interstar. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Ricki : 11.12.2004 o godz. 20:04
Stary 11.12.2004, 20:06   #19
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
No tak teraz wiem, ale to się nie uda, bo jak chcesz niby ustawić w ognisko czaszy dwa konwertery? aby mieć sygnał z tej samej pozycji satelitarnej. Tak jak już mówiłem ustaw na Hot Bird"a bo ma słabszy sygnał od Astry, a zeza daj na Astre i nie kombinuj, bo szkoda twojego czasu. Jeśli chodzi o czaszę to do zeza lepsza jest ta od cyfry, bo można dostać gotowy uchwyt. Jest tylko jeden problem, czy to się opłaca? Jeśli masz trochę miejsca kup trzeci talerz i już. Sam ma dwa na HB i Astre, bo uważam to za bardziej racjonalne, gdyż w każdej chwili mogę jedną z anten przestawić na innego satelitę i mieć dalej odbiór z tej drugiej, a wierz mi jest, na co czasem popatrzeć zwłaszcza na Thorze i Syriuszu, no i na Hispasacie trochę tego zostało.

Aha jeśli chodzi o karty DVB-S do kompa to mają one pewną wadę, a mianowicie małą wydolność prądową zasilania konwertera, więc z tego co czytałem i widziałem na własne oczy to nie każdy konwerter się do nich nadaje. Szczególnie polecane są Golden Interstar. Pozdrawiam
To chyba zronię tak jak mówisz.

Nie będę juz kombinował

A co do tych kanałów to są jakieś naprawdę ciekawe na Thorze i Syriuszu?

P.S.
Co do konwertera to zamówiłem właśnie Golden Interstar i Disqc Viper, bo takie polecają

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2004, 20:14   #20
Ricki
Guru

Polecam strone, tam jest opis jakie kanały są na danym satelicie. Nie zawsze można oglądac wszystko, czasem zmienią kody itp, no ale to jest zabawa a z kartą SS2 można dużo sobie looknąć, no ale to chyba już wiesz jeśli ją kupujesz.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: