![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Jakoś nie zrozumiałem o co biega, ale jeśli chodzi o odbiór z jednego satelity na dwa tunki to potrzebny jest konwerter twin.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
Na czaszy WizjiTv jest narazie jeden konwerter, który jest podłączony to tunera i odbiera sygnał z HotBirda ![]() Na czaszy od Cyfry+ jest jeden konwerter i jest narazie do niczego nie podłączony (czekam na SkyStar2) ![]() I teraz chciałem na czaszę od WizjiTV dołożyć drugi konwerter na zezie, aby odbierał sygnał także z HotBirda i wysyłał go ale do SkyStar. Antena Cyfry+ będzie wtedy ustawiona na odbiór z Astry i będzie wysyłała sygnał także do SkyStar2 ![]() Te dwa konwertery, które będa wysyłały sygnał do SkyStar2 bedą połączone Disqc Viper 2/1 ![]() Teraz chyba wiesz o co mi chodzi. Mam 3 konwertety, więc nie chce kupowac nowego z dwoma wyjściami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guru
![]() |
No tak teraz wiem, ale to się nie uda, bo jak chcesz niby ustawić w ognisko czaszy dwa konwertery? aby mieć sygnał z tej samej pozycji satelitarnej. Tak jak już mówiłem ustaw na Hot Bird"a bo ma słabszy sygnał od Astry, a zeza daj na Astre i nie kombinuj, bo szkoda twojego czasu. Jeśli chodzi o czaszę to do zeza lepsza jest ta od cyfry, bo można dostać gotowy uchwyt. Jest tylko jeden problem, czy to się opłaca? Jeśli masz trochę miejsca kup trzeci talerz i już. Sam ma dwa na HB i Astre, bo uważam to za bardziej racjonalne, gdyż w każdej chwili mogę jedną z anten przestawić na innego satelitę i mieć dalej odbiór z tej drugiej, a wierz mi jest, na co czasem popatrzeć zwłaszcza na Thorze i Syriuszu, no i na Hispasacie trochę tego zostało.
Aha jeśli chodzi o karty DVB-S do kompa to mają one pewną wadę, a mianowicie małą wydolność prądową zasilania konwertera, więc z tego co czytałem i widziałem na własne oczy to nie każdy konwerter się do nich nadaje. Szczególnie polecane są Golden Interstar. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ricki : 11.12.2004 o godz. 20:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
Nie będę juz kombinował ![]() A co do tych kanałów to są jakieś naprawdę ciekawe na Thorze i Syriuszu? P.S. Co do konwertera to zamówiłem właśnie Golden Interstar i Disqc Viper, bo takie polecają ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guru
![]() |
Polecam tą strone, tam jest opis jakie kanały są na danym satelicie. Nie zawsze można oglądac wszystko, czasem zmienią kody itp, no ale to jest zabawa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|