Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Autentyczność windy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/autentycznosc-windy-49084/)

rycho 04.03.2006 18:47

Cytat:

Napisany przez Szafran
po co sie bawic z serialami panowie ??
wystarczy podmienic plik x:\winda\system32\LegitCheckControl.dll na taki pewien w wersji scenowej i po problemie.

A kto dziś mówi o serialach?
Wyświetliło Ci sie, że masz system "bee"?
Zostałeś namierzony.
Koniec.
Kropka.

Szafran 04.03.2006 18:44

po co sie bawic z serialami panowie ??
wystarczy podmienic plik x:\winda\system32\LegitCheckControl.dll na taki pewien w wersji scenowej i po problemie.

rycho 04.03.2006 18:32

Cytat:

Napisany przez Bla_De
a mi właśnie w tray'u wyskauje ikonka "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows" Da sie cos z tym zrobic??

Pakuj się chłopie i spierd..aj do Paragwaju.:D

Bla_De 04.03.2006 18:22

a mi właśnie w tray'u wyskauje ikonka "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows" Da sie cos z tym zrobic??

mr_spock 11.03.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez esem
A reputka? To pies... 8 )

Niestety dopiero za 24h
rano limit wyczerpalem...

esem 11.03.2005 21:53

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Bog zaplac :)

A reputka? To pies... 8 )

mr_spock 11.03.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez esem
Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )

Bog zaplac :)

esem 11.03.2005 20:18

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo

Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )

mr_spock 11.03.2005 20:06

ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo

kontestator 11.03.2005 20:01

ojej mam "ilegal" xp :O :O :O :O :O
niech mnie ktos przytuli

błahahahaa

Zetoxa 11.03.2005 19:57

... dziwne nimal, mnie przed "modyfikacją" seriala od razu wyskoczył komunikat jak u mr_spock'a, nie było nic o niekompatybilności windy.

nimal 11.03.2005 19:21

@zetoxa - mi z linku esem'a przy sprawdzaniu na 2k3 wywalilo ze wersja windy nie jest kompatybilna czy obslugiwana... a nawet na ogniomurku otworzylem jej dostep czasowy... eh, moze moje zabiegi zapobiegajace wyaktywowaniu sie windy poszly za daleko 8 )

esem 11.03.2005 19:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic :)

1.Spróbuj ten plik rozpakować, jak się ropakuje to jest O.K. Jak nie to go podmień na dobry (w instalce).
2.Sprawdż na kluczu do VLK i na kluczu do nieVLK: będziesz znał odpowiedź. 8 )

mr_spock 11.03.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez esem
1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )

1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic :)

esem 11.03.2005 18:44

Cytat:

Napisany przez mr_spock
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_

Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok).

I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac.

1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13.