![]() |
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_
Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok). I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac. |
@yahol: powtórzę się: to o czym piszesz służy jedynie celom rejestracji produktu. Niedotyczy więc VLK (corporate) - bo one nie wymagają rejestracji.
Weryfikacja autentyczności służy (moim zdaniem) sprawdzeniu czy produkt z (np. Twoim) kluczem faktycznie zaistniał na rynku - a więc czy jest autentyczny czy podróba. 8 ) |
@yahol, to chyba niedokładnie tak, zapodałem M$-owi trzy różne seriale i wszystkie przeszły test, a przecież mobo za każdym razem było to samo.
|
Cytat:
No bo jak sprawdzaja, a raczej co? Wg. mnie wlasnie sume kontrolna generowana przez MoBo+nr. windy. ? W ten sam sposob sa sprawdzane o ile dobrze zauwazylem,(BSA) programy instalowane w firmach. Program sprawdza sumy kontrolne i wpisy rejestracyjne w rejestrze windy i programie. PS: i wlasnie stad wiedzieli, ze M$ uzyl pirata :D byl wpis w programie crackera (BBB) ktory uaktywnil program :D |
Ja mam legalną windę, dobrze pamiętasz, mam też jedną legalną a rebours, i z tą się napociłem co niemiara.
|
Cytat:
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 ) |
Zetoxa - jak pamietam, ty akurat masz autentycznego :D W2K3 ???
Czy mnie sie skleroza juz rzucila na mozg??? A jezeli dobrze kojarze :) - to weryfikacje przechodzi suma kontrolna generowana przez numerek instalacyjny widy + numerek generowany przez plyte glowna (nawet nie wiem czy inne komponenty tez, ale chyba nie) i ten numerek instalacyjny jest glownym powodem klopotow :D |
... skorzystałem z linka esema, chcesz pobrać plik, to testujesz windę, nieważne jaką, poprostu ten test sprawdza każdą windę, nie tylko XP, oj ale były problemy, oj ale były. Esem ma rację, Polak sie spoci, ale potrafi :cool: :cool: .
|
Zetoxa - podeslij linka do sprawdzenie 2k3 - zyje w niepokoju jak to z ta legalnoscia jest... :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
uufff, 7 godzin ciężkiej pracy sprawiło, że winda 2003 stała się AUTENTYCZNA :cool: :cool: :cool:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
zdaje sie ze chyba pomyslnie przeszedlem test na legalnosc ;) |
Cytat:
|
ja mam legala ale nie wiem jak "przejsc weryfikacje" czy wystarczy samo wejscie na WU i sprawdzenie czy cokolwiek sie z tamtad sciagnie ???
uswiadomcie mnie ;) |
Cytat:
Miałem kiedyś taki egzemplarz win2k w którym brakowało paru (nieistotnych) plczków. Dobrałem je potem z netu i zmonowałem nową instalkę. 8 ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:10. |