Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2003, 21:09   #1
emer74
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.07.2002
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Potrzebny wirus

Witam.
Wczoraj mój sasiad - kretyn wysłał mi niby progsa do monitorowania pracy hdd(typu S.M.A.R.T.), plik nazywał sie Smarthdd.exe .
Po zainstalowaniu tego gówna, tzn po próbie zainstalowania ,bo wyskoczył błąd instalatora, myslalem ze po prostu plik jest uszkodzony.
Zaczęło sie dopiero jak nastepnego dnia włączyłem kompa:
w menu Start od cholery kopii skrótów do kazdego programu, Pulpit cały zawalony jakimis plikami (później doszedłem ze wiekszosc to skróty i kopie plików systemowych), no i wogóle wszystko mam tak poprzestawiane jak bym zostawil kompa przez miesiąc moim trzem kilkunastoletnim kuzynom.
Nie wiem co on mi tak naprawde przysłał , czy to wirus , czy jakis robak?
Mniejsza o to, przywróciłem kopie windy ghostem i jest ok, ale mnie baran wkurzył i chce mu sie odwdzieczyć.
Dlatego prosze Was, jezeli ma ktoś w swoich zbiorach cos takiego co mogłoby zrobic u mojego dowcipnego sąsiada podobny burdel o wysłanie mi go na rob-rob@o2.pl. , lub jakis link gdzie cosik takiego znajde. Nie musi to byc zaraz jakis ciężki kaliber , wystarczy ze mu zasyfi pulpit, cos poprzestawia, itp. Chodzi mi o to zeby był bardziej widoczny niz szkodliwy.
Przed sąsiadem udaje głupa ze niby nic nie zainstalowało, chcę oszczędzic mu troche radości.
emer74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2003, 21:29   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

daj spokoj... nie badz taki jak on... olej sprawe jak chcesz to podejdz do niego i daj mu w morde, a nie baw sie w jakies podchody

jak ja bym mial taka sytuacje i bylbym pewien ze to przez ten plik od sasiada to bym do niego poszedl i wyjasnil sprawe... butem
Stary 12.11.2003, 21:36   #3
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Proponuje zainstalowac sobie antyvira.
A sasiada kopnac w du...
Wirusa nie posiadam a nawet jakbym mial to bym nie wyslal bo to nieedukacyjne i niemoralne.
Sam nie chcialbym aby mi sie dostal jakis wirus wiec i tym samym nie rozsylam innym takich rzeczy tym bardziej, ze niekotre dane sa zbierane latami i komus naprawde mozemy sprawic wielka szkode takim *****nym zartem.
Stary 12.11.2003, 21:42   #4
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
proponuje Netbus jezeli ma neta.
Tez sie kiedys wkurzylem i otwieralem gosciowi co mieszka obok mnie tacke od cdromu/nagrywarki, albo komunikaty w stylu "czy jestes glupi?" odpowiedzi tak/albo nie i wybieral.
Ale gdzie znalezc i co to jest niemoralne.Sam tego bym nie chcial doswiadczyc ale takie ludzie tez mnie denerwuja.
Stary 12.11.2003, 21:56   #5
emer74
Wyjadacz ;)

Sąsiadek net ma bo jestesmy razem w Lan-ie.
Z butem do niego raczej nie wyjadę bo to w koncu sąsiad i to najblizszy - zaraz za płotem, a z sasiadami trzeba jakoś życ, sąsiadów sie nie wybiera.
Nie chodzi mi wcale o jakiegoś wirusa który coś bedzie usuwał czy niszczył ale żeby mu tylko naśmiecił w windzie itp. Cwaniak ma kopie windy wiec strat wiekszych nie bedzie.
Ze swej strony mogę mu wyłaczyc neta bo u mnie stoi switch ale zaraz sie gapnie ze to odwet.
Stary 12.11.2003, 22:06   #6
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emer74
ale zaraz sie gapnie ze to odwet.
czegos tu nie rozumiem
a czy nie o to wlasnie chodzi? (zeby wiedzial od kogo i za co)

(ach ta polska mentalnosc)
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2003, 22:15   #7
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli chcesz coś mało szkodliwego to mam smieciarza mojego autorstwa pod 98/Me ma ikone folderu z tych systemów a pod XP ma ikone folderu z XP. jego działanie jest proste...zapycha na maxa dysk C. Tworzy folder a nastepnie zamienia go w kosza...w tym folderze robi nastepne kosze i do każdego z nich zapisuje plik tekstowy.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2003, 23:18   #8
emer74
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Ziele
Jeśli chcesz coś mało szkodliwego to mam smieciarza mojego autorstwa pod 98/Me ma ikone folderu z tych systemów a pod XP ma ikone folderu z XP. jego działanie jest proste...zapycha na maxa dysk C. Tworzy folder a nastepnie zamienia go w kosza...w tym folderze robi nastepne kosze i do każdego z nich zapisuje plik tekstowy.

Dzięki.
O takie coś mi właśnie chodziło, mało szkodliwe ale bardzo upierdliwe.
Jak możesz to wrzuć mi tego smieciarza na rob-rob@o2.pl
Stary 13.11.2003, 06:58   #9
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emer74
Dzięki.
O takie coś mi właśnie chodziło, mało szkodliwe ale bardzo upierdliwe.
Jak możesz to wrzuć mi tego smieciarza na rob-rob@o2.pl

jesteś dziecko daj mu trojana przejmij hasło na pocztę i zmień hasło na poczcie napoci się bardziej niż z wywalaniem ikonek albo mailami go zapchaj
Stary 13.11.2003, 07:58   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
widze ze pomyslowosc polakow w robieniu sobie zlosliwosci nie zna granic
a tak na boku to zrobilbym to o czym mowi memorando
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2003, 14:41   #11
Ziele

Cytat:
Napisany przez memorando
jesteś dziecko daj mu trojana przejmij hasło na pocztę i zmień hasło na poczcie napoci się bardziej niż z wywalaniem ikonek albo mailami go zapchaj
To spróbuj wejść do folderu w którym jest 1000000000000000000 katalogów a co dopiero je usunąć. Samo kliknięcie na taki folder przywiesza system

mały eksperyment dla ciekawych

Zrób folder a następnie w nim kolejny folder. Zmień nazwę tego pierwszego na jakaś_nazwa.{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} i zaglądnij znowu do niego. Właśnie folder drugi gdzieś zniknął . Co prawda pod xp można spowrotem usunąć ten klucz w klamrach ale pod 98 juz nie jest to takie proste bo zostaje on schowany i widać juz tylko samą nazwe...miłej zabawy 8)

Stary 13.11.2003, 14:52   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ziele nie wim jak xp ale win2k3, uprawnienia admina - zaznaczasz folder i klikasz shift+del i wszystko znika
mialem takie jaja przy nadinstalacji kilku wind (kombinowalem....) i da sie obejsc...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2003, 18:14   #13
Ziele

Z jednym folderem w srodku to nie problem. Napisałem wcześniej że ich bedzie duuuuuuuuzo a wtedy shift+del to sobie mozesz wciskac . Ja testowałem to na 10000 folderach. Zamim xp sie naliczył ile ich tam jest to troche zeszło tak samo z usuwaniem. Niby same foldery z małym plikiem txt ale troche to przytyka system. Pozatym chciałem pokazać jak sie robi taką małą imitacje kosza. Tak też moza zrobić mój komputer, panel sterowania i inne 8)

ps. chyba nikt by nie szukał zalegajacych plików w takim folderze

Stary 13.11.2003, 20:00   #14
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
w sieci pelmno tego syfu
sciagnij "Romeo i Julie", wapniakowi ciezko bedzie kompa odratowac

skopiuj to np do nowiutkiej kopii fify 2004 i dodaj odpowiedna linijke tekstu da autoruna hehe
Stary 13.11.2003, 20:30   #15
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
w sieci pelmno tego syfu
sciagnij "Romeo i Julie", wapniakowi ciezko bedzie kompa odratowac

skopiuj to np do nowiutkiej kopii fify 2004 i dodaj odpowiedna linijke tekstu da autoruna hehe
Ta.. a pozniej wloz ta plytke pierw i sprawdz czy dziala
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: