Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.09.2002, 19:07   #16
/||\aster
Gość

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Kiedyś spotkałem się z podobnym problemem, tyle, że to był dysk Western Digital 20GB, a komp mi widział 8. Znalazłem program na necie, który 'oszukiwał' kompa i od tamtej chwili miałem 20GB, chociaż bios nadal widział 8, ale Windoza 20 . Nie wiem, może jest też coś takiego do Seagate'a ??
No to chyba niestety sobie nie powypalam. Dzieki za wszystkie rady. Ale ten disc wizard ,i go wykrywa gdy daje info ladnie wszystko pisze ze jest 80 gb a gdy go chce dodact to wtedy. Komp ciagle gada ze nie moze go znalesc na 1IDE jak slave a tam jest. Zaistalowal bym biosa ale ten ciula (wlasciciel kopa) mowi: Zepsujesz cos. Jak mnie to wkur.... Nie takie sie rzeczy robilo8) 8) 8)
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.09.2002, 20:08   #17
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kiedyś widziałem 20gigowy dysk w jakimś pentium 100(serwer ftp)!!! Mówię poważnie, dowcip polega na tym, że bios go nie widzi, ale linux tak, rozwiązanie jest proste-linux!!!
Stary 17.09.2002, 20:50   #18
Adik
Arab'ski

Data rejestracji: 15.03.2002
Adik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Kiedyś widziałem 20gigowy dysk w jakimś pentium 100(serwer ftp)!!! Mówię poważnie, dowcip polega na tym, że bios go nie widzi, ale linux tak, rozwiązanie jest proste-linux!!!
ja mam dosyć podobną sytuację- mam C400 i płyte na BX'ie (nawet nie pamiętam jakiej firmy), i czasem przychodzi do mnie kumpel z hdd'kiem WD 80GB (którego podpinam do kieszeni na sec. slave), wygląda to tak, że jak ustawiam w biosie żeby szukał dysku na sec. slave, to owszem znajdzie go, ale w czasie ładowania kompa (w momencie jak na ekranie wyświetlane są informacje o kompie- w takich tabelkach) pc sie wiesza i pomaga tylko reset
zaś jeśli w biosie wyłącze wykrywanie tego dysku, (kanał sec. slave w biosie jest ustawiony na disabled) to niby bios go nie wyświetla w trakcie startowania kompa, ale jak sie już Winda załaduje, to wszystko działa normalnie- widać go, jest w pełni użyteczny, więc zbytnio nie wiem o co mu (biosowi) chodzi, ale ważne, że hdd działa...

nie wiem, czy ktokolwiek zrozumie z tego posta cokolwiek, ale wieżcie mi- starałem się przedstawić swoją sytuację jasno...ale chyba mi nie wyszło...:-D

mail
Adik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2002, 21:55   #19
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam w serwerze p3 właśnie na bx'ie, faktycznie nigdy się nie zastanawiałem co o tym myśli bios, a wkładałem tam 60tke maxtora i potem ją podmontowywałem i wsio bez problemów. Jak Ci ta sytuacja przeszkadza to zupgraduj bios, może pomoże.
Stary 17.09.2002, 23:41   #20
/||\aster
Gość

Cytat:
Adik napisa***322;(a)

ja mam dosyć podobną sytuację- mam C400 i płyte na BX'ie (nawet nie pamiętam jakiej firmy), i czasem przychodzi do mnie kumpel z hdd'kiem WD 80GB (którego podpinam do kieszeni na sec. slave), wygląda to tak, że jak ustawiam w biosie żeby szukał dysku na sec. slave, to owszem znajdzie go, ale w czasie ładowania kompa (w momencie jak na ekranie wyświetlane są informacje o kompie- w takich tabelkach) pc sie wiesza i pomaga tylko reset
zaś jeśli w biosie wyłącze wykrywanie tego dysku, (kanał sec. slave w biosie jest ustawiony na disabled) to niby bios go nie wyświetla w trakcie startowania kompa, ale jak sie już Winda załaduje, to wszystko działa normalnie- widać go, jest w pełni użyteczny, więc zbytnio nie wiem o co mu (biosowi) chodzi, ale ważne, że hdd działa...

nie wiem, czy ktokolwiek zrozumie z tego posta cokolwiek, ale wieżcie mi- starałem się przedstawić swoją sytuację jasno...ale chyba mi nie wyszło...:-D
Pewnie masz XP ja mam ME i ten shit go nie widzi
Stary 17.09.2002, 23:50   #21
TOMMYx
Gość

/\ Aster to zmień na XP. Według mnie najlepszy system z jakim do tej pory miałem do czynienia ( mam na myśli tylko grupę produktów Microsoft ).

A tak na marginesie - Kto wie, skąd ściągnąć Windows XP Home PL ??
Stary 17.09.2002, 23:53   #22
/||\aster
Gość

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
/\ Aster to zmień na XP. Według mnie najlepszy system z jakim do tej pory miałem do czynienia ( mam na myśli tylko grupę produktów Microsoft ).

Wiem o tym ale mam XP na tym twardym i kapa. A 500 mega na modemie UNREAL przynajmniej 3 tyg bede to sciagal
Stary 17.09.2002, 23:54   #23
/||\aster
Gość

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)

Stary 18.09.2002, 15:13   #24
Adik
Arab'ski

Data rejestracji: 15.03.2002
Adik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)

fajny post, a jaki treściwy:-D

mail
Adik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2002, 15:24   #25
/||\aster
Gość

Cytat:
Adik napisa***322;(a)

fajny post, a jaki treściwy:-D
Ktos go edytowal
Stary 22.11.2002, 11:23   #26
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam 800GB caviara z 8 MB cache i smiga jak podlacze do kompa z asusem p5a

moze trzeba po prostu kciec.
nie wiem jak to bedzie u ciebie z twoja baska ale moj wd chodzi miodzio.
asus lubie wlasnie za to ze daje nowe bioisy do starych plytek glownych.
moje mobo tez nie widzilao caolego 40GB w pierwszym wd'ku - teraz smiga z 80gb i jest spox

ostatnimi czasy rzadko bywam na necie i zagladam na forum ale jak zalezy ci na podlaczeniu tej pluyty to moge podeslac biosik od mojej - moze pomoze.

pzdrm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2002, 14:57   #27
/||\aster
Gość

Problem sam sie rozwiazal. Poprostu zainstalowalem XP i teraz wykrywa go i w Me i w Xp tylko te wylaczone DMA. A co do biosu to niby jest na stronie asusa do mojej plytki ale gdy juz mam potwierdzic upload pisze ze ze sumy kontrolne sa inne i czy napewno chce kontynuwac. Nie zrobilem tego bo chyba to jest zly bios. Pisalem do asusa ale niestety bez odpowiedzi
Stary 25.11.2002, 11:50   #28
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
xp to polowiczne rozwaiazanie.
co do biosu to nie ma go na oficjalnej stronie assua.
jak bede w domu (za jakies 2 tygodnie) to zgram biosik i podrzuce go bo z nim dziala nawet w98. nie ma tez problemow z dma.
a jak wywaola ci ze sumy kontrolne sa zle to lepiej nie flashuj - mimo iz plyte da sie poznie postawic jak wgrasz zly flash, to nie jest to latwa zabawa.
co do odp od asusa to takze nie dostalem.
zakladam, ze flashujesz aflashem a nie awdflashem.

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2002, 14:49   #29
/||\aster
Gość

Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)
xp to polowiczne rozwaiazanie.
co do biosu to nie ma go na oficjalnej stronie assua.
jak bede w domu (za jakies 2 tygodnie) to zgram biosik i podrzuce go bo z nim dziala nawet w98. nie ma tez problemow z dma.
a jak wywaola ci ze sumy kontrolne sa zle to lepiej nie flashuj - mimo iz plyte da sie poznie postawic jak wgrasz zly flash, to nie jest to latwa zabawa.
co do odp od asusa to takze nie dostalem.
zakladam, ze flashujesz aflashem a nie awdflashem.

pzdrwm Nikita_Bennet
Robilem wszystko wg. tutorialu na stronie asusa i nic. Jakbys zalatwil biosik to by bylo super. Robiem aflashem
Stary 25.11.2002, 21:44   #30
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A moze sprobujesz BIOSa uaktualnic, moze bedzie akurat nowsza wersja ktora pozwoli wykryc wiekszy dysk. Chyba ze to kompletny staroc. Ale co ja wiem. Pozdrowienia.
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: