![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Na chipsecie mam tylko nieduży radiator bez wentylatora ale i tak bez niego się nie nagrzewa. Komputer chodzi stabilnie tylko że bez głosu
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
heh odkopalem posta ale mam pytanie czy jak ustawie opcje 33/66 to pci i agp zostanie zablokowane na tych częstotliwościach niezalesnie jakie bedzie fsb? Teraz mam na auto i wszystko mi sie kreci i pierwsze co wysiada to dźwiekówka
![]() czym pod winodwsem moge sprawdzić jakie jest taktowanie pci i agp?
![]() |
#19 |
![]() |
nikt nie wie?
![]()
![]() |
#20 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
To chyba zależy od konstrukcji płyty głównej i możliwości jej biosu. Moja płyta Gigabyte'a pozwala na zmianę FSB albo razem z PCI/AGP, albo niezależnie - mogę więc podkręcić FSB bez podkręcania PCI i AGP (i mogę to też robić "w locie" z poziomu Windows odpowiednim firmowym programem). Musisz sprawdzić, jak to jest na Twojej płycie.
Niestety, jak wspominałeś kiedyś, P4 ma zablokowany mnożnik i można go podkręcić tylko podkręcając FSB, ale wtedy wzrasta też taktowanie pamięci (na mojej płycie też można to regulować w nieco ograniczony sposób), oraz PCI/AGP, o ile płyta nie pozwala regulować tych trzech parametrów niezależnie. Sprawdź w opcjach BIOSu.
![]() |
#21 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Do podkrecania koniecznie wyłącz w biosie karte muz .zintegr.poniewaz nie bardzo są skore do overclokingu.Kup lub pozycz tania karte na pci i zobaczysz do jakiej czestotliwosci dojdziesz (widze ze masz osobne opcje do czestotliwosci wiec nie podkrecaj pci i agp)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|