![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Kizio - pw. |
tzn jakie ratio musi byc?
|
Cytat:
|
Mam prośbe o zagłosowanie na moim req'u na PT:
http://polishtracker.org/reqdetails.php?id=22264 Z góry tx;) |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
|
Cytat:
ale nie bardzo czaje baze jak jest z tymi prywatnymi trackerami co sie ustawia w kliencie ? no i jak to sie odbywa jak bym chcial byc zarejestrowany na kilku stronach na raz to sie sciaga tylko po kolejii z kazdej czy mozna sciagac np 3 pliki na raz a kazdy z innego prywatnego trackera... do tad uzywalem bitcometa i na wczesniejszym laczu neo 640 jechalem maksem czyli 80kb... jakiego klienta wybrac bo rozumiem ze na prywatnych z tego co czytalem gdzies tam wczesniej bitcomet odpada wiec trzeba by cos wybrac doradzcie ktory chociaz wiekszosc z Was pisze o uTorrencie... czy na prywatnych bede mogl wyciagnac max lacza ? 1,5 mb ?? pytanie z innej beczki ile czasu sie na ma utrzymanie ratia... tzn chodzi mi o to ze np sciagne w 3 dni 15 czy 20 giga ile czasu tracker mi da na wyrownanie zeby upload urosnal do takiej samej ilosci danych wysylanych co sciagnietych ?? sam glownie sciagam seriale i filmy w orginale nie z lektortem jakie strony do tego najlepsze bede na taka chyba chcialbym prosic zaproszenie ale jeszcze sie wstrzymam chcialbym wpierw uzyskac odpowiedzi na moje pytania... dzieki z gory i pzodrawiam... |
Cytat:
??? |
@Zelea - W kliencie nic nie ustawiasz tylko na wszelki wypadek wy***322;***261;czasz w opcjach funckje DHT bo niekt***243;re prywatne trackery si***281; o to czepiaj***261;. Z takiej strony ***347;ci***261;gasz plik .torrent kt***243;ry jest generowany specjalnie dla ciebie. Tego pliku nie mo***380;esz nikomu udost***281;ni***263;. Klikasz na nim 2 razy i zaczyna si***281; ***347;ci***261;ga***263;. Mo***380;esz ***347;ci***261;gna***263; pliki torrent z r***243;***380;nych stron i ***347;ci***261;ga***263; jednocze***347;nie r***243;zne rzeczy z r***243;***380;nych tracker***243;w jednak***380;e do ka***380;dej rzeczy z ka***380;dego trackera musi by***263; inny plik .torrent. Co do klienta ja polecam uTorrenta, na prywatnych cz***281;sto wykorzystasz max ***322;***261;cza. Dobra rada co do ratio - po ***347;ci***261;gni***281;ciu 1 pliku wysy***322;aj go tak d***322;ugo a***380; ratio nie b***281;dzie ponad 1.000 . Jak twoje ratio b***281;dzie 1.000 lub wy***380;sze to ***347;ci***261;gaj kolejny plik itd.
|
Dodam troche do tego co napisal kizio:
"Torrent" to "zbior plikow/folderow" stworzony przez uploadera. Sciagajac torrenta z prywatnego trackera masz w nim 'ustawiony' wlasny passkey (uniwersalny klucz - by klient torrenta wiedzial "komu zabierac ratio" ;-) ) z tego powodu nie wolno nikomu dawac sciagnietych u siebie plikow *.torrent. Tracker to miejsce, z ktorego sciagasz torrenty. Kazdy tracker to osobna strona, z osobnym profilem uzytkownika, nie sa w zaden sposob powiazane, wiec mozesz sciagac z kazdego po np. 2 pliki jednoczesnie :-). Wazne, by "trzymac" ratio. Po zarejestrowaniu na trackerze jestes zazwyczaj "Userem", jesli przekroczysz dana ilosc GB wyslanych + spelnisz inne warunki (ratio wyzsze niz x.xx, data rejestracji) mozesz awansowac na wyzsze rangi (zazwyczaj na kazdym trackerze jest "Power User", na PT jest jeszcze "Extreme User"). Na kazdym trackerze obowiazuje inny regulamin i zasady, wiec wymagania co do ratio sie roznia i tak np. na jednym nie mozesz spasc ponizej 0,4, na innym 0,5 itd. Jesli przez dluzszy czas masz ratio ponizej normy - ranga zostaje zmieniona na "Leecher" i teraz dostajesz czas, w ktorym musisz poprawic swoje ratio (zazwyczaj kolo tygodnia-dwoch), a w przeciwnym razie BAN - proste ;-). W kliencie nie musisz nic ustawiac, wazne by port, ktorego uzywasz byl przekierowany. Polecam uTorrenta - z przekierowanymi portami spokojnie wyciagniesz maks. lacza (na shellu wyciagam 9MB/s, w domu do 760KB/s). Co do filmow - jestem na PT od 2 lat, wiec przyzwyczajenie robi swoje. Przywiazalem sie do tego trackera, wiec go polecam. Filmy pojawiaja sie tez szybko na HeavenTracker, ale malo tam leechow, a co za tym idzie seedow i niskie predkosci. Reasumujac - PT i TorrentLeech to pewnie jedne z lepszych :-). |
te wszystkie strony chodza na identycznych portach ? czy mam sobie wziasc dowolny ??
rozumiem ze z tych 2 polskich trackerow wszsytko idzie szybko tak rzeczy w PL'u jak i orginalne bez tlumaczen lektorow itd... ?? ogolna zasade torrenta znam bo sam sciagalem na torrencie od roku co kazda noc tylko ze nigdy nie na prywatnym bo mialem dzielone neo 640 a teraz jak mam sam to moge wysylac i wysylac zawsze jak komp wlaczony... tylko jest jeszcze jedna kwestia nie chcialbym sciagac nic czego nie potrzebuje a sciagac po to zeby wysylac bo bedzie duzy popyta na to tego bym nie chcial wiec jakie strony najlepsze dla mnie gdzie seriale i filmy w ogrinale po angielsku oczywiscie jakas jedna czy 2 polskie tez chetnie przyjme... a i jeszcze cos czy sa punkty w regulaminach ze jakies minimum sciagania na jakis okres ?? |
serial hdtv sa na mininovej wiec po co byc na trackerach z ratio, ja sciagam z mini i jest ok
|
Cytat:
@Zelea - nie, mozesz nic nie sciagac, bylebys sie logowal co jakis czas, wtedy nie stracisz konta (tak mi sie wydaje). Jest tez opcja "Parkowania konta", ale o tym wiecej w regulaminach/zasadach/FAQ na trackerach. pzdr. |
to u mnie moze byc ciezko z ratio, bo np na moim emulu mam ratio Ul : DL = 1:9,33 i to nie wynika z mojego lacvza tylko ograniczen nalozonych przez siec.
|
@Smartek - przesadzasz.
Na publicznych trackerach też można uzyskać przyzwoite prędkości - zwłaszcza w przypadku seriali, które mają często po kilka tysięcy seedów... |
@pablocoo - mozliwe, bo dawno nie sciagalem.
Ale wlasnie takie predkosci mialem na filmach, ktorych rls wyszedl kilka dni wstecz (hmm, rok temu tam sprawdzalem bodajze). Ogolnie - nie bylem zadowolony, wiec wrocilem do prywatnych. pzdr. |
Użytkowników PolishTracker proszę o oddanie głosu na tą pozycję: http://www.polishtracker.org/reqdetails.php?id=22287
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
prosilbym zaproszenia na PT i TorrentLeech jesli mozna na zelea@o2.pl
niech sie zacznie moja przygoda z prywatnymi trackerami... :D |
Cytat:
|
ja transfer na nowosciach mam maksymalny czyli 140-440(noca)kilo
|
Cytat:
zamiast tego wyszla jakas strona z adresem http://torrent.bajo.pl/ nie wiem czy to to ale nawet jesli to rejestracja jest zamknieta... :| poprosze jesli mozna tak jak pisalem wyzej zaproszenia... |
sa 2 Torrent Leeche, jeden (ten lepszy jakby tyle ze zagraniczny www.torrentleech.org) i polski niedawno otworzony www.torrentleech.pl
|
Zapraszam na Polishbytes. Mam do "sprzedania" jedno konto na PB (nowe). Cena : ***380;eby mi kto***347; dobrze ***380;yczy***322; we wiadomych sprawach :) . Kto pierwszy ten lepszy (pierwszy post pod tym z mailem). Nazwa konta : Brunner. Zwi***261;zanajest znim skrzynka na Onecie lovequeen[malpa]amorki.pl :) . Szczeg***243;ly podam ch***281;tnemu na PW.
|
Proszę o oddanie głosu na tą pozycję, użytkowników PT:
http://polishtracker.org/reqdetails.php?id=22298 |
Cytat:
|
Cytat:
|
www.torrentleech.pl moze i sa fajne rzeczy, ale jak widze w wiekszosci 0 po stronie sciagajacych to jak mam trzymac ratio ?
EDIT: Tam nawet hit&run zrobic nie mozna bo seeduje tez po jednej osobie w wiekszosci wiec zakladam ze transfery sa nieciekawe. |
ma kto***347; mo***380;e zaproszenie na rmvbusters.pl je***347;li tak i moze wys***322;a***263; to poprosze na maila devil-80@o2.pl z g***243;ry dzi***281;kuje
|
Witam towarzysz***243;w, te***380; jestem nowy w sieci Bit torrent i licz***281; ***380;e mnie poprowadzicie:)
pozdrawiam:) |
Cytat:
To zalezy czym dysponujesz i gdzie chesz zeby Cie poprowadzic ....... :) |
Cytat:
Jako programu u***380;yj uTorrent 1.6.1.(mikrotorrent). ***321;atwy w obs***322;udze. Czytaj Searchengines, seeduj jak pobierzesz. Czy to wa***380;ne czym dysponuje ? Wa***380;ne,***380;e chce si***281; bawi***263; Kolega. M***243;j kumpel torrentuje na ***322;***261;czu 128 kbit (niedawno te***380; 256). A Kolega skoro m***243;wi "towarzysz***243;w" i ma nick Feliks, to mo***380;e "czerwony" jak towarzysz Banana Coctail ? Ja tam Konfederat (Skonfederowane Stany Ameryki) |
Wazne czym dysponuje. Bo nowy i dajac zaproszenie takiemu mozna sie przejechac. Najpierw trzeba sie poznac :)
Kieruj sie w strone swiatla :D |
Do tych co maja problemy z seedowaniem - polecam sciagac DVD, ktore maja duzo leecherow. Wlasnie mam bardzo zabawna sytuacje:
http://img265.imageshack.us/img265/8...seeczekej2.jpg Jeszcze sie nie sciagnelo, a zdazylo wyseedowac ponad 2x tyle o_O. pzdr. |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. To jest Torrent Flux? |
Nie bede go ogladal, sciagam dla ratio ;-).
Nie, to jest uTorrent. Torrentflux jest "konsolowy". pzdr. |
Eragon ? W por***243;wnaniu z WP s***322;abe***324;ki jest.
|
Cytat:
hmm z transferu wnioskuje że to shell jednakże serwer na windowsie? E tam, jak na serwer to tylko linux! |
Shell jest na linuksie, kto powiedzial, ze na windowsie?
Dlaczego lame? Sciagam zeby pomoc uploaderowi, ktory wstawil dana pozycje ;-). |
czyli: masz uTorrent na shellu kt***243;ry stoi na linuksie chocia***380; nie ma uTorrenta na linuxa z tego co wiem?
|
Mozna powiedziec- malo wiesz :-).
"uTorrent webgui", pogooglaj troche. |
zeby sobie latwo ratio nabic to nietrzeba nawet sciagac calego dvd, pliczek jeden czy dwa wystarcza, a potem sie ladnie wysyla.
|
Jak si***281; sprawuje uTorrent 1.6.1? Czy podczas upgrade'u zachowuj***261; si***281; wszystkie ustawienia z poprzedniej wersji? (mam 1.6)
|
Cytat:
|
u mnie tez, az sie zdziwilem, bo kiedys z azorkiem mialem problemy przy przejsciu:)
|
|
Cytat:
Jak mi nie chce wysylac nowych rzeczy to ich nie wysylam a ratio uzupelniam czyms starym na co jest wziecie :) Narazie dziaLA TEN SPOSOB. ups caps |
|
Cytat:
mi ten sposob pasuje, bo zanim sciagnalbym takie cale dvd, to by sie pewnie rozeszlo juz. |
poszlo
|
rowniez poszlo:)
|
g***322;os poszed***322; :)
|
ode mnie głos też poszedł:)
|
Prosz***281; o g***322;osy http://btgigs.info/reqdetails.php?id=5738 ;)
|
Tak se mysle ze bez sensu przy kazdej prosbie nabijac posta ze poszlo, czyzynt ? Chyba ze mody nie maja nic przeciwko.
poszed***322;o kolejny raz :) |
Witam.
Chcia***322;bym prosi***263; o zaproszenie na TL, SC, FL, HT. G***322;***243;wnie prosi***322;bym o TL, btgigs.info. (Post***243;w nie mam za du***380;o ;-) ale jestem na tym forum od 2004 r. Wpadam tutaj prawie codziennie ;-) ) sticker85[at]gmail.com |
Cytat:
|
Cytat:
Jak fajnie mieć na TG PowerUSER :spoko: |
mam jedno zaproszenie na www.blackcats-games.net, chce ktoś może?
|
a tam nie jest za free ? Przynajmniej teraz.
|
nie wiem, zaraz sprawdze tylko ***380;e nie mog***281; znale***378;***263; opcji wylogowanie.
EDIT: a faktycznie rejestracja otwarta:) |
|
Cytat:
|
klik
|
Cytat:
|
Spoko Feliks, trzeba sobie pomaga***263;.
|
Cytat:
|
na polishbytes otwarta rejestracja je***347;li ktos zainteresowany
|
thenx @Deckard za link.
Je***347;li si***281; sprawdz***281; to b***281;d***281; m***243;g***322; otrzyma***263; zaproszenie na inny torent? jak si***281; sprawdza ratio na uTorrent (opis wska***378;nik?) bo je***347;li tak to dla jednego pliku mam 2.45 ***322;***261;cze radiowe pobieranie max 400KB wysy***322;ka w granicach 200KB nie jestem i nie by***322;em zarejestrowany nigdzie poza torrent.org i polishbytes.net |
Chyba sie nie sprawdza. Ale masz ilosc wyslanych i obranych danych wiec mozesz sobie obliczyc :)
|
ale to i tak kicha, bo po reinstalce znikaja dane - tzn sa naliczane od nowa.na kazdej stronce gdzie jest rejestracja jest ratio
|
Cytat:
|
Czy mozna prosic o zaproszenie na PT Lub ST?? na innych stronach mam duuue ratio ok 15.00 :) wiecej wstawiam niz pobieram... z gory dziekuje
moj e-mail holowaty@gmail.com |
dzisiaj jest pierwszy marca a nie pierwszy kwietnia - prima aprilis :>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skriny latwo spreparowac :) w jakims paincie czy innym czyms :D
Lepiej daj hasla do kont :PP |
Cytat:
|
???/??? po co wam screeny? niczego nie musze udowadniac nie wierzycie zobaczcie moje ratio no np tu na Torent gigs moj nick na TG sms2info wstawilem pare pozycji wiec poszukac
pozdro |
Ale rozumiesz, ze na normalnych stronach nie bedziesz mial mozliwosci wstawiania?;p
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Irlandczyk? :D
|
|
Cytat:
zagłosowane :spoko: |
Gentelmen fajny podpis:D
|
Prosze o g***322;osy na to: http://btgigs.info/reqdetails.php?id=5867
|
Cytat:
zagłosowane :spoko: |
ja tez zaglosowalem, ale ogolnie nie bede nabijal sobie postow, przez takie wypowiedzi:)
|
dzisiaj od rana mam problem z utorrent ver. 1.6, cały czas w statusie trackera jest taki oto komunikat: niedostępny (limit czasu)
i w związku z tym mam dwa pytanka: - czy to co wysyłam nalicza mi się na stronach z których mam torenty?? - czy to moze być wina dostawcy neta (chello) ??? |
- tak
- tego nie wie nikt. Ile torrent***243;w naraz wysy***322;asz? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Statystyki pobieranych/wysyłanych danych aktualizowane są przez tracker właśnie. Jeśli jest on nie dostępny, to nie ma aktualizacji danych na stronie. Ale jeśli nie wyłączysz utorrenta i uda mu się połączyć z trackerem - dane zostaną zaktualizowane na stronie. Jeśli wyłączysz - statystyki polecą... |
sa wolne konta na http://polishbytes.net
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01. |