![]() |
Odnowili promocj***281;. Zastanawiam si***281; nad tym zestawem:
http://www.blueconnect.pl/blueconnec...4§ion=korp Co o nim my***347;licie? Kto***347; mia***322; styczno***347;***263; z tym modemem? |
odkopuje temat
konczacy sie monitor i problemy z ISP staly sie powodem do przemyslen kupno notebooka w tym momencie wydaje mi sie sensowna alternatywa - na silna stacjonarke przyjdzie czas :) a w tym momencie BC bylby bardzo pozytywny jak to cenowo wyjdzie, to sie sam zorientuje ale pytanie: czy lacze (wg mapy znajde sie gdzies na granicy umts i edge - zalozmy ze mamy edge) wystarczy na mulka latajcaego w tle i w miare przyjemne przegladanie stron? czy nie mam czestych chwilowych zanikow sieci? wiadomo ze w przypadku p2p to masakra - traci sie kolejki... (to sa wlasnie moje problemy z ISP obecnym - dzis mnie ponioslo i jak czegos nie zrobia w maju to sie z nimi zegnam z koncem aktualnej umowy - czyli jeszcze poltora tygodnia) pytam osoby ktore mialy/maja bc, szczegolnie w poznaniu Kasprzak - pisales ze pobawisz sie BC - co prawda mieszkamy po przeciwnych stronach miasta, ale tak samo na obrzezach poznania - i jak? Czechoj - Ty chyba masz? jak Ci smiga? BD - co prawda nie z poznania, ale chyba tez uzywasz? jak tam Inni... :) |
Ceny za modemy przy abo za 47zł są powalające :|
Lepiej jest w Orange gdzie przy abo za 60zł możemy kupić kartę SE GC85 (chyba) za 242zł :D |
Smartek ma iPlus'a, tylko ze na GC79, a teraz nie warto brac nic poza GC89...
|
GC79 ma GPRS tylko :|
Współczuję mu :taktak: |
U mnie by***322;o g***243;wniano - ok. 1/2 tego co dial-up tepsy.
Na emulu b***281;dziesz mia***322; prawdop. tylko low-id. Sprawd***378; czy masz g***322;o***347;niczki w laptopie dobrze ekranowane, bo us***322;yszysz charakterystyczne dla GSM 'pykanie' ***322;***261;czenia si***281; z sieci***261; czy czym***347;-tam-innym. Mi zestaw wypo***380;yczyli w Germanosie dlatego mog***322;em sprawdzi***263;. Pogadaj z nimi, u mnie ch***281;tni wszyscy byli (Orangutan, Plus i Era) ***380;eby przyjecha***263; i sprawdzi***263; co i jak. |
nie brzmi to zachecajaco
sek w tym ze starego laptopa dawno temu dalismy w prezencie a nowy bedzie kupiony albo laptop i lacze od komorkowca albo monitor i zostaje na starym stalym od kablowki - wiec sprawdzanie ciezko zorganizowac.. moze jakas radiowke w koncu tu u mnie zlapie? ostatnio jak chceli wchodzic to chceli 1500 za instalacje :D myslalem ze spadne z krzesla jak do nich dwonilem :D w momencie gdy kablowka brala 1 za aktywacje i 300 za modem (dwa lata temu), chco nieduzo wczesniej modem w kablowce tez kosztowal jakies 1600... (5lat temu) |
Jak ju***380; chcesz BC to kumpel poleci***322; mi wzi***261;***263; modem na usb - Siemensa - mo***380;na wywali***263; anten***281; pono***263; na zewn***261;trz i b***281;dziesz mia***322; lepszy zasi***281;g i bez 'pykania' w g***322;o***347;niczkach...
|
Cytat:
dzieki, za wspolczucia.. modem niedlugo leci na allegro, ale - nie ze wzgledu na brak obslugi EDGE (na dzialce i tak go nie mam..), ale na tragiczny zasieg jak i brak mozliwosci podpiecia zewnetrznej antenki.. jechalem tymczasowo przez K700i via bluetooth ;-) i juz bylo bardzo fajnie :) BlueConnecta nie polecam (zreszta nic juz ery w zyciu nie wezme, gnoje i tyle (( ), bo u mnie nawet w domu (w centrum mojego miasta - Pabianic) gprsa nie lapie (k750i). Teraz planuje kupic SE GC89 i do tego zestaw antenowy - MUSI smigac, moze jeszcze uda mi sie na edge zalapac z tym (w iPlusie EDGE i GPRS kosztuja TYLE samo - od tego czego uzywasz zalezy tylko to jaki masz modem.., wiec 60zl/miesiac i mozesz miec nawet te >200kbit). pozdro ;) |
Dokladnie, a EDGE powinien byc, bo piszesz ze na K700i "chodzilo fajnie", a o ile sie nie myle K700 juz obslugiwalo EDGE'a.
|
Cytat:
|
@nimal:
Mialem bawic sie BC a bawilem sie internetem w Orange`u na modemie Sony ericssonie Na ratajach (ok. os. Rzeczypospolitej [ X Liceum...] byla predkosc modemowa 5kb/s max) stary rynek, duzo lepiej. p2p odpada w tym rozwiazaniu jezeli chodzi na gprsie, zalezy gdzie mieszkasz. Najlepiej sprawdzic metoda prob , tylko trzeba miec kogos z ta usluga. Do domu wszelkie mobilne dostepy odpadaja, takie jest moje zdanie. To jest idealne jak ktos potzrebuje w kazdym miejscu w polsce wyslac emaila, miec gg i inne, i sprawdzic kiedy ma pociag do domu, ale napewno nie dla p2p:/ |
coraz gorzej to wyglada...
dzieki za odpowiedzi tylko w ramach uscislenie - nie zachwycajcie sie tak SE ...89, gdyz nie obsluguje UMTSa czyli mieszkajac w duzym miescie odpada ceny w iPlus modemow sa duzo nizsze, dopuki nie chcesz UMTS - wtedy sa wyzsze niz w BlueC pomarancze zaraz sprawdze... szkoda - juz mi sie mazylo... ale musze sprawdzic jak to faktycznie bedzie wygladac :) Corke pod pache i oblot operatorow :) |
Zrezygnuj z UMTS, bierz iPlusa i korzystaj z EDGE
pozdro |
Smartek - rozumie ze mozna jakiejs sieci nie lubic ze swoich powodow
genralnie nie martw sie - plus tez Cie zrobi w ch.. tylko daj mu szanse mnie juz raz wq..il i po 6 latach (bylem jednym z pierwszych uzytkownikow simplusa - ruszyl w czerwcu, ja sie przylaczylem w lipcu i trwalem z nim ponad 6 lat) pozegnalem sie z nim powrot teraz bylby traumatyczny ;) w idei pracowalem i wiem jak sie traktuje tam klienta (a pracowalem przy klientach biznesowych - teoretycznie lepiej traktowanych) - generalnie jak w plusie czyli jak g. w erze jestem dwa lata i na razie nie narzekam - pewnie do czasu... ;) wiec to ze Ci era zalazla za skore to jeszcze nic nie znaczy ;) i czemu mam olewac UMTS? powinien mi dac okolo 50% wyzszy transfer jesli go zlapie w dodatku u wszystkich najtansze modemy edge pracuja w klasie 6 dopiero te drozsze w klasie 10 czyli na pelnej przepustowosci niestety - dobry modem to od 900 w gore przy najtanszym abo u kazdego operatora dobra - musze sie przeleciec po operatorach z tego co widze tylko era ma umts u mnie, ale nie wiem czy bede go lapal i czy transfer realny mi wystarczy - ponizej 128kilo przy 100% stabilnosci nie ma o czym rozmawiac edit: 900 za modem mnie nie przeraza z prostego powodu - ekonomia mam lacze 800kilo ktorego nie wykozystuje bo przestalo byc stabilne od 2 miechow i zaczeli ciac p2p wiec kopa w d. takiemu oeratorowi place za to 90pln + 36 za obowiazkowy pakiet kablowki mieszkam w Pozaniu ale nawet tu nie ma konkurencji - kablowki podzilily sie dzielnicami i nie konkuruja ze soba, tem, gdzie jest radiowka nie ma kabli netia u mnie tylko radiowo czyli nie daja neta, telepsy wiadomo - odpadaja pod kazdym wzgledem, glownie ekonomicznym jesli przejde do ery to za 50 mam duzo wolniejsze lacze (jesli bedzie stabilne to wole wolniejsze) i nie mam kablowki ze swomi wspanialymi 65 kanalami ktorych nie ogladam 76pln w kieszeni co miesiac - modem zwraca mi sie w pol roku :) pozostaje tylko kwestia stabilnosci i faktycznej przepustowosci lacza jesli bedzie u mnie 200kilo to biore bez wachania :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |