Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Blue connect w Erze (https://forum.cdrinfo.pl/f5/blue-connect-erze-61437/)

M@X 20.05.2006 21:27

Dokladnie, a EDGE powinien byc, bo piszesz ze na K700i "chodzilo fajnie", a o ile sie nie myle K700 juz obslugiwalo EDGE'a.

Smartek 20.05.2006 11:10

Cytat:

Napisany przez B@rtek
GC79 ma GPRS tylko :|
Współczuję mu :taktak:

:)
dzieki, za wspolczucia..

modem niedlugo leci na allegro, ale - nie ze wzgledu na brak obslugi EDGE (na dzialce i tak go nie mam..), ale na tragiczny zasieg jak i brak mozliwosci podpiecia zewnetrznej antenki..

jechalem tymczasowo przez K700i via bluetooth ;-) i juz bylo bardzo fajnie :)

BlueConnecta nie polecam (zreszta nic juz ery w zyciu nie wezme, gnoje i tyle (( ), bo u mnie nawet w domu (w centrum mojego miasta - Pabianic) gprsa nie lapie (k750i).

Teraz planuje kupic SE GC89 i do tego zestaw antenowy - MUSI smigac, moze jeszcze uda mi sie na edge zalapac z tym (w iPlusie EDGE i GPRS kosztuja TYLE samo - od tego czego uzywasz zalezy tylko to jaki masz modem.., wiec 60zl/miesiac i mozesz miec nawet te >200kbit).

pozdro ;)

Kris 20.05.2006 08:06

Jak ju***380; chcesz BC to kumpel poleci***322; mi wzi***261;***263; modem na usb - Siemensa - mo***380;na wywali***263; anten***281; pono***263; na zewn***261;trz i b***281;dziesz mia***322; lepszy zasi***281;g i bez 'pykania' w g***322;o***347;niczkach...

nimal 20.05.2006 00:20

nie brzmi to zachecajaco
sek w tym ze starego laptopa dawno temu dalismy w prezencie
a nowy bedzie kupiony albo laptop i lacze od komorkowca albo monitor i zostaje na starym stalym od kablowki - wiec sprawdzanie ciezko zorganizowac..

moze jakas radiowke w koncu tu u mnie zlapie? ostatnio jak chceli wchodzic to chceli 1500 za instalacje :D myslalem ze spadne z krzesla jak do nich dwonilem :D w momencie gdy kablowka brala 1 za aktywacje i 300 za modem (dwa lata temu), chco nieduzo wczesniej modem w kablowce tez kosztowal jakies 1600... (5lat temu)

Kris 20.05.2006 00:03

U mnie by***322;o g***243;wniano - ok. 1/2 tego co dial-up tepsy.
Na emulu b***281;dziesz mia***322; prawdop. tylko low-id.
Sprawd***378; czy masz g***322;o***347;niczki w laptopie dobrze ekranowane, bo us***322;yszysz charakterystyczne dla GSM 'pykanie' ***322;***261;czenia si***281; z sieci***261; czy czym***347;-tam-innym.
Mi zestaw wypo***380;yczyli w Germanosie dlatego mog***322;em sprawdzi***263;. Pogadaj z nimi, u mnie ch***281;tni wszyscy byli (Orangutan, Plus i Era) ***380;eby przyjecha***263; i sprawdzi***263; co i jak.

B@rtek 19.05.2006 23:55

GC79 ma GPRS tylko :|
Współczuję mu :taktak:

M@X 19.05.2006 23:51

Smartek ma iPlus'a, tylko ze na GC79, a teraz nie warto brac nic poza GC89...

B@rtek 19.05.2006 23:10

Ceny za modemy przy abo za 47zł są powalające :|
Lepiej jest w Orange gdzie przy abo za 60zł możemy kupić kartę SE GC85 (chyba) za 242zł :D

nimal 19.05.2006 22:59

odkopuje temat

konczacy sie monitor i problemy z ISP staly sie powodem do przemyslen
kupno notebooka w tym momencie wydaje mi sie sensowna alternatywa - na silna stacjonarke przyjdzie czas :) a w tym momencie BC bylby bardzo pozytywny
jak to cenowo wyjdzie, to sie sam zorientuje
ale pytanie:
czy lacze (wg mapy znajde sie gdzies na granicy umts i edge - zalozmy ze mamy edge) wystarczy na mulka latajcaego w tle i w miare przyjemne przegladanie stron?
czy nie mam czestych chwilowych zanikow sieci? wiadomo ze w przypadku p2p to masakra - traci sie kolejki... (to sa wlasnie moje problemy z ISP obecnym - dzis mnie ponioslo i jak czegos nie zrobia w maju to sie z nimi zegnam z koncem aktualnej umowy - czyli jeszcze poltora tygodnia)
pytam osoby ktore mialy/maja bc, szczegolnie w poznaniu
Kasprzak - pisales ze pobawisz sie BC - co prawda mieszkamy po przeciwnych stronach miasta, ale tak samo na obrzezach poznania - i jak?
Czechoj - Ty chyba masz? jak Ci smiga?
BD - co prawda nie z poznania, ale chyba tez uzywasz? jak tam
Inni... :)

Kris 18.04.2006 10:08

Odnowili promocj***281;. Zastanawiam si***281; nad tym zestawem:

http://www.blueconnect.pl/blueconnec...4&section=korp

Co o nim my***347;licie? Kto***347; mia***322; styczno***347;***263; z tym modemem?

B@rtek 25.02.2006 13:24

Tutaj macie mape zasięgu :D

http://www.blueconnect.pl/index.php?...n=korp&zone=-1

Sam chyba wezmę BC za 47zł brutto, bo mam dosyć Neo 640 dzielonej na 5 osób :|

Stef 23.02.2006 23:31

ale narazie jest dosc malo nadajnikow ktore obsluguja EDGE-tak jest przynajmniej w mojej okolicy.
tylko,ze te najnowsze sa postawione w punktach, gdzie z EDGE badz grps bedzie korzystalo malo osob, bo jest to na wioskach.
no ale zrozumiale jest to,bo najpierw stawiali nadajniki w centrum,a te obdluguja narazie tylko gprs.. iw miare uplywu zcasu sytuacja bedzie sie zmieniac...tylko ile to potrwa-tego chyba naarzie nikt nie wie.

M@X 23.02.2006 22:20

Cytat:

Napisany przez Stef
Iplus (czyli bezpzrewodowy net z plusa- to samo co blueconnekt) ma limit 2 GB,ale koles ze sklepu powiedzial ze tearz nie obcinaja po pzrekroczeniu, bo i tak infrastruktura jest w tak malym stopniu obciazona,ze moga top robic.a po drugie to etz jest jakas reklama.

Masz troche racji, aczkolwiek nie w pelni...

Cytat:

Napisany przez Regulamin promocji iPlus Biznes 6
W celu eliminowania nadużyć - dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci POLKOMTEL S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB przesłanych i odebranych danych.

Z doswiadczenia jednak wiem, ze tego nie robia jako ze infrastruktura pozwala sciagac do bolu... Predkosci. Wiadomo, ze jezeli jestes oddalony od najblizszego APN'u o 10 km i masz modem pracujacy w GPRS, to nie poszalejesz. Jednak Sony Ericsson GC89 pracujacy w EDGE'u zapewnia juz bardzo ale to bardzo przyjemne predkosci ;-).

epol 23.02.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
To ja się podczepię.
Zamierzam niedługo odciąć się od tepsy i szukam właśnie czegoś alternatywnego.
Na naszym osiedlu niestety nie działa żadna firma oferująca dostęp do internetu :/
Zostaje mi karta do laptopa.

I teraz, pytam tych, co mają doświadczenie, co polecacie?
Era ma BlueConnect
Plus ma iPlusa
Orange ma Business Everywhere

Ceny wychodzą jakoś podobnie, na granicy 130 zł/m-c, no chyba, że są teraz jakieś promocje o których nie wiem :)
Temat dopiero będzie aktualny w czerwcu, więc jeśli ma ktoś jakieś przecieki :> to będę wdzięczny :D

W jakims miesieczniku niedawno bylo porownanie ofert (bez Plusa). Wychodzilo na to, ze Era ma najszybszy net, ale slaby zasieg. Natomiast Idea/Orange miala duzo wiekszy zasieg, ale przy tym nizsze transfery.

Kris 23.02.2006 16:54

To ja się podczepię.
Zamierzam niedługo odciąć się od tepsy i szukam właśnie czegoś alternatywnego.
Na naszym osiedlu niestety nie działa żadna firma oferująca dostęp do internetu :/
Zostaje mi karta do laptopa.

I teraz, pytam tych, co mają doświadczenie, co polecacie?
Era ma BlueConnect
Plus ma iPlusa
Orange ma Business Everywhere

Ceny wychodzą jakoś podobnie, na granicy 130 zł/m-c, no chyba, że są teraz jakieś promocje o których nie wiem :)
Temat dopiero będzie aktualny w czerwcu, więc jeśli ma ktoś jakieś przecieki :> to będę wdzięczny :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16.