Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2004, 19:25   #46
Nacias
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.11.2004
Nacias w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wow, stosowac blokady, może od razu samochód na szyfr 12sto cyfrowy?? Może prostsza forma, maly wpierdziel, potem rozmowa umoralniajaca (jak siniaki beda sie mienily barwami tęczy to moze zrozumie, ale najwazniejsza rozmowa )

Facet trzymaj kluczyki przy sobie, gnojka postrasz szlabanem domowym, z laska sie nie zobaczy z pare dni zmieknie..

Pozdro all
Nacias jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2004, 19:30   #47
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
czyli większość namawia mnie do sklepania mu michy?
hmm... też się zwracam ku temu.
a rozmowa z nim nie ma sensu.
to jest osoba o 0 odpowiedzialności i zdolności przewidywania konsekwencji swoich czynów.
niestety, przykro mi to pisać, ale taka jest prawda.
muszę mu to chyba później powiedzieć prosto w oczy.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 19:39   #48
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
czyli większość namawia mnie do sklepania mu michy?
hmm... też się zwracam ku temu.
a rozmowa z nim nie ma sensu.
to jest osoba o 0 odpowiedzialności i zdolności przewidywania konsekwencji swoich czynów.
niestety, przykro mi to pisać, ale taka jest prawda.
muszę mu to chyba później powiedzieć prosto w oczy.
to jedyne rozsadne co mozesz zrobic to pokazac mu gdzie sa papiery do wozu
aby bez z nich nie jezdził 8 )

bo wszystko inne to
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 19:43   #49
Atronic
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.10.2004
Atronic zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
co byście zrobili na moim miejscu, gdyby wasz młodszy braciszek bez pytania wziął kluczyki od auta i pojechał (bez dowodu rejestracyjnego i oc) ze swoją lalunią ch...j wie gdzie na godzinę.
dodam, że od momentu, kiedy zdał prawko (w styczniu), mało jeździł i nie idzie mu to jeszcze dobrze, a co za tym idzie, nie powinien jeździć sam.

dostał ode mnie za pierwszym razem po mordzie, ale to nie poskutkowało i wczoraj znowu odwinął jak mnie nie było taki numer.

co polecacie zrobić?

ps. auto jest na mnie i starszą (ma zniżki na 1gr inwalidztwa).

Może ty powinieneś wziąść bez pytania go o zgode te jego lalunię i pojeździć na niej z godzinke . Może wtedy gnojek zrozumiałby że warto pytać o zgodę. A po za tym jest szansa że nie chciałaby już z nim nigdzie jeżdzić.

http://atron.act4trees.com
Atronic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 19:47   #50
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
woitas zamknij brata w szafie na 2 godziny, żeby sobie trochę pomyślał po ciemku...
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 20:00   #51
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Atronic
Może ty powinieneś wziąść bez pytania go o zgode te jego lalunię i pojeździć na niej z godzinke . Może wtedy gnojek zrozumiałby że warto pytać o zgodę. A po za tym jest szansa że nie chciałaby już z nim nigdzie jeżdzić.
^_^
Stary 10.11.2004, 22:28   #52
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
coś mi się zdaje, że najlepszym wyjściem będzie totalny w*******.
może wtedy zrozumie.
Pisales ze raz juz oberwal i nic to nie dalo. Wiec raczej nie ma sensu bic go jeszcze raz.

Wydaje mi sie, ze powinines przed nim schowac kluczyki (rowniez zapasowe) oraz dokumenty. NIe bedzie mial kluczykow to nie pojedzie nigdzie.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 22:35   #53
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ale moze wczesniej za slabo dostal

moze musi pozadnie dostac - tak na przyszlosc
a kluczyki i papiery przymal bym przy sobie

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 23:10   #54
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Atronic
Ale jak się okaże nieletnia, to może być niewesoło...

Gdyby mój nieletni wywinął taki numer, to nie obijałbym, bo to tylko wzmocni w nim przekonanie, że jesteś jego wrogiem i rywalem. Jest po prostu w takim głupim wieku... Powinieneś tak na niego podziałać, żeby poczuł, że się o niego troszczysz (ale bez przesady), że Ci zależy na jego zdrowiu i życiu (ale bez przesady), że tym co robi może skrzywdzić nie tylko siebie, ale też Ciebie i Waszą matkę.
Zacząłbym od elementu zaskoczenia:

Z tego co piszesz, to rwie się do kółka jak Giertych do władzy, więc musisz go przekonać co do swoich intencji. Jedź jutro gdzieś z nim w miasto. Z pewnością zwyzywałeś go już niekoniecznie od świętych, więc zaskoczy go fakt, gdy jutro zatrzymasz auto przed ruchliwym skrzyżowaniem i poprosisz go żeby się przesiadł na Twoje miejsce. Powiedz, że zależy Ci na jego bezpieczeństwie i chcesz sie upewnić w przekonaniu o jego zdolnościach zdobytych nakursie. Gdy wskoczy za kółko każ mu obiecać, że będzie słuchał każdej Twojej rady i odpowie na każde zadane pytanie, bo inaczej nici z jazdy. Gdy to zrobi każ mu opisać ze szczegółami sposób w jaki przejedzie krzyżówkę przed którą stoicie i wtrąć kilka zapytań w stylu: A gdyby na pasy wszedł pieszy, kto ma pierwszeństwo? W czasie jazdy też zadawałbym mu pytania, byle tylko nie przeszkadzały w sterowaniu. W czasie jazdy koncentruj się na jego błędach, a potem powiedz, że wcale nie było tak źle i że coś z niego będzie. Na stówe popełni kilka błędów, ale jak zobaczy Twoje dobre chęci i to, że mu pomagasz i nie traktujesz jak niedoświadczonego *****a powinien zmienić nastawienie i przestać udowadniać Tobie i wszystkim innym jaki to z niego kozak i uruchomić pod czaszką wyobraźnię.

PS: Autor powyższego tekstu nie bierze odpowiedzialności za ewentualne szkody moralne i materialne wynikające z zastosowania rad w nim zawartych

Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.11.2004 o godz. 23:14
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 23:55   #55
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja jestem mlodszym bratem, co prawda do prawka jeszcze nie doroslem, ale znam problemy bycia mlodszym ;] jak chce se pojedzic z laska to tak czy siak pojezdzi ;] proponuje podkablowac na policjie, niech go zgarna za brak dokumentow i mandacik niech zaplaci sam sie nauczy jak go kieszen zaboli ;]
pozdro
Stary 11.11.2004, 00:11   #56
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
A ja jestem mlodszym bratem, co prawda do prawka jeszcze nie doroslem, ale znam problemy bycia mlodszym ;] jak chce se pojedzic z laska to tak czy siak pojezdzi ;] proponuje podkablowac na policjie, niech go zgarna za brak dokumentow i mandacik niech zaplaci sam sie nauczy jak go kieszen zaboli ;]
pozdro
Chyba Wojtasowi chodziło właśnie o uniknięcie tego...
Ale masz rację - teraz jest pełno napalonych radarowców, bo 95% PAŁAcjantów tylko do tego się nadaje - ścigać niebezpiecznych przestępców niepomnych na wgniecenia, rysy i odpryski na lakierze, przekraczających prędkość o 15 km na godzinę na prostym odcinku drogi! Tak, to właśnie kierowcy, a nie sportowcy grzecznie awanturujący się pod blokiem są powodem poczucia zagrożenia obywateli!!!!
Stary 11.11.2004, 01:07   #57
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no i jak chlopaka zgarna 'palki' to kto za niego zaplaci mandacik ?? przeciez sam nie ma pewnie z czego, i walnie sie to po kieszeni rodzince...

pomijajac wszelkie kawaly, tutaj tylko zwykla rozmowa najwiecej zdzialasz. jak ktos wyzej juz pisal, moze pojezdzij z nim troche by pokazac ze zalezy tobie na jego bezpieczenstwie.

oczywiscie kiedy gnojek bierze samochod to bak ma byc oddany w tym samym stanie w jakim go zastal przed wycieczka. niech troche poplaci za benzyne to sie mu odechce jezdzic.
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 13:46   #58
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez shuma02
oczywiscie kiedy gnojek bierze samochod to bak ma byc oddany w tym samym stanie w jakim go zastal przed wycieczka. niech troche poplaci za benzyne to sie mu odechce jezdzic.
Takze bardzo wazna rzecz o ktorej wszyscy zapomnieli
Stary 12.11.2004, 16:57   #59
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciężka sprawa. Pogadanki niepomogą. Policja - smród jak cholera. Wykręcanie świec - krecia robota, na szybkiego wkręcisz niedokładnie i zniszczysz gwint /przedmuch/ albo brat sprawi sobie inne i też wkręci niedokładnie. Faktycznie przejedź się z nim ale bez pogadanek bo i tak spłynie jak po kaczce i wyjdziesz na moralizatora. Dla tego pokolenia rodzina to i tak przypadkowe pokrewieństwo. Żyją chwilą obecną. Poderwiesz mu niby dziewczynę to jeszcze ci właduje kosę w czasie snu. Dziewczyna to dla niego zapalnik, katalizator. Pozostaje pilnować papierów i kluczyków, odcięcie zapłonu. Jaja we własnym domu. Mój brat nagminnie podbierał mi koszulki, bluzy. Bo niemiał czasu wyprać swoich i żeby było ciekawiej to zawsze wybierał te lepsze. Wyszło czasem tak że sam niemiałem w czym iść. Jakiś dziany niejestem. Mieszkamy w trzech w jednym pokoju. Wspólna szawa itp. Obecnie mu przeszło. Myślałem, że mnie krew zaleje. A na dodatek młodszy ale to on mi łomot jak co. Niejeden się na niego nadział.
Stary 13.11.2004, 18:45   #60
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Gdzie ma się chłopak nauczyć jeździć samochodem skoro nie chcesz mu go dać?
2. Zamiast bicia idź z nim gdzieś na piwo i tam pogadajcie w neutralnej atmosferze, zdecydowanie więcej załatwisz w ten sposób niż waląc w łeb.
3. Odstąp mu swój pokój na 2 godziny to nie będzie potrzebował nigdzie jeździć.

Pzdr

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: