Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Branie auta bez pytania - jak temu zaradzić? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/branie-auta-bez-pytania-jak-temu-zaradzic-42472/)

epol 09.11.2004 16:53

No to chłopie masz wielki problem. Chyba bedziesz musial ponownie go :bicz:
Jak mu wezmiesz prawko to nic nie da, bo i tak jechal bez oc i dowodu rej. Mozesz zalozyc blokade na kierownice lub na skrzynie biegow.

memorando 09.11.2004 16:58

Cytat:

Napisany przez epol
No to chłopie masz wielki problem. Chyba bedziesz musial ponownie go :bicz:
Jak mu wezmiesz prawko to nic nie da, bo i tak jechal bez oc i dowodu rej. Mozesz zalozyc blokade na kierownice lub na skrzynie biegow.

po co bić?? dwa dni głodówka zabrać kieszonkowe i niedawać pół roku kasy:D

Patrix 09.11.2004 17:10

może od razu samochód na cegłówkach zostawiać :)

shuma02 09.11.2004 17:11

ja w samochodzie mam 'wylacznik' zaplonu. maly przelacznik urkyty gdzies w srodku bez ktorego wlaczenia nie zapalisz samochodu. wiem o nim tylko ja.
oczywiscie jest to moje male zabezpieczenie przed kradzieza a nie rodzina, ale moze i ty powinienes cos takiego zastosowac. sam sobie taki bajerek zalozylem, 20minut roboty, przerywasz po prostu jeden kabel od stacyjki przelacznikiem i tyle...

swoja droga to brzmi to bardziej na maly problem rodzinny hehe

epol 09.11.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez memorando
po co bić?? dwa dni głodówka zabrać kieszonkowe i niedawać pół roku kasy:D

No tak, albo mozna go tez zamknac w piwnicy :)

andy 09.11.2004 17:23

nie no wpier*** nie zaszkodzi, a pomoc moze ;) a pozatym tak jak pisali blokada na kierownice albo cus innego. Albo pochowaj kluczyki. MacGyver z niego napewno nie jest wiec nie odpali...;)

javor 09.11.2004 18:40

shit, ależ się dzieciakowi łomot szykuje :haha:

47 09.11.2004 20:04

On pewnie z tą laską jeździ na mały :szybksex: , wiec daj mu parę złotych na pokoik w chotelu ;) a jak nie to jaja mu do haka przywiaż i po garach to mu sie odechce nie tylko pożyczania samochodu bez pozwolenia ;)
Pozdro

Berion 09.11.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez woitas
co byście zrobili na moim miejscu, gdyby wasz młodszy braciszek bez pytania wziął kluczyki od auta i pojechał (bez dowodu rejestracyjnego i oc) ze swoją lalunią ch...j wie gdzie na godzinę. [...]

[...]co polecacie zrobić?

ps. auto jest na mnie i starszą (ma zniżki na 1gr inwalidztwa).

Zadzwoń na policję :D
Żart oczywiście... A nie da się z nim porozmawiać? Schować kluczyków? Nosić je przy sobie? Wpier...ć mu? :D

mr_spock 09.11.2004 20:51

Ja mam specyficzne podejscie do wlasnosci i stosunkow rodzinnych
gdybym ja byl wlascicielem auta (za moje pieniedze) to bym najpierw polamal lapy, potem poszedl na policje.
Chyba, ze to jest np auto mamy, a ty nim tylko jezdzisz... wtedy to jest wasza wspulna wlasnosc i mozesz miec tylko pretensje o to, ze jest nieodpowiedzialny
Ale lapy polamac i tak mozna ;)

andy 09.11.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ja mam specyficzne podejscie do wlasnosci i stosunkow rodzinnych
gdybym ja byl wlascicielem auta (za moje pieniedze) to bym najpierw polamal lapy, potem poszedl na policje.
Chyba, ze to jest np auto mamy, a ty nim tylko jezdzisz... wtedy to jest wasza wspulna wlasnosc i mozesz miec tylko pretensje o to, ze jest nieodpowiedzialny
Ale lapy polamac i tak mozna

:haha: :haha: :) dobre

Berion 09.11.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez mr_spock
[...]Ale lapy polamac i tak mozna ;)

Ot tak, na przyszłość, żeby wiedział? :D -> Ah, te metody wychowawcze :]

Wawelski 09.11.2004 21:08

Zamontowałbym ukryty, magiczny przełącznik odcinający zapłon (na złodzieja też się przyda) i bardziej pilnował kluczyków.
Blokada na kierownicę też jest pomysłem (ale kluczyków też trzeba pilnować) ;)

Patrix 09.11.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ale lapy polamac i tak mozna ;)

ot metody KGB :peace:

Don Laser 09.11.2004 21:15

woitas będąc na Twoim miejscu zamontowałbym po prostu jakis ukryty zwykłay wyłącznik , który odcinałby np. zasilanie na moduł zapłonu elektryczna pompe hamulcową.... tak se wymieniam , przypuszczalnie :zongluje: bo nie wiadomo jaki samochód - ale IMO wszystko bym zrobił, by nie udałoby się mu go uruchomić bo :bicz: można owszem, ale to w końcu brat

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:12.