![]() |
No to chłopie masz wielki problem. Chyba bedziesz musial ponownie go :bicz:
Jak mu wezmiesz prawko to nic nie da, bo i tak jechal bez oc i dowodu rej. Mozesz zalozyc blokade na kierownice lub na skrzynie biegow. |
Cytat:
|
może od razu samochód na cegłówkach zostawiać :)
|
ja w samochodzie mam 'wylacznik' zaplonu. maly przelacznik urkyty gdzies w srodku bez ktorego wlaczenia nie zapalisz samochodu. wiem o nim tylko ja.
oczywiscie jest to moje male zabezpieczenie przed kradzieza a nie rodzina, ale moze i ty powinienes cos takiego zastosowac. sam sobie taki bajerek zalozylem, 20minut roboty, przerywasz po prostu jeden kabel od stacyjki przelacznikiem i tyle... swoja droga to brzmi to bardziej na maly problem rodzinny hehe |
Cytat:
|
nie no wpier*** nie zaszkodzi, a pomoc moze ;) a pozatym tak jak pisali blokada na kierownice albo cus innego. Albo pochowaj kluczyki. MacGyver z niego napewno nie jest wiec nie odpali...;)
|
shit, ależ się dzieciakowi łomot szykuje :haha:
|
On pewnie z tą laską jeździ na mały :szybksex: , wiec daj mu parę złotych na pokoik w chotelu ;) a jak nie to jaja mu do haka przywiaż i po garach to mu sie odechce nie tylko pożyczania samochodu bez pozwolenia ;)
Pozdro |
Cytat:
Żart oczywiście... A nie da się z nim porozmawiać? Schować kluczyków? Nosić je przy sobie? Wpier...ć mu? :D |
Ja mam specyficzne podejscie do wlasnosci i stosunkow rodzinnych
gdybym ja byl wlascicielem auta (za moje pieniedze) to bym najpierw polamal lapy, potem poszedl na policje. Chyba, ze to jest np auto mamy, a ty nim tylko jezdzisz... wtedy to jest wasza wspulna wlasnosc i mozesz miec tylko pretensje o to, ze jest nieodpowiedzialny Ale lapy polamac i tak mozna ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zamontowałbym ukryty, magiczny przełącznik odcinający zapłon (na złodzieja też się przyda) i bardziej pilnował kluczyków.
Blokada na kierownicę też jest pomysłem (ale kluczyków też trzeba pilnować) ;) |
Cytat:
|
woitas będąc na Twoim miejscu zamontowałbym po prostu jakis ukryty zwykłay wyłącznik , który odcinałby np. zasilanie na moduł zapłonu elektryczna pompe hamulcową.... tak se wymieniam , przypuszczalnie :zongluje: bo nie wiadomo jaki samochód - ale IMO wszystko bym zrobił, by nie udałoby się mu go uruchomić bo :bicz: można owszem, ale to w końcu brat
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:12. |