![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy grasz/pracujesz/uzywasz komputera gdy jest burza?? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
69 | 63.89% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
39 | 36.11% |
Wszystkich głosów: 108. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja wylaczam... teraz juz zawsze.
walnelo mi juz keidys na ulicy w transformator i pol ulicy sie spalilo. poszlo wszytsko: 2xTV, satelitki x3, lodowka itd wiekszosc spzretow elektronicznych poszlo. wiec wole wylaczac. a dodam z ebuza bula malutka, jeden blysk, grzmot i cala ulica splona. a drugi raz spalil mi sie switch tez , bo koledze walnelo w linie 220V i ja jako ze bylem nalblizej to sie spalilo. poszedl swicth i 1 sieciowka. a co najdziwniejsze mialem 2 2 kompy i sieciowka sie spalila w tym wylaczonym. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TAK. Rozmawialem na ten temat kiedys z wujkiem ktory zawodowo zajmuje sie instalacjami elektrycznymi. Stwierdzil ze przy mojej konstrukcji bloku po prostu prawdopodobienstwo trafienia jest minimalne, a mozna wrecz powiedziec ze jest prawie niemozliwe!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
tak ups robi swoje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
net został :)
Data rejestracji: 29.07.2003
![]() |
a propo burz jedna zapierdziela w kierunu mojego donu ak roznyśla cze wylonczyc czy nie
PS Mój 666 post ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Kiedyś podziwiałem sobie ładną burze, gdy na górze stał włączony komp. P***eło 20m od domu
![]() &BTW: Gdzieś czytałem, że jak trafi na kabelki to zaden UPS nie zatrzyma (chyba że światłowody, hehe).
![]() |
#68 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Chyba jednak trafiła ![]() I znów będzie kolejne święte miejsce ^_^ ^_^
![]() |
![]() |
#69 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ja mam ups i burza mi nie grozna chyba ze piorunek w drzewo walnie ktore mi wejdze przez okno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Ja nie wylaczam, chyba ze mi prad odetna, no to wtedy jestem znuszony dejsc od kompa
![]()
![]() |
#71 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
No nie wiem czy te ups'y wam coś dadzą jesli piorun rąbnie centralnie w waszą instalacje a taki ups jest w jakis sposob polaczony z ta instalacja. Na taki potencjał energii to raczej nie ma mocnych, żadne bezpieczniki tu nie pomogą. Pewnie słyszeliście o przypadkach jak to nieraz z gniazdka w ścianie potrafi wylecieć piorun, to są dopiero cyrki.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
A ja jestem odważny ***8211; i nie mam nawet listwy ![]() A co do zachowania podczas burzy ***8211; zazwyczaj wyłączam komputer, a także telewizor, ale jeśli widać i słychać, że burza jest tylko gdzieś w oddali, to nie raz już oglądałem wieczorem TV podczas burzy (z komputera chyba raz czy dwa też korzystałem ***8211; choć staram się tego unikać). I jak na razie nic nigdy się nie stało. Aczkolwiek wiem, że listwa by mi się przydała ***8211; a nie kupiłem jej dotychczas z kilku powodów, między innymi z tego, że wydaje mi się (nie wiem czy słusznie), że jeśli już coś kupić to coś lepszego ***8211; a więc i dużo droższego. Ale mam np. znajomych, mieszkających na wsi, w domu bez piorunochronu, i jak się u nich zacznie burza, to wszyscy latają po całym domu, wyłączają wszystko co się da itd. A ja jakoś burzy się nie boję ***8211; może dlatego, że nie mam złych doświadczeń ? Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
http://www.tranzystor.pl/tekst/teksty/a_hv.txt.html
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ktos z rodzinki mi kiedys mowil(ale bylem wtedy mlodszy troche)ze u nas w domu byl taki piorun.
wlecial oknem i wylecial drugim przypalajac po drodze wszytsko nad czym pzrelecial |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|