Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CDN... Ilu jest moderatorów? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cdn-ilu-jest-moderatorow-56332/)

VIZZARD 07.09.2005 12:31

Cytat:

Napisany przez Loczek
Vizzard, ideą systemu reputacji było nagradzanie tych, którzy pomogli, bądź ganienie tych, którzy w niczym się nie przyszłużyli, a jeszcze zrobili przy tym aferę.

Idea.

I to właśnie o Idee mi chodzi, a nie o ilość.

Ja dokładnie wiem o co tobie chodziło :mruga:

Jednak w przypadku reputek życie zweryfikowało te zamysły

I pojawił się jeszcze jeden aspekt - emocjonalny - daję - bo go lubię

Mnie osobiście to nie przeszkadza, ktoś po prostu - co prawda może nie konkretną pomocą - ale sobie zasłużył, skoro ktoś drugi go nagradza

I powiem szczerze, że takie nagradzanie jest moim zdaniem lepsze

Niż wypisawanie w podpisach haseł w stylu: Daj reputkę!

To mnie razi - ale tak jak już pisałem - to forum nie jest moją własnością

A GTW to nie przeszkadza - więc po prostu na to patrzę i tyle - bo nic zrobić nie mogę :nie:

Co prawda mógłbym zakładać nowe topiki po tych zamkniętych na ten temat, miotać się i okazywać swoją niechęć, kląć na tych zbrodniarzy i ciągle do tego powracać

Pytanie tylko: po co i co by to dało i jaki tego byłby sens?

Jeszcze by mnie za tertyka wzięli ... ||

Loczek 07.09.2005 12:13

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Najgłośniej w obronie uciśnionych krzyczą ci co chcą ich mieć więcej i więcej i więcej i ...

No bo prawdziwych, poważanych, szanowanych, sensownych i rzeczowych userów takie pierdoły chyba nie powinny obchodzić, prawda? :>

:D

Vizzard, ideą systemu reputacji było nagradzanie tych, którzy pomogli, bądź ganienie tych, którzy w niczym się nie przyszłużyli, a jeszcze zrobili przy tym aferę.

Idea.

I to właśnie o Idee mi chodzi, a nie o ilość.

VIZZARD 07.09.2005 12:04

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Esem jest swoj chlop, to stary user, ma swoje doswiaczenie, mysle ze taka ocena nie jest sprawiedliwa, a napewno nie jest obiektywna, przeciez mial prawo wyrazic swoje niezadowolenie, ale zeby zaraz tetryka z niego robic ?

cos sie sklocacie ludzie zupelnie niepotrzebnie wypijcie lepiej po jednym

Spoko!

Ja już piję! :piwko2:

A o tetryku pisałem, że tak zacząć być może, a nie musi :nieee:

Cytat:

Podobnie jak Esem twierdzę, że "reputacja" stała się czymś powszechnym.

No i bardzo dobrze, że jest powszechna a nie dla elit

Cytat:

Napisany przez Loczek

Teraz "cool" jest mieć dużo reputek

Teraz mówi się "trendy" :D

A poza tym dla kogo ma to znaczenie? Te reputki

Najgłośniej w obronie uciśnionych krzyczą ci co chcą ich mieć więcej i więcej i więcej i ...

No bo prawdziwych, poważanych, szanowanych, sensownych i rzeczowych userów takie pierdoły chyba nie powinny obchodzić, prawda? :>

:D

-Sid-The-Rat=> 07.09.2005 11:57

mojsza racja mowi - mod moze byc specem tylko na swoim podworku, i nie ma w tym nic zlego, ale nie powinien sie wypowiadac tam gdzie robi z siebie blazna. a robi! kazdy co jakis czas palnie cos bardzo glupiego, ale niektorym to weszlo w krew, tak samo pisanie postow do wewnetrznego kregu samouwielbienia

mnie w kaciku starego tetryka nikt nie bedzie chcial, wiec zaloze konkurencyjny 'kacik atrakcyjnego tetryka' i marketingowo juz jestem do przodu :D

Loczek 07.09.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Czy nie wystarczy w tych sprawach powiedzieć: uważam, że ..., to moje zdanie ..., wydaje mi się, że ... i tyle? :idea:

Czy może założyć osobny dział o wielkości i kolorze kropek reputkowych? :sciana:

NC

Być może mówienie w sposób normalny nie jest wystarczającym środkiem przekazu. Być może ktoś chce pokazać to inaczej. Inaczej tz. tak aby w końcu wiadomość trafiła do odpowiednich ludzi i została prawidłowo odczytana.

Podobnie jak Esem twierdzę, że "reputacja" stała się czymś powszechnym.

System reputacji stracił swój charakter.

Teraz "cool" jest mieć dużo reputek :\

Ormianin 07.09.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Odnośnie wszystkiego:

"Z pamiętnika starego tetryka" :czytaj:

:|

Esem jest swoj chlop, to stary user, ma swoje doswiaczenie, mysle ze taka ocena nie jest sprawiedliwa, a napewno nie jest obiektywna, przeciez mial prawo wyrazic swoje niezadowolenie, ale zeby zaraz tetryka z niego robic ?
cos sie sklocacie ludzie zupelnie niepotrzebnie :klotnia: wypijcie lepiej po jednym :piwo:

VIZZARD 07.09.2005 11:27

Nie rozumiemy się :nie:

Nie neguję odrębności zdań i poglądów

Chodzi o charakterystyczną tematykę problematyki - dość specyficzna od pewnego czasu

Czy tak naprawdę na forum o nagrywaniu najważniejszą tematyką jest moderowanie, reputkowanie, kolorystyka, dobór przeglądarki do wyświetlania forum i jeszcze cała kupa innych ???

Czy nie wystarczy w tych sprawach powiedzieć: uważam, że ..., to moje zdanie ..., wydaje mi się, że ... i tyle? :idea:

Czy może założyć osobny dział o wielkości i kolorze kropek reputkowych? :sciana:

NC

Loczek 07.09.2005 11:06

Podpisuję się pod słowami yahol-a i emem-a !

Tak samo bedę współautorem i kontynuatorem myśli Esem-a.

Vizzard

Wg. Ciebie najlepiej podłożyć jest się pod wszytsko i wszystkich ?

yahol 07.09.2005 10:59

Cytat:

Z pamiętnika starego tetryka
Mozesz byc pewien:

Bede wspolautorem i kontynuatorem mysli Esema.

Ps: calkiem juz powaznie.
To ze 100 ludzi krzyczy - racja!
A jeden, mowi - nie.
Nie wynika jednoznacznie , ze ta 100 ma racje.
Co do reputek - popieram Esema w 120%. Zbedny, zielony gadget - glosowanie na popularnosc - jednym slowem bzdura.

VIZZARD 07.09.2005 10:25

Cytat:

Napisany przez yahol
Znacznie powazniej:

Esem jest zbyt znaczacym, doswiadczonym userem aby zaslugiwal (sic!) na takie przytyki i retoryczne pytania jakie mu serwujecie.

Zdecydowanie prosze i o zmiane tonu wypowiedzi jak i rownierz pewien szacunek.

Nie zgadzam sie na tolerowanie takich zlosliwosci i powiedzmy sobie szczerze - bezmyslnosci. Nawet ze strony zielonych wielokropkow.

Forum jest miejscem wymiany pogladow. I pewien poziom powinien byc zachowany i rownowaga.

Radze, zawsze, pomyslec, zanim cos napiszecie.

Co by mod nie musial interweniowac.

I jak macie napisac cos glupiego (vide Predi) - nie piszcie nic.

Naprawde.

Esem wyrazil swoja opinie, i na tym koniec. Mozna sie nie zgadzac. Ale mozemy sie nie zgadzac w sposob "ladny" albo "brzydki".

Wole pierwszy sposb.

Ps: oczywiscie, ja jestem wyjatkiem. I moge.

Ale ja -jestem ja.

Yahol.

Odnośnie wszystkiego:

Racja jak zwykle jest pośrodku

Jednak ostatnimi czasy nie sposób nie zauważyć

Że większość tematów i przewijających się wątków klawiatury i uczestnictwa esema jest nudne i upierdliwe do bólu ( przykład: tematy reputkowe )

Forum ostatnio przechodzi zmiany - nie wiem czy na lepsze czy na gorsze

Mnie także nie podoba się wiele rzeczy - ale po wyrażeniu swojej opinii i przyjęciu kontrargumentów - daję temu spokój ( w zależności od amunicjii :> )

Bo jesteśmy tylko uczestnikami, a na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu :nie:

Jednak w przypadku esema niestety ton wypowiedzi przeradza się - wraz z kolejnym postem na ten sam temat - w pewien stopień marudności, namolności, upierdliwości i innych ści

To tylko moje skromne zdanie - ale z tego co widzę - nie mam powodów czuć się z nim wyalienowany

Jednakże istnieje niebezpieczeństwo, że ciągłe posty w tym tonie doprowadzą do sytuacji

Gdzie wokół użytkownika tego powstanie specyficzny rodzaj określonych niepozytywnych odczuć :\

A sam użytkownik może zostać zaetykietkowany i kojarzony zacząć być może z nieistnijącym chyba jeszcze dziełem:

"Z pamiętnika starego tetryka" :czytaj:

:|

yahol 07.09.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
........, ale postaram się też być w tym choć trochę obiektywny.

Licze na to :D
Ja objektywny byc nie musze. :D
Nie jestem tu moderatorem.

Ps: a poza tym lubie zadymy :D

andrzejj9 07.09.2005 09:58

Opinię również można wyrazić w sposób.. "ładny albo brzydki", a forma wybrana przez esema zdecydowanie do tej pierwszej grupy nie zależy. Chcesz go bronić ok, ale postaraj się też być w tym choć trochę obiektywny.

yahol 07.09.2005 09:43

Znacznie powazniej:
Esem jest zbyt znaczacym, doswiadczonym userem aby zaslugiwal (sic!) na takie przytyki i retoryczne pytania jakie mu serwujecie.
Zdecydowanie prosze i o zmiane tonu wypowiedzi jak i rownierz pewien szacunek.
Nie zgadzam sie na tolerowanie takich zlosliwosci i powiedzmy sobie szczerze - bezmyslnosci. Nawet ze strony zielonych wielokropkow.
Forum jest miejscem wymiany pogladow. I pewien poziom powinien byc zachowany i rownowaga.
Radze, zawsze, pomyslec, zanim cos napiszecie.
Co by mod nie musial interweniowac.
I jak macie napisac cos glupiego (vide Predi) - nie piszcie nic.
Naprawde.
Esem wyrazil swoja opinie, i na tym koniec. Mozna sie nie zgadzac. Ale mozemy sie nie zgadzac w sposob "ladny" albo "brzydki".
Wole pierwszy sposb.

Ps: oczywiscie, ja jestem wyjatkiem. I moge. :D
Ale ja -jestem ja.
Yahol.

Predi 07.09.2005 09:13

esem nudzisz sie nie?
menopauza doskwiera?

yahol 07.09.2005 08:47

Modow sie namnozylo, jak pchel na psie :D
Ilu jest -bladego pojecia nie mam. Ale liczyc do tylu -nie umiem :D
Mod ma zalety i wady. Tych drugich zawsze wiecej.
Mod czasmi uwiera, jak kamyk w bucie.
Mod nie zawsze ma racje.
Tak napwde, mod nigdy nie ma racji, z natury rzeczy jest stronniczy.
Popiera tylko wlasne poglady.
Mod kasuje posty, ktore wlasnie chcielismy przeczytac.
Albo byla tam odpowiedz, ktorej szukalismy od wczoraj.

Ogolnie rzecz biorac:
Mody, to zlosliwe, aspoleczne, aroganckie szkodniki.
Modow nalezy zwalczac.
Dyrekcje - popierac.
Wtedy jest szansa, zajecia miejsca podgryzanego moda. :D

Ps: i tak Esem ma racje, a nie mod.
I nawet wsparcie Dyrekcji - nic tu nie zmieni. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08.