Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2005, 13:21   #31
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Bartez
I niech to będzie podsumowanie dyskusji reputkowej

Jeżeli chodzi o sprawiedliwy system oceniania, to pracuję obecnie nad czymś takim. Będzie to coś na zasadzie "Zaakceptowana odpowiedź" i przyznać będzie to mógł autor dyskusji, moderatorzy i admini. Przy zaakceptowanym poście pojawi się odpowiedni znaczek, a użytkownik, którego odp zostanie zaakceptowana dostanie punkt. To znacznie lepszy pomysł niż reputki. Oczywiście nie ma takiej opcji, żeby dawać sobie punkty za jakieś tematy o dupie maryni. Te punkty mają odzwierciedlać, kto faktycznie jest pomocny na forum. A reputki zostaną jako ozdobnik, tak, jak to jest teraz

Co Wy na takie rozwiązanie? I nie pisać, że nie macie wpływu na to, co się dzieje na forum, bo przecież ani ja, ani inne osoby zajmujące się porządkiem na forum nie robimy tego dla siebie. Już dawno mogłem olać forum i zostawić to, jak jest, ale za bardzo się związałem z nim

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje, co zrobić, żeby było lepiej, to niech pisze. Tylko żeby to była konstruktywna krytyka, a nie zrzędzenie, że forum zeszło na dno, że jest źle itd. To nie administracja tworzy forum, tylko Użytkownicy.
pomysł mi się podoba.

Dostaniesz za niego reputę 8 )
ed hunter jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2005, 13:30   #32
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez

Jeżeli chodzi o sprawiedliwy system oceniania, to pracuję obecnie nad czymś takim. Będzie to coś na zasadzie "Zaakceptowana odpowiedź" i przyznać będzie to mógł autor dyskusji, moderatorzy i admini. Przy zaakceptowanym poście pojawi się odpowiedni znaczek, a użytkownik, którego odp zostanie zaakceptowana dostanie punkt. To znacznie lepszy pomysł niż reputki. Oczywiście nie ma takiej opcji, żeby dawać sobie punkty za jakieś tematy o dupie maryni. Te punkty mają odzwierciedlać, kto faktycznie jest pomocny na forum. A reputki zostaną jako ozdobnik, tak, jak to jest teraz

Co Wy na takie rozwiązanie? I nie pisać, że nie macie wpływu na to, co się dzieje na forum, bo przecież ani ja, ani inne osoby zajmujące się porządkiem na forum nie robimy tego dla siebie. Już dawno mogłem olać forum i zostawić to, jak jest, ale za bardzo się związałem z nim

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje, co zrobić, żeby było lepiej, to niech pisze. Tylko żeby to była konstruktywna krytyka, a nie zrzędzenie, że forum zeszło na dno, że jest źle itd. To nie administracja tworzy forum, tylko Użytkownicy.
Pomysł jak najbardziej trafiony !

Niech reputki bedą przyznawane przez autorów tematów, adminów i modów.

Niech oni bedą tymi, którzy mogą oceniać wypowiedzi.

To będzie sprawiedliwe i wiarygodne.
Loczek jest offline  
Stary 07.09.2005, 13:33   #33
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
byla kiedys ankieta o zasadnosci reputacji
wygralo zeby zostaly
proponuje ja powtorzyc - mysle ze wyniki moga byc odmienne w zwiazku z upadkiem systemu...
a pomysl Barteza... hm ciekawy
tylko czy potrzebny? reputaki sie nie sprawdzily, wprowadzanie czegos co bedzie bardziej skomplikowane nic nie poprawi imho
nimal jest offline  
Stary 07.09.2005, 13:33   #34
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
I niech to będzie podsumowanie dyskusji reputkowej

Jest bardzo dobrze, a zawsze może być gorzej!
Zostawmy w końcu te reputki i zajmijmy się merytoryką forum

Wysoka Komisja ds Zatwierdzania Reputacji ^_^

A to ci ...

BTW Pozostaje czekać na komisję śledczą ds Nadużywania Reputacji

A czy mogę jeszcze nieśmiało zaproponować Lotne Brygady Konkwistadorów?

Zobaczcie czym my sie zajmujemy ...

Stary 07.09.2005, 13:41   #35
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
byla kiedys ankieta o zasadnosci reputacji
wygralo zeby zostaly
proponuje ja powtorzyc - mysle ze wyniki moga byc odmienne w zwiazku z upadkiem systemu...
a pomysl Barteza... hm ciekawy
tylko czy potrzebny? reputaki sie nie sprawdzily, wprowadzanie czegos co bedzie bardziej skomplikowane nic nie poprawi imho
myślę, że może sporo poprawić - chociażby samo wyszukanie zaakceptowanych odpowiedzi może przyspieszyć znalezienie rozwiązania, którego poszukuje użytkownik. Nie trzeba się przebijać przez setki postów. Po drugie, może by to zachęciło innych do postarania się, aby dać czasem konkretną odpowiedź, zamiast pisać GOOGLE

Oczywiście to tylko propozycja.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 07.09.2005, 13:55   #36
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Opinię również można wyrazić w sposób.. "ładny albo brzydki", a forma wybrana przez esema zdecydowanie do tej pierwszej grupy nie zależy. Chcesz go bronić ok, ale postaraj się też być w tym choć trochę obiektywny.
@andrzejj9: powiem tak: stuknij w stół a nożyce się odezwą...

@Bartez: dużo masz racji... Tak się składa, że żadko zaglądam na to forum > praktycznie jak jestem wywoływany privem bądź jakąś starszą dyskusją w której brałem udział.

Starałem się napisać własną opinię w sposób wyważony, grzeczny i nikogo nie obrażający. Jak mi się to nieudało - to przepraszam, szczególnie "zielonkropków"
Stary 07.09.2005, 14:05   #37
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Cytat:
Napisany przez Bartez
myślę, że może sporo poprawić - chociażby samo wyszukanie zaakceptowanych odpowiedzi może przyspieszyć znalezienie rozwiązania, którego poszukuje użytkownik. Nie trzeba się przebijać przez setki postów. Po drugie, może by to zachęciło innych do postarania się, aby dać czasem konkretną odpowiedź, zamiast pisać GOOGLE

Oczywiście to tylko propozycja.
Bartez, może nie chodzi tak o zaakceptowalne odpowiedzi. Wystarczy, że każdy temat bedzie śledzony przez moderatorów. Ważne, aby odpowiedź była na poziomi, a nie jak Sam napisałeś - google.pl. Odesłanie do google to żadna pomoc.

Reputki miały pokazać tych, którzy wnoszą coś do forum. Miały pokazać tych, którzy czynnie pomagają innym.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ale to ja juz nic nie rozumiem. Esem zaczynajac ten temat raczej kierowal go do grona adminow i modow, w celu wywolania efektu samokrytyki i zadumy nad swoja egzystencja i zachowaniem.
To proste. Nie rozumiesz, bo nie czytasz.

Wyraźnie widać, że napisałem odp. na post Vizzarda.

Jeśli dalej nie wiesz o co chodzi. Przeczytaj post na który dałem odpowiedź.

Dyskusja jest od tego, aby dyskutować. Cechą dysusji jest to że temat lubi się zmieniać.
Loczek jest offline  
Stary 07.09.2005, 14:43   #38
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
To proste. Nie rozumiesz, bo nie czytasz.

Wyraźnie widać, że napisałem odp. na post Vizzarda.

Jeśli dalej nie wiesz o co chodzi. Przeczytaj post na który dałem odpowiedź.

Dyskusja jest od tego, aby dyskutować. Cechą dysusji jest to że temat lubi się zmieniać.
hehe, mialo byc over'n'out ale sie nie udalo

Czytam, czytam, tylko Twoj post wylapalem jako kompletnie odbiegajacy od zwierzen esema. Moim zdaniem lepiej ze temat zszedl na reputy, bo przynajmniej jest to temat konkretny, a nie rozmawianie o blizej nieokreslonych wadach, blizej nieokreslonych osobnikow.

A temat reput musial w koncu wybuchnac, bo juz dawno go nie ruszalismy, a efekt znacznie odbiega od zalozen.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...4&page=1&pp=15

PS. Gdyby wprowadzic ostrzejsze moderowanie (bo samo przegladanie jest juz teraz - rozumiem ze chodzi o ostrzejsza moderacje) o ktorym napisales na wstepie swojego posta to np. tutaj, zostaloby niewiele postow, bo wiekszosc odbiega od tematu
pawelblu jest offline  
Stary 07.09.2005, 15:08   #39
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Za duzo tych postow od wczoraj sie namnozylo , dlatego nie przeczytalem wszystkich i jak zwykle wyrwe sie i stworze lekki OT . Chcialem nawiazac do wypowiedzi Barteza - widzialem taki system "oceniania" na forum.neostrada.info tyle ze tam nazywa sie to "Pomogl" - kazdy user ma ilosc "pomogl" pod liczba postow, z tego co zauwazylem raczej to sie tam sprawdza, wiec ja nie mialbym nic przeciwko temu - a nawet - jestem ZA
pozdro
Smartek jest offline  
Stary 07.09.2005, 15:23   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co? Czy nie ma innego sposobu na wyrażenie swoich frustracji, czy nie można porozmawiać, jak normalni, rozsądni ludzie?

Zawsze wydawało mi się, że właśnie tacy spotykają się na forum, ale czasami, jak czytam tematy podobne do tego, to zaczynam mieć wątpliwości.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale już chyba najbardziej przypada mi do gustu stwierdzenie Yahola, że on po prostu "lubi zadymy".. I to jeszcze, jeśli powiedziane zostałoby serio, mógłbym zrozumieć, ale obawiam się, że w niektórych przypadkach, to nie jest takie "proste"...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 07.09.2005, 15:25   #41
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Cytat:
Napisany przez pawelblu
PS. Gdyby wprowadzic ostrzejsze moderowanie (bo samo przegladanie jest juz teraz - rozumiem ze chodzi o ostrzejsza moderacje) o ktorym napisales na wstepie swojego posta to np. tutaj, zostaloby niewiele postow, bo wiekszosc odbiega od tematu
Pawelblu ostrzejsze moderowanie. Ale co pod tym rozumiesz ? Usuwanie postów nie związanych z teamtem ? Chyba nie o to chodziło ?

Chodzi o przegladanie i nagradzanie tych, którzy wnoszą coś konkretnego do dyskusjii. Którzy przyczynili się np. do rozwiazania problemu.

Jeśliby taki system wszedł w życie moderatorzy mieliby na pewno więcej pracy. Musieliby poprostu czytać uważniej to co piszą ludzie.

Podobnie rzecz się ma do osób zakładających tematy. To one powinny nagradzać tych, którzy im pomogli.

A z tym odbieganiem od tematu. Pisałem już o dyskusjii. Temat lubi się zmieniać.

Trudno np. byłoby się trzymać samego "DMA". Związane jest z tym przecież tak samo problem "kanałów IDE", "konfiguracji windowsa" itp. czynników.
Loczek jest offline  
Stary 07.09.2005, 16:28   #42
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co? Czy nie ma innego sposobu na wyrażenie swoich frustracji, czy nie można porozmawiać, jak normalni, rozsądni ludzie?

Zawsze wydawało mi się, że właśnie tacy spotykają się na forum, ale czasami, jak czytam tematy podobne do tego, to zaczynam mieć wątpliwości.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale już chyba najbardziej przypada mi do gustu stwierdzenie Yahola, że on po prostu "lubi zadymy".. I to jeszcze, jeśli powiedziane zostałoby serio, mógłbym zrozumieć, ale obawiam się, że w niektórych przypadkach, to nie jest takie "proste"...
A co to za bełkot?
Wypowiadasz się prywatnie czy jako moderator?
Przecież doskonale wiesz, że najwięcej merytorycznych zarzutów to jest właśnie do Ciebie. Wielokrotnie już inni zwracali Ci na to uwagę... Ja jeszcze nie bo też jestem z Wrocławia. 8 )
Stary 07.09.2005, 16:45   #43
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co?
I to jest sedno tej sprawy

Frustraci, ktorzy szukają dziury w całym co jakiś czas wsadzaja kij w mrowisko

Które z tego powodu rozgrzebane jakiś czas temu ledwo jeszcze dochodzi do siebie

A najlepsze jest jeszcze to, że padają sformułowania: "rzadko zaglądam na forum"

Powstaje wobec tego pytanie:
Jeżeli tak rzadko zaglądam na forum, to co aż tak straszliwie rażącego jest przykładowo w ilości MODów, że by aż tak straszliwie marudzić?

Rozumiem gdy ktoś zagląda tu codziennie i z powodu MODów ma zatwardzenie

Ale gdy zagląda się rzadko - to chyba raczej rozwolnienie

Bartez mówi, żeby nie pisać, że nie ma sie wpływu na forum

A co do liczby MODów to się ma?

Napisałem przecież, że są pewne rzeczy na których wpływu się nie ma - dokładnie tego się to tyczyło

A jeszcze co do liczby MODów - to kiedyś przewinął sie wątek - pożartowaliśmy - i tyle

I tak to właśnie widzę

W przeciwnym razie niedługo wszystkim nadamy numery

Zablokujemy możliwości zakładania tematów oprócz tych nadanych przez GTW

Posta najpierw będziemy wysyłali mailem do MODa celem zatwierdzenia, a on już po odpowiedniej korekcie będzie zamieszczał

Obowiązkowo każdy będzie musiał zamieścić co tydzień posta z pochwałą pracy MODa

Reputy - to już wiemy - będą komisyjne

Zakazane będzie używanie słów: piwo, ***** <= L A M E R, niezadowolenie, dupa, itp ...

Zakazane będzie pisanie nadaremno nicków MODów i ADMINÓW szczególnie w związku z którymś z powyższych wyrazów

A wszystko to oczywiście w duchu nagrywania i sprzętu do tego służącego

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 07.09.2005 o godz. 16:48
VIZZARD jest offline  
Stary 07.09.2005, 16:49   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
A co to za bełkot?
Wypowiadasz się prywatnie czy jako moderator?
Przecież doskonale wiesz, że najwięcej merytorycznych zarzutów to jest właśnie do Ciebie. Wielokrotnie już inni zwracali Ci na to uwagę... Ja jeszcze nie bo też jestem z Wrocławia. 8 )
Popatrz, a jakoś patrząc na ostatatnie podziękowania przez gg i maila osobom, którym pomogłem jakoś trudno mi było się domyśleć..

Dla mnie osobiście twoje wywody stają się powoli męczące - albo napisz wprost, co ci się na forum nie podoba i jaką widzisz możliwość tego zmiany, albo rzeczywiście daruj sobie wizyty w miejscu, które cię tak męczy..

Co do mojego "bełkotu".. Rzadko spotykam się na forum z taką czy inną formą obrazy, a jeśli już się zdarza, staram się puścić ją mimo uszu, ale nie widzę powodu, żeby robić tak w tym momencie. Temat powoli staje się nudny i nic nowego na forum nie wnosi, a jeśli chodzi o twoją osobę, to jeszcze jedna taka uwaga i zamienię się na chwilę w moderatora, o którego @ memorando prosił, podejmującego trochę twardsze decyzje.

I tak, mam tu na myśli bana dla ciebie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 07.09.2005, 16:56   #45
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i sie zrobil bajzel...

ja tylko nie rozumiem o co te klotnie....
co nowy mod to jest problem...

nie podobaja sie te kropy to usuncie...

ja mam wszystko gdzies, dopoki mozna tu sobie pisac i moderatorzy trzymaja to w kupie....

kazdy ma wolny wybor czy chce tu z nami byc

aha i Yahol.... moj poprzedni post byl tak napisany aby pokazac jak wielkie powazanie mam do tego tematu...

Ostatnio zmieniany przez Predi : 07.09.2005 o godz. 16:59
Predi jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: