Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CDN... Ilu jest moderatorów? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cdn-ilu-jest-moderatorow-56332/)

esem 06.09.2005 22:23

CDN... Ilu jest moderatorów?

Zamknęli topic a należy się odpowiedź...
Cytat:

Napisany przez Desden
Mógłbyś ich wymienić?

a jaki to ma sens ???
Każdy na tym forum jest w stanie ocenić wartość merytoryczną dyskutantów... i żadko miernikiem wartości merytorycznej jest ilość reptutek > co jest qriozum na tym forum...
Ale zostawmy ten wątek > reputki to tylko marketing aby forum całkiem nie zdechło...
A moderatorów nie umiejących poradzić sobie z własnymi problemami łatwo znajdziesz sam...
Moim zdaniem, moderator nie powinien się ośmieszać sam na forum które moderuje... Rozumiem, że każdy może mieć problem ale jest tyle innych forumów gdzie dostałby odpowiedź jako anonymous...
Ale to kwestia ambicji i nic więcej...
Zamknij ten topic - tak będzie najlepiej dla samopoczucia wszystkich... 8 )

Tak chciałem to zamknąc, ale teraz nie wiem czy jest to dobry pomysł... 8 )

Smartek 06.09.2005 22:27

Zaczyna sie powoli robic syf, jakis czas temu bylo okej - powoli przywyklem do "rozbudowanych dzialow", przyzwyczajam sie do nowych modow - nie jest najgorzej, bedzie lepiej. Ten topic najlepiej zamknac..
pozdro ;)

Ormianin 06.09.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez Smartek
Zaczyna sie powoli robic syf, jakis czas temu bylo okej - powoli przywyklem do "rozbudowanych dzialow", przyzwyczajam sie do nowych modow - nie jest najgorzej, bedzie lepiej. Ten topic najlepiej zamknac..
pozdro ;)

Ok, cofnalem sie w czasie i doczytalem pierwsza czesc... moja konkluzja: dalej nie rozumie

pawelblu 06.09.2005 22:51

Ja tez nie rozumiem - skoro nie odpowiadasz, bo widac kto co soba reprezentuje to po co wogole o tym pisac ??

Nie jestem za zamknieciem tego tematu, bo nikogo nie obraza i nie wprowadza zametu, ale esem, jak chcesz cos napisac to napisz tak zebysmy mieli szanse Cie zrozumiec, bo ostatnio jest to coraz trudniejsze.

Bartez 06.09.2005 22:53

esem, jest jedna rzecz, której widzę nie dostrzegasz - moderator jest moderatorem tylko w swoim dziale lub kilku działach, a nie na całym forum (poza funkcją Super Moderatora). Ci nowi moderatorzy, którzy szczególnie Ci nie odpowiadają zostali dobrani tak, że posiadają wiedzę pozwalającą im pełnić tę funkcję w danym dziale. Poza nimi (tymi działami) są oni zwykłymi użytkownikami, mają takie same prawa i przywileje, jak inni. Wobec tego, dlaczego nie mogą zadawać nawet banalnych pytań w innych działach forum? Czego się mają wstydzić? Że nie potrafią sobie poradzić z jakimś problemem? Odwagą jest przyznać się, że się czegoś nie wie i zapytać o to innych. Po to przecież jest forum.

Co do reputek, to pozostawię to bez komentarza. Bardzo chciałbym jednak wiedzieć, co reputki mają wspólnego z marketingiem i utrzymywaniem ruchu na forum??? Ani nie generują dodatkowych wyświetleń, ani nie mamy z tego tytułu żadnych korzyści, więc nie wiem, o co Ci chodzi w tym miejscu.

No i na koniec: skoro twierdzisz, że forum zeszło na dno, to po jaką cholerę tutaj zaglądasz? EOT

VIZZARD 06.09.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez Bartez
jest jedna rzecz

Dla której warto żyć!

Hip-Hop! I nie zmienia się nic! :nieee:

:mruga:

Cytat:

Napisany przez Bartez
esem... skoro twierdzisz, że forum zeszło na dno, to po jaką cholerę tutaj zaglądasz? EOT

A może to forum zagląda do esema? :>

:czar:

Oktawian89 06.09.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dla której warto żyć!

Hip-Hop! I nie zmienia się nic! :nieee:

:mruga:

A może to forum zagląda do esema? :>

:czar:

A mi się osobiście te forum podoba :) Dowiedziałem się z niego wielu ciekawych rzeczy :tak!:
Np. Jak odblokować czerwona diodę w LITEONIE ||
Jak usunąć program cenzor ;)
i wiele wiele innych ciekawych rzeczy 8 ) :fiu:
Pozdrawiam :piwo:

P.S
Co zrobić a żeby zostać gdzie kolwiek , byle by na cdrinfo.pl moderatorem ?? || :)

pawelblu 06.09.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
A mi sie osobiscie te forum podoba :) Dowiedziałem sie z niego wielu ciekawych zeczy:TAK!:
Np. Jak odblokować czerwona diode w LITEONIE ||
JAk usunąć program cenzor ;)
i wiele wiele innych ciekawych zeczy :) 8 )
Pozdrawiam

P.S
Co zrobić a zeby zostać gdzie kolwiek , byle by na cdrinfo.pl moderatorem :> ?? :D

Proponuje zaczac od zakupu slownika ortograficznego ||

EDIT: Zapomniales o gdzie kolwiek - razem, byle by - razem, a zeby - w tym przypadku razem, choc to archaizm i powinienes uzyc po prostu zeby.

VIZZARD 06.09.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Proponuje zaczac od zakupu slownika ortograficznego ||

Oczywiście przy pięciu egzemplarzach - szósty gratis :tak!:

No i naturalnie długopis z logo cdrinfo.pl :D

Chyba, że kto woli z nagą panią ...

||

Oktawian89 06.09.2005 23:25

EDIT
Wszystko poprawione ! :D

andy 06.09.2005 23:29

Cytat:

Napisany przez esem
A moderatorów nie umiejących poradzić sobie z własnymi problemami łatwo znajdziesz sam...

Ehhh....nie ma człowieka który posiada całkowitą wiedzę. Dla Ciebie jakiś problem może być prosty, ale dla innej osoby może być nie do rozwiązania.

Cytat:

Napisany przez esem
Moim zdaniem, moderator nie powinien się ośmieszać sam na forum które moderuje... Rozumiem, że każdy może mieć problem ale jest tyle innych forumów gdzie dostałby odpowiedź jako anonymous...

Fora służą pomocy innym użytkownikom. I zadawanie pytań nie jest ośmieszaniem się ale jak to napisał Bartez "Oni nie boją się przyznać do niewiedzy na jakiś temat."

Co do reputacji to fakt, że już dawno nie jest nawet oceną popularności danego użytkownika. Ale nie popadajmy w skrajności. Jeżeli Ci nie pasują to możesz zawsze wyczyścić ich liczbę.

Co do moderacji to nie widze zaniedbań ani innych patologii.

Znaczenie słowa "Moderator" by Wikipedia:
Cytat:

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej. Celem moderacji jest zapobieżenie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i ostatecznie, zapewnieniu, że wpisy nie będą po prostu powodować kłótni.

yahol 07.09.2005 08:47

Modow sie namnozylo, jak pchel na psie :D
Ilu jest -bladego pojecia nie mam. Ale liczyc do tylu -nie umiem :D
Mod ma zalety i wady. Tych drugich zawsze wiecej.
Mod czasmi uwiera, jak kamyk w bucie.
Mod nie zawsze ma racje.
Tak napwde, mod nigdy nie ma racji, z natury rzeczy jest stronniczy.
Popiera tylko wlasne poglady.
Mod kasuje posty, ktore wlasnie chcielismy przeczytac.
Albo byla tam odpowiedz, ktorej szukalismy od wczoraj.

Ogolnie rzecz biorac:
Mody, to zlosliwe, aspoleczne, aroganckie szkodniki.
Modow nalezy zwalczac.
Dyrekcje - popierac.
Wtedy jest szansa, zajecia miejsca podgryzanego moda. :D

Ps: i tak Esem ma racje, a nie mod.
I nawet wsparcie Dyrekcji - nic tu nie zmieni. :D

Predi 07.09.2005 09:13

esem nudzisz sie nie?
menopauza doskwiera?

yahol 07.09.2005 09:43

Znacznie powazniej:
Esem jest zbyt znaczacym, doswiadczonym userem aby zaslugiwal (sic!) na takie przytyki i retoryczne pytania jakie mu serwujecie.
Zdecydowanie prosze i o zmiane tonu wypowiedzi jak i rownierz pewien szacunek.
Nie zgadzam sie na tolerowanie takich zlosliwosci i powiedzmy sobie szczerze - bezmyslnosci. Nawet ze strony zielonych wielokropkow.
Forum jest miejscem wymiany pogladow. I pewien poziom powinien byc zachowany i rownowaga.
Radze, zawsze, pomyslec, zanim cos napiszecie.
Co by mod nie musial interweniowac.
I jak macie napisac cos glupiego (vide Predi) - nie piszcie nic.
Naprawde.
Esem wyrazil swoja opinie, i na tym koniec. Mozna sie nie zgadzac. Ale mozemy sie nie zgadzac w sposob "ladny" albo "brzydki".
Wole pierwszy sposb.

Ps: oczywiscie, ja jestem wyjatkiem. I moge. :D
Ale ja -jestem ja.
Yahol.

andrzejj9 07.09.2005 09:58

Opinię również można wyrazić w sposób.. "ładny albo brzydki", a forma wybrana przez esema zdecydowanie do tej pierwszej grupy nie zależy. Chcesz go bronić ok, ale postaraj się też być w tym choć trochę obiektywny.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:24.