![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() |
Odświeżam temat, bo nie chce zakładać nowego. Ostatnio zmodernizowałem troche swojego kompa i zosatały mi niepotrzebne części.
Może mi ktoś powiedzieć ile to może być warte (każda część): 1. Płyta główna Shuttle AK12A (AK12 3.0), BOM34, Socket A, AMD Duron, Athlon, XP. Pracowała z Athlon'em 1200MHz. Wgrany najnowszy dostępny BIOS ver. AK12A0K (chyba z 23.12.2003, jeśli dobrze pamiętam) Powinna obsługiwać dyski 200GB. 160GB obsługuje na pewno, bo sprawdziłem. Płyta pracuje na FSB 100/133MHz, ale udało mi sie stabilnie ustawić (tylko w celu sprawdzenia, ponieważ normalnie komp nie był podkręcany) na 145MHz (z Windows'a). Info o płycie: http://eu.shuttle.com/en/desktopdefa...558_read-9937/ http://www.shuttlecomputer.de/eu/ak12.htm#ak12a W załączniku lista obsługiwanych procesorów (aktualne od dnia wydania BIOS'u AK12A0K) 2. Pamięć SDRAM PC133 CL3 128MB, chyba noname Spokojnie chodziła z timingami 2-2-2-6, Memtest-86 v3.2 bez błędów 3. Zasilacz EC (chyba to firma, ale nie jestem pewien) Model:200XA (czyli 200W, choć cały czas byłem przekonany, że jest to zasilacz 300W ![]() Kable: - zasilający płytę główną 20-pin - 4x zasilanie HDD/CD (chyba każdy wie o co chodzi ![]() - 1x zasilanie FDD Wszysko zostało zakupione w dniu 30.11.2001r. Całość sprawna w 100%. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ![]()
Pozdrowienia dla fanów JW23!!! Szukam wszelkich materiałów o tej kultowej audycji. Jeśli masz jakieś nagrania lub coś innego PROSZĘ o kontakt na gg: 1299178. "Ludzie znają tysiące sposobów na zabicie czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Ostatnio zmieniany przez ezaq : 20.06.2005 o godz. 15:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja starego kompa nie wywalilem i nie zaluje.....bo jak poprzednia plyta mi sie spsula to mialem co zlozyc i wlaczyc
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
![]() |
Właśnie się zastanawiam, czy się tego pozbyć. Może się jeszcze przydać. I mam nadzieję, że nowa płytka mi nie nawali
![]()
Pozdrowienia dla fanów JW23!!! Szukam wszelkich materiałów o tej kultowej audycji. Jeśli masz jakieś nagrania lub coś innego PROSZĘ o kontakt na gg: 1299178. "Ludzie znają tysiące sposobów na zabicie czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
ezaq - nie oplaca Ci sie tego sprzedawac, bo wziecie wiecej niz 100 zl za calosc to zdzierstwo
Ostatnio zmieniany przez luminat : 20.06.2005 o godz. 16:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie w szafie mam jeszcze asusa p3v4x slot 1 (zjarane tylko ps2/klawa na usb dziala) i p3 667 z przejsciowka i nie zamierzam sie pozbywac
![]()
![]() |
#22 |
Bywalec
![]() |
Przydałaby mi się każda złotówka. Myślałem, że może wyciągne z tego 150zł, jeśli to w ogóle realne. Bo teraz leży to u mnie bezużyteczne. A z tego kompa nie złoże, bo mi drugi jest niepotrzebny, a poza tym nie mam kasy. Wolałbym już wydać np. na nową grafikę do obecnego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rozumiem, ze procesora tam zadnego nie ma? I dysku twardego?
![]() |
#24 |
Bywalec
![]() |
Bez procka i dysku oczywiście (wspomniałem tylko w celach informacyjnych). Dysk niedawno kupiłem i nie zamierzam go sprzedawać
![]() ![]()
Ostatnio zmieniany przez ezaq : 20.06.2005 o godz. 17:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Za ram weźmiesz jakies 40zł a reszta to nie wiem bo się nie orientuje
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
![]() |
Może mi ktoś powiedzieć ile warte są te części
![]() Zgodzę się z tobą @Eliasz, że ram jest wart ok. 40zł. Może nawet 45zł. bym wycisnął przy dobrych wiatrach ![]() Jak myślicie? Ktoś się orientuje w cenach ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() ![]() |
Kurcze a u mnie leży i się kurzy ATI 9700 pro i nie wiem co z tym zrobić ?
do nowego mi się nie przyda bo mam GF 6800GT na PCIE ciekawe ile teraz jest warta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
A więc po kolei - wartość pamięci to chyba max 50 zł - ja za tyle sprzedałem w komisie miesiąc temu 2x64MB SDRAM 100 Mhz na BX - i byłem naprawdę zadowolony, że tyle dostałem. A jak wiadomo ceny pamięci spadają. Płyta - niestety bez procesora w komplecie i trudniej ją będzie sprzedać - wszystko zależy, czy znajdziesz kupca bezpośrdeniego czy pośrednika - a cenę trudno mi naprawdę oszacować - może za około 50-60 zł (ale to tylko szacunki). A zasilacz ? Jeśli to jak szczerze napisałeś 200W, to trudno Ci będzie znależć kupca - nowe 300 W P4 można kupić za 55 zł - oczywiście może się znależć ktoś komu się spalił i nie potrzebuje dużej mocy - ja bym go wycenił na 20-25 zł niestety. I to tyle co mogę napisać Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za konkretną odpowiedź.
Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|