Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co was boli w naszym kraju??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-boli-naszym-kraju-47608/)

ed hunter 05.02.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez Predi
@ed hunter. powiedz mi ile zarabiasz?...................
nna
i nie odpowiedziales mi na pytanie, jak odlozyc na dom zarabiajac we dwie osoby po 1000zl na miesiac? moze zalozyc rodzine i u rodzicow mieszkac? a to jest i tak dobrze w Polsce tyle zarabiac... ba w ogole zarabiac....

tak jak napisal Zetoxa dla wielu Polska jest Etiopia... chyba ze ty zyjesz tylko na salonach i nie widzisz tej biedy naokolo

na pytanie ile zarabiam odpowiadam: w zimie naprawe marnie (marnie=ciężko przeżyć/dokładanie )

jak odłożyć na dom - kombinować i pracować tam gdzie trzeba - te domy które stoją nie wzieły sie ze złodziejstwa albo z ameryki (w większości)

jak ktoś nie lubi polskich pensji a się wykształcił to ma drogę na zachód otwartą.

jak to go przerasta to niech kombinuje na miejscu.

jak nie umie się naumieć to tylko narzekanie kto mi da pozostaje,

vinc0 05.02.2005 01:34

To zależy co uznajesz za warunki do przyjęcia?
Jeżeli w ciągu 5ciu lat chcesz wybudować dom i jezdzić dobrą bryką,to musisz
zastanowić się nad przystąpieniem do jakiejś grupy zorganizowanej.
I nie wierz we wszysko co ci opowiadają o kokosach za granicą.
Normalny Amerykanin nie zarobi w takim czasie na dom .

Predi 05.02.2005 01:21

@ed hunter. powiedz mi ile zarabiasz?
i uwazam ze nalezy mi sie praca tzn. w sensie nalezy mi sie dostep do pracy tzn zebym mial jak i gdzie szukac i znalezc prace adekwatna do mojego wyksztalcenia, ja nie chce zeby mi dali prace - bo chyba tak mnie zrozumiales, tylko zebym mogl znalezc prace

na zachodzie czlowiek konczy studia i co? szuka pracy, a u nas konczy studia i co? jak sie uda to znajdzie...........

i nie odpowiedziales mi na pytanie, jak odlozyc na dom zarabiajac we dwie osoby po 1000zl na miesiac? moze zalozyc rodzine i u rodzicow mieszkac? a to jest i tak dobrze w Polsce tyle zarabiac... ba w ogole zarabiac....

tak jak napisal Zetoxa dla wielu Polska jest Etiopia... chyba ze ty zyjesz tylko na salonach i nie widzisz tej biedy naokolo.... ja jestem z Leżajska na podkarpaciu.... i musze uciekac z tego miasta bo tu nic nie ma, zadnej pracy..... perspektyw.... komu sie uda to zalapie sie na wakat a tak to trudno o nowe stanowisko......

vinc0 05.02.2005 01:20

Eutanazja,transfuzja,trepanacja,wszystko jedno.

ed hunter 05.02.2005 01:12

pozostaje eutanazja? :>

vinc0 05.02.2005 01:12

Tak mi was szkoda,naprawdę .Chyba nie macie szczęścia,a może to spisek?
A poważnie ,to zacznijcie od psychologa ,bo z depresją to żadne przedsięwzięcie
wam nie wypali.

woitas 05.02.2005 00:57

u nas stołki okupują emeryci.
pracodawca nie musi płacić ZUSu i jest gitarka.
a my młodzi nie mamy gdzie pracować i musimy całować klamki, zanim ktoś zgodzi się w końcu nas zarudnić.

rembrant 05.02.2005 00:53

@nimal
Co Ty wiesz facet konczysz studia rozsylasz cv, oblatujesz wszystkie mozliwe miejsca pracy jakie znasz i kicha. Chcesz pracowac, potrafisz to robic, malo tego ten zawod jest Twoim wymazonym, studia konczysz z bardzo dobra ocena, nie masz doswiadczenia zawodowego bo nie mozesz miec ale masz pewne zaplecze i osiagniecia ktorymi sie mozesz pochwalic, a tu co. Wlasnie kogos przyjalem (szwagier, kuzynka, kolega itp) nie potrzebujemy nikogo, chcesz pracowac a nie mozesz kombinujesz cos na lewo za pare groszy, ale po co?
Ja chce pracy nawet za 1000 zł na miesiac, pod warunkiem ze jak sie sprawdze ktos to doceni!!!
Od razu nikt nie dostanie kokosow, ale bez tej szansy nigdy nic nie dostanie.
W USA jest tak ze jak skonczysz studia to wpadasz na odpowiednia polke w konkretne widelki, jak sie sprawdzisz to szybujesz, jak nie to ladujesz, ale masz szanse a u nas?

vinc0 05.02.2005 00:46

Zawsze można pokierować ruchem na parkingu :)

ed hunter 05.02.2005 00:43

Cytat:

Napisany przez nimal
przeciez wcale nie jest zle
ciagle mozna na***ac sie
przeciez wodka jest ciagle tania
zamiast roboty zamiast mieszkania...

a tak na serio to bez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza

tak na serio to po walce z komuną tylko to słyszę i to najczęściej z ust popaprańców typu lepper i poplecznicy, którzy srają pieniędzmi....o jak jest żle! no tak czy się stoi czy się leży na wino nie starczy - tragedia

vinc0 05.02.2005 00:42

Dodam jeszcze że mógłbym pracować 8 godzin dziennie .
Tylko kto by mnie i moją rodzinę utrzymał???
A może ktoś jest chętny do darowizny ?

vinc0 05.02.2005 00:38

Cytat:

Napisany przez nimal
ciagle mozna na***ac sie

a tak na serio tobez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza

--------------------------------------------
Nic dodać ,nic ująć.

nimal 05.02.2005 00:35

ciagle mozna na***ac sie

a tak na serio tobez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza

woitas 05.02.2005 00:34

tia.
coś ci powiem - a ty ocenisz, czy to jest normalne:

komenda powiatowa policji w moim mieście znajduje się w 2 budynkach.
nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że znajdują się one w odległości 10 km od siebie...
codziennie 2x jeżdzi tam i spowrotem kurier z pocztą.
teraz co najśmieszniejsze:
naprzeciwko jednego z nich stoi inny budynek, który policja sprzedała i teraz mieszkają tam ludzie.

zapewne jesteś jeszcze młody i mało wiesz o życiu.
ale przekonasz się, że się myliłeś i kiedyś przyznasz mi rację.

ps2. moja kuzynka w grecji rzuciła robotę, bo powiedziała, że nie będzie pracować za grosze.
proponowali jej 650 ***8364; miesięcznie...
jak wujo opowiedział swoim kumplom, za ile ludzie u nas żyją, to tamci łapali się za głowę.

dlatego pomału szykuję sie do ewakuacji i wyjazdu za granicę.
bo pracować za 625 zł/m-c mi się nie uśmiecha.
a coraz więcej pracodawców przyjmuje ludzi poprzez urząd pracy w ramach stażu lub prac interwencyjncyh, po to, żeby mieć darmowego jelenia, który będzie odwalal czarną robotę.

sorki, ale jestm zmęczony i to może dlatego piszę to co piszę.

vinc0 05.02.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... mnie szokuje (pewnie nie powinno, ale szokuje), że 5 milionów Polaków żyje za 8 zł i mniej dziennie :O :O :O, normalna Etiopia.

--------------------------------------------
A mnie szokuje że większość Etiopczyków żyje za 2zł dziennie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:54.