![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Problemy z IE6
Witam !
Kilka dni temu, wystąpił u mnie dziwny problem. Otóż ponieważ używam modemu, to po rozłączeniu się z Internetem, bardzo często czytam i przeglądam odwiedzone strony, korzystając z opcji Historia przeglądarki IE6. Około tygodnia temu, okazało się, że wszystkie tam zapisane strony są nieaktywne ***8211; tzn. po kliknięciu na link, otrzymuję napis Gotowe, ale w oknie nic nie ma. Próbowałem różnych opcji, ostatecznie odinstalowałem przeglądarkę i zainstalowałem od nowa ***8211; pomogło ..... na dwa dni. Nie wiem czy to jakiś nieznany wirus (niby sprawdzałem komputer, ale mam bazę sprzed dwóch tygodni ***8211; bo mam też problem z jej uaktualnieniem). Jeśli ktoś wie jak przywrócić dostęp do tych stron w Historii w trybie Offline ***8211; to bardzo dziękuję za pomoc. Dodatkowo za każdym razem jak po tej reinstalacji IE6 ją uruchamiam, to wyskakuje mi okienko z pytanie, czy chcę wysłać,...że ktoś zobaczy itd. ***8211; dziwne jest to, że mimo odznaczenia, że nie ma pytać - nadal pyta. I jeszcze dodatkowa informacja ***8211; sytuacja którą opisywałem w poniższym poście http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50580 ***8211; czyli blokada IE6 poprzez klasyfikator treści u mojego Wuja ***8211; znów się powtórzyła dostałem taką informację przez telefon ***8211; będę tam chyba w poniedziałek i chyba szykuje się reinstalacja. A może te moje problemy to właśnie jakiś wirus, który przyniosłem wtedy od Wuja ***8211; ściągnąłem bowiem sobie wtedy u Wuja parę rzeczy na płytę. Sam już nie wiem Pozdrawiam i czekam na rady ro29 P.S. Z góry przepraszam, że na ewentualne pytania i rady mogę reagować z opóźnieniem !!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Nie chce mi sie tego calego czytac, ale z cala pewnosci moge polecic:
Firefoxa lub Operke 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
opera umożliwia - ma to w standardzie, od bardzo dawna, nie trzeba marnować czasu na szukanie i instalowanie i testowanie wtyczek do ff
dla modemowców opera to chyba najlepszy wybór IE to PORAŻKA! jeśli ktoś się boi instalacji nowej przeglądarki proponuję zaisntalować FF i powoli dokładać nowe extensiony i pluginy, jeśli ktoś czuje się pewniej - opera - ma strasznie dużo już w pierwszej 3.5mb instalce IE służy do robienia winupdate i niczego więcej
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
FF ma w standardzie przeglądanie offline, tu akurat nie potrzeba żadnych rozszerzeń.
![]() |
#7 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
Tak samo myślalem czytając to wczoraj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
Witam !
Bardzo dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi ***8211; trochę jednak szkoda, że nie znalazła się w nich żadna rada jak rozwiązać mój problem. W kwestii FireFoxa ***8211; jakiś czas temu go zainstalowałem, ale raczej nie używam ***8211; po pierwsze może trochę z przyzwyczajenia, ale bardziej z takich powodów jak: według mnie strony otwierają się chyba dłużej niż w IE6 (niewielka różnica w granicach błędu ***8211; ale takie mam wrażenie); po drugie jak po zainstalowaniu ustawiłem go na krótko jako przeglądarkę domyślną, to jak chciałem otworzyć zapisaną na dysku stronę pobraną przez IE6, to wyświetlała się z błędami). Co nie znaczy, że FireFox, ma same wady ***8211; na pewno ma niektóre elementy lepsze od IE ***8211; np. menadżer pobrań, możliwość powiększania itd. ***8211; ale według mnie nie jest to tak jak niektórzy głoszą ***8211; lekarstwo na całe zło. A teraz kwestia Historii w FireFox ***8211; niestety ***8211; sprawdziłem to parę minut temu ***8211; nie działa ona u mnie tak jak w IE (tzn. w IE jest np. dzisiaj tak, że niektóre strony ***8211; np. Forum, dają się otworzyć, a inne nie). Przy próbie otwarcia pojawia się okienko z informacją, że odnalezienie strony nie było możliwe. Więc może teraz specjaliści od FireFox***8217;a coś mi doradzą ***8211; trochę na to liczę. Kończę już, boję się bowiem, że niektórym nie będzie się chciało czytać, jak jeszcze będę pisał ![]() Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp.
Ja bardzo rzadko uzywam tej przegladarki wiec za wiele ci nie pomoge.Uzywam mozilli. Jesli tutaj nie otrzymasz pomocy.A po wypowiedziach co po niektorych mozna zalozyc, ze jest taka ewentualnosc.Skieruj sie na strone infojama.pl a dokladniej na: http://forum.infojama.pl/ Jest to forum dotyczace systemow microsoft i tam jest o wiele wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rozwiazania twojego problemu gdyz na tym forum przede wszystkim rozwiazujemy problemy nagrywania plyt oraz konfiguracje podzespolow komputerowych do tego sluzacych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Co do FF to ma przeglądarke Off-Line
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
A w kwestii poniższej: Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Plik >>> Pracuj w trybie off-line
Normalnie sobie wpisujesz adres strony i sobie po nich chodzisz ![]() W ustawieniach zwiększa sobie również wielkość pamięci podręczniej w dziale Prywatność ![]() Pozdro
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ludze, człowiek pyta o konkretny problem, a Wy mu na to - nie wiem, guzik mnie to obchodzi, ale polecam inny program... Ja rozumiem, że nie wszyscy wiedzą o alternatywnych przeglądarkach (mimo nawet przyklejonego topicu) i warto może czasami pokazać, że coś takiego istnieje, ale na litość, bez przesady! Kilka postów pod sobą mówiących dokładnie to samo i nie wnoszących niczego nowego?? @ ro29 Dawno już nie używałem modemu, a tym samym nie próbowałem przeglądać żadnych stron będąc offline, ale ze starych czasów pamiętam jeszcze problem, jaki opisałeś. Pamiętam niestety również, że nigdy nie potrafiłem znaleźć jego rozwiązania, a to, czy nie będąc online mogłem przeglądać zachowane w historii strony, czy też nie, było kwestią losową... Na pewno jednak nie była to kwestia żadnego wirusa, bardziej "widzimisie" Windowsa i Internet Explorera. Pamiętam jednak, że w opcjach IE była możliwość włączenia możliwości przeglądania stron w trybie offline. Niestety kojarzę coś również, że nie działała ona rewelacyjnie, mimo to sprawdż jej włączenie jeśli jeszcze tego nie robiłeś.
![]() |
![]() |
|
|