Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2005, 20:42   #1
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Problemy z IE6

Witam !
Kilka dni temu, wystąpił u mnie dziwny problem. Otóż ponieważ używam modemu, to po rozłączeniu się z Internetem, bardzo często czytam i przeglądam odwiedzone strony, korzystając z opcji Historia przeglądarki IE6. Około tygodnia temu, okazało się, że wszystkie tam zapisane strony są nieaktywne ***8211; tzn. po kliknięciu na link, otrzymuję napis Gotowe, ale w oknie nic nie ma. Próbowałem różnych opcji, ostatecznie odinstalowałem przeglądarkę i zainstalowałem od nowa ***8211; pomogło ..... na dwa dni. Nie wiem czy to jakiś nieznany wirus (niby sprawdzałem komputer, ale mam bazę sprzed dwóch tygodni ***8211; bo mam też problem z jej uaktualnieniem). Jeśli ktoś wie jak przywrócić dostęp do tych stron w Historii w trybie Offline ***8211; to bardzo dziękuję za pomoc. Dodatkowo za każdym razem jak po tej reinstalacji IE6 ją uruchamiam, to wyskakuje mi okienko z pytanie, czy chcę wysłać,...że ktoś zobaczy itd. ***8211; dziwne jest to, że mimo odznaczenia, że nie ma pytać - nadal pyta.
I jeszcze dodatkowa informacja ***8211; sytuacja którą opisywałem w poniższym poście
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50580
***8211; czyli blokada IE6 poprzez klasyfikator treści u mojego Wuja ***8211; znów się powtórzyła dostałem taką informację przez telefon ***8211; będę tam chyba w poniedziałek i chyba szykuje się reinstalacja.
A może te moje problemy to właśnie jakiś wirus, który przyniosłem wtedy od Wuja ***8211; ściągnąłem bowiem sobie wtedy u Wuja parę rzeczy na płytę.
Sam już nie wiem
Pozdrawiam i czekam na rady
ro29
P.S. Z góry przepraszam, że na ewentualne pytania i rady mogę reagować z opóźnieniem !!!
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.04.2005, 11:28   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie chce mi sie tego calego czytac, ale z cala pewnosci moge polecic:
Firefoxa lub Operke 8 )
Stary 10.04.2005, 11:39   #3
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Też tego nie czytam

Zainstaluj FireFox'a lub Operę

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2005, 11:44   #4
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Firefoxa lub Operke 8 )
A czy taki firefox umozliwia przegladanie stron w offline?
Stary 10.04.2005, 11:49   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
opera umożliwia - ma to w standardzie, od bardzo dawna, nie trzeba marnować czasu na szukanie i instalowanie i testowanie wtyczek do ff

dla modemowców opera to chyba najlepszy wybór

IE to PORAŻKA! jeśli ktoś się boi instalacji nowej przeglądarki proponuję zaisntalować FF i powoli dokładać nowe extensiony i pluginy, jeśli ktoś czuje się pewniej - opera - ma strasznie dużo już w pierwszej 3.5mb instalce

IE służy do robienia winupdate i niczego więcej
Stary 10.04.2005, 12:48   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
FF ma w standardzie przeglądanie offline, tu akurat nie potrzeba żadnych rozszerzeń.
Stary 10.04.2005, 13:08   #7
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Firefoxa lub Operke 8 )

Tak samo myślalem czytając to wczoraj ale nie chcialem sie narzucać
Stary 10.04.2005, 13:12   #8
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
Z tym ma czasami nawet problemy

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2005, 13:46   #9
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A ja myślałem że tylko do łapania wirusów... ale cóż dopiero sie ucze
Stary 10.04.2005, 19:51   #10
ro29
Guru

Witam !
Bardzo dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi ***8211; trochę jednak szkoda, że nie znalazła się w nich żadna rada jak rozwiązać mój problem.
W kwestii FireFoxa ***8211; jakiś czas temu go zainstalowałem, ale raczej nie używam ***8211; po pierwsze może trochę z przyzwyczajenia, ale bardziej z takich powodów jak: według mnie strony otwierają się chyba dłużej niż w IE6 (niewielka różnica w granicach błędu ***8211; ale takie mam wrażenie); po drugie jak po zainstalowaniu ustawiłem go na krótko jako przeglądarkę domyślną, to jak chciałem otworzyć zapisaną na dysku stronę pobraną przez IE6, to wyświetlała się z błędami). Co nie znaczy, że FireFox, ma same wady ***8211; na pewno ma niektóre elementy lepsze od IE ***8211; np. menadżer pobrań, możliwość powiększania itd. ***8211; ale według mnie nie jest to tak jak niektórzy głoszą ***8211; lekarstwo na całe zło.
A teraz kwestia Historii w FireFox ***8211; niestety ***8211; sprawdziłem to parę minut temu ***8211; nie działa ona u mnie tak jak w IE (tzn. w IE jest np. dzisiaj tak, że niektóre strony ***8211; np. Forum, dają się otworzyć, a inne nie). Przy próbie otwarcia pojawia się okienko z informacją, że odnalezienie strony nie było możliwe.
Więc może teraz specjaliści od FireFox***8217;a coś mi doradzą ***8211; trochę na to liczę.
Kończę już, boję się bowiem, że niektórym nie będzie się chciało czytać, jak jeszcze będę pisał
Pozdrawiam
ro29
Stary 10.04.2005, 20:39   #11
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp.
Ja bardzo rzadko uzywam tej przegladarki wiec za wiele ci nie pomoge.Uzywam mozilli.
Jesli tutaj nie otrzymasz pomocy.A po wypowiedziach co po niektorych mozna zalozyc, ze jest taka ewentualnosc.Skieruj sie na strone infojama.pl a dokladniej na: http://forum.infojama.pl/ Jest to forum dotyczace systemow microsoft i tam jest o wiele wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rozwiazania twojego problemu gdyz na tym forum przede wszystkim rozwiazujemy problemy nagrywania plyt oraz konfiguracje podzespolow komputerowych do tego sluzacych.
Stary 10.04.2005, 20:58   #12
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
opera umożliwia - ma to w standardzie, od bardzo dawna, nie trzeba marnować czasu na szukanie i instalowanie i testowanie wtyczek do ff

dla modemowców opera to chyba najlepszy wybór

IE to PORAŻKA! jeśli ktoś się boi instalacji nowej przeglądarki proponuję zaisntalować FF i powoli dokładać nowe extensiony i pluginy, jeśli ktoś czuje się pewniej - opera - ma strasznie dużo już w pierwszej 3.5mb instalce

Dobrą rzeczą w Operce jest to, że strony ostatnio oglądane przechowuje w pamięci RAM do której ma najszybszy dostęp więc chodzenie po stronach przy udzialne Wstecz <> Dalej jest bardzo szybkie
Co do FF to ma przeglądarke Off-Line
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2005, 22:32   #13
ro29
Guru

Witam !

Cytat:
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp......
Dzięki za powyższe - ale ja już sprawdziłem wszystkie opcje itd. i wszystko jest niby OK.

A w kwestii poniższej:
Cytat:
......Co do FF to ma przeglądarke Off-Line
- to bardzo prosiłbym o wyjaśnienie co to oznacza - czy to jakiś dodatek - bo jak już wspominałem, u mnie w Firefox Historia w trybie OFFline w ogóle nie działa.
Pozdrawiam
ro29
Stary 10.04.2005, 23:52   #14
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Plik >>> Pracuj w trybie off-line
Normalnie sobie wpisujesz adres strony i sobie po nich chodzisz
W ustawieniach zwiększa sobie również wielkość pamięci podręczniej w dziale Prywatność

Pozdro
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2005, 06:45   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
@ro29 sprobuj pobawic sie ustawieniami przegladarki (IE).W jej wlasciwosciach zobacz co masz za opcje powlaczane ewentualnie zmien je.Zobacz na ile masz wlaczona historie, moze zmien ilosc dni itp.
Ja bardzo rzadko uzywam tej przegladarki wiec za wiele ci nie pomoge.Uzywam mozilli.
Jesli tutaj nie otrzymasz pomocy.A po wypowiedziach co po niektorych mozna zalozyc, ze jest taka ewentualnosc.Skieruj sie na strone infojama.pl a dokladniej na: http://forum.infojama.pl/ Jest to forum dotyczace systemow microsoft i tam jest o wiele wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rozwiazania twojego problemu gdyz na tym forum przede wszystkim rozwiazujemy problemy nagrywania plyt oraz konfiguracje podzespolow komputerowych do tego sluzacych.
Brawo! Pierwsza konkretna odpowiedź...

Ludze, człowiek pyta o konkretny problem, a Wy mu na to - nie wiem, guzik mnie to obchodzi, ale polecam inny program... Ja rozumiem, że nie wszyscy wiedzą o alternatywnych przeglądarkach (mimo nawet przyklejonego topicu) i warto może czasami pokazać, że coś takiego istnieje, ale na litość, bez przesady! Kilka postów pod sobą mówiących dokładnie to samo i nie wnoszących niczego nowego??

@ ro29

Dawno już nie używałem modemu, a tym samym nie próbowałem przeglądać żadnych stron będąc offline, ale ze starych czasów pamiętam jeszcze problem, jaki opisałeś. Pamiętam niestety również, że nigdy nie potrafiłem znaleźć jego rozwiązania, a to, czy nie będąc online mogłem przeglądać zachowane w historii strony, czy też nie, było kwestią losową... Na pewno jednak nie była to kwestia żadnego wirusa, bardziej "widzimisie" Windowsa i Internet Explorera.

Pamiętam jednak, że w opcjach IE była możliwość włączenia możliwości przeglądania stron w trybie offline. Niestety kojarzę coś również, że nie działała ona rewelacyjnie, mimo to sprawdż jej włączenie jeśli jeszcze tego nie robiłeś.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: