Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2004, 12:59   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Post Co oznacza ten błąd??

hej!
W podglądzie zdarzeń, a zarazem w systemie jest widoczny dziwny błąd, bo występujący w podlądzie prawieże co sekunde po włożeniu płyty do nagrywarki ( LG48X, secondary master, sys win 2003 i zaznaczam, że pod innymi systemami miałem problemy z tą nagrywarką na włączonm kanale DMA, ale jest to związane z płytą główną).
Błąd pojawia się jak mówiłem od czasu włożenia płyty-pojawia się pełno czerwonych błędów z komunikatem: (źródło: cdrom)
Cytat:
Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0.
Wgrywałem już chyba wszystkie aspi, teraz mam adapteca i dalej wywala te błędy, ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć, z czym to jest wogóle związane? I czy jest to groźne? Bo w sumie palarka działa tak jak działała zawsze.
Pozdro i dzięki!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-schowek02.jpg  

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.01.2004, 13:13   #2
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
hej!
W podglądzie zdarzeń, a zarazem w systemie jest widoczny dziwny błąd, bo występujący w podlądzie prawieże co sekunde po włożeniu płyty do nagrywarki ( LG48X, secondary master, sys win 2003 i zaznaczam, że pod innymi systemami miałem problemy z tą nagrywarką na włączonm kanale DMA, ale jest to związane z płytą główną).
Błąd pojawia się jak mówiłem od czasu włożenia płyty-pojawia się pełno czerwonych błędów z komunikatem: (źródło: cdrom)

Wgrywałem już chyba wszystkie aspi, teraz mam adapteca i dalej wywala te błędy, ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć, z czym to jest wogóle związane? I czy jest to groźne? Bo w sumie palarka działa tak jak działała zawsze.
Pozdro i dzięki!
Ja mam to samo pod win2000 Pro tylko dla HDD Slave i czasami Master
Rowniez wgrywalem wszystkie sterowniki i nic (płyta Soltek KAV75)
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2004, 13:21   #3
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Voytek
Ja mam to samo pod win2000 Pro tylko dla HDD Slave i czasami Master
Rowniez wgrywalem wszystkie sterowniki i nic (płyta Soltek KAV75)
dzięki Voytuś za pierwszy odzew ...
to zapowiada się na to, że kolejny problem pecetowy, z którym trzeba się pogodzić, a wcale nie jest on groźny, a bardziej-dziwny
pozdro, czekam na inne opinie...

Stary 27.01.2004, 13:28   #4
Patrixs
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 20.12.2002
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie (WinXP) niestety tego nie ma
Stary 27.01.2004, 13:47   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie mialem czefos takiego ani na 2k3, ani na 2k, ani na xp, ale jesli wsio dziala tobym sie tym nie przejmowal - gorzej gdyby nie bylo bledow - wtedy na pewno cos by nie dzialalo uroki windy
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2004, 17:17   #6
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
- gorzej gdyby nie bylo bledow - wtedy na pewno cos by nie dzialalo uroki windy
Bardzo dobrze powiedziane heheheheheheheheheheheheheheh
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2004, 19:21   #7
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Usuń napęd z menedżera urządzeń, zerstartuj Win'a i zobacz czy się taki bład od nowa pojawia. A i zainstaluj ForceASPI 1.7
Stary 27.01.2004, 20:32   #8
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a wez moze zmien stery do plyty glownej na inna wersje

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2004, 20:59   #9
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
taśma zwalona koledzy tasiemka mi na w2k to pokazywalo dalem xp to winda się wywalala zmienilem tasiemkę problemo zniknelo
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2004, 12:57   #10
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez kraluk
Usuń napęd z menedżera urządzeń, zerstartuj Win'a i zobacz czy się taki bład od nowa pojawia. A i zainstaluj ForceASPI 1.7
mam Aspi adapteca sciagniete wczoraj z FTP cdrinfo, no nie próbowałem jeszcze usuwać tego napędu może spróbuje
Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
a wez moze zmien stery do plyty glownej na inna wersje
właśnie, może pomoże mi ktoś szukać sterów od płyty głównej, ja nie wiem nawet jak ich szukać, kiedyś szukałem nic nie znalazłem, do mojej mobo chyba nic nie ma
płyta gł: Lucky Star 6ABX2V-GO, Chipset: i440BX-W977 / intel 440BX
Cytat:
Napisany przez memorando
taśma zwalona koledzy tasiemka mi na w2k to pokazywalo dalem xp to winda się wywalala zmienilem tasiemkę problemo zniknelo
jaka tasiemka? ta szersza od nagrywarki do mobo? Czy to na pewno to?

P.S. Tak to jak mówiłem "chyba" wszystko działa

Dzięki i pozdro

Stary 28.01.2004, 13:10   #11
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sterow do 440BX xhyba nie bylo, ale sprawdz na stronie intela
co do tasiemki - zamien na chwile tasmy od twardziela i napedow optycznych miejscami i wtedy zobacz - to Ci wyjasni czy winna tasma (na szczescie to tani element )
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: