![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Co do mozliwosci obslugi procesorow przez plyty ecs.Napisze na przykladzie znajomego co moze sie pokryc z twoim przykladem.
A wiecznajomy mial plyte ecsa i durona 1200 zapragnal zmienic procek na athlona 1700xp.Spojrzal w ksiazke , wszystko ok bo jest opisane, ze plyta obsluguje procki amd athlon powyzej 1400.Nastepnie udal sie na ich strone i sciagnal nowy bios bo trzeba bylo z-upgrade-owac. No i wszystko niby bylo dobrze.Wklada wiec ten procek , niby dzialal ale po zainstalowaniu systemu zwiecha.Po roznych kombinacjach.Nic nie dalo sie z tym zrobic.Zwiecha caly czas wystepowala.Nawet czasami system sie do konca nie zaladowal. Ale znajomy skladal drugi komputer i kupil ten sam model ecsa tylko wydany pozniej i na tym nowszym procesor bez problemu chodzil(bios byl juz nowszy, a w ksiazce nawet bylo wyraznie napisane, ze obsluguje 1700xp a nie jak w poprzedneij, ze powyzej 1400) No wiec sam widzisz co moze byc z tym ecsem.Niby model ten sam, bios ten sam a proceorow tych samych nie obsluguje. No ale nie mowie, ze akurat jest tak w twoim przypadku chociaz kto wie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
No coz, mam ECS K7S5A i jest to plytka calkiem dobra. Nie wiem w czym macie problem. Ogolnie plyty na VIA to sa byle jakie. SiS jest bardziej stabilny i nie trzeba bawic sie ze sterownikami aby dobrze dzialalo.
Teraz natomiast mam tez MSI K7N2-Delta-ILSR na nForce2 Ultra 400 i to juz jest lepsza plytka pod amd. Mam zasade z dala od chipsetow VIA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja mam Solteka 75KAV na Via 133A i działa znakomicie. Co do płyt ECS spotkałem się niedawno z takim przypadkiem: kumpel zmieniał Rivę na geForce 2MX i po zmianie komp ciągle się zawieszał, instalowanie sterowników, a nawet systemu nic nie pomagało, zmiana biosu też nic nie dała (grafika u mnie chodziła bez problemu). Zamontowano innego geForca - wszystko gra, płyta pewnie po swojemu decydowała, z którymi kartami grafiki współpracować, a z którymi nie :-) . Płyta główna była na SIS, ogólnie mówiąc nie lubię tej firmy (to jest tylko moje zdanie - inni mogą się nie zgodzić), kilku kolegów kupiło płyty głównie tej firmy i tylko jeden mnie miał żadnych problemów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() |
Kazdy ma prawo sie ze mna nie zgadzac, przeciez mamy demokracje
![]() Ale przynajmiej VIA do P4 to wielkie nieporozumienie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Dla mnie via to zawsze byl badziew.
Ostatnio jak zastanawialem sie nad wymiana plyty i patrzalem na interesujace mnie modele firmy gigabyte to sie przerazilem bo wszystkie byly na via . Takze szzcerze mowiac obecnie nie wiem jak to wyglada czy sie poprawilo, czy tez nie ale via i tak bym nie kupil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Silent Hunter ;)
![]() |
No coz, kupujac nowy sprzet ostatnio jak przegladalem co dobrego kupic to pelno bylo na VIA, co oczywiscie odpada na starcie u mnie. Wiec tym razem pokusilem sie na nForce2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Cytat:
Bardzo przekonujący zrgumant "nie bo nie i koniec" Wracając do tematu mam od roku ECS K7 VTA 3.1 i jak do tej pory chodzi bezproblemowo, w kwietniu złożyłem 2 kompy na ECS L7vta 3.1 i również żadnych problemów, jesli ktoś potrzebuje kompa do normalnego użytku a nie do kręcenia i wysilania na maksa to polecam z czystym sumieniem. PS Co do kontroli jakości to czytałem w prasi że MSI wypuściła serię adliwych płyt i przekonałem sie o tym bo znajoma która składa kompy w sklepie miała dwie płyty które po wyjęciu z pudła nawet nie odpaliły, od razu do zwrotu.:o :o :o :o |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
starszy ma ma plytę opartą na via i już raz byla wymienianaz powodu wlaśnie tego....ja mam na via plytę i mialem 3 miesiące na intela i powiem że jak będę kompa kupować pod koniec sierpnia to tylko intel sis nforce ale nigdy via...
![]() |
|
|