![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Coś dla Linuksiarzy [PL]
Jest już polska wersja Linuksa (nie wiem jak dla kogo ,ale dla mnie to jest NEWS).
Tutaj http://www.pld.org.pl/ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Ostatnio wpadł w moje łapska Lycoris Desktop/LX.
A na drugiej płytce Open Office (Sun Star) i takie tam... różne. Całkiem miła alternatywa dla winskazy. A wygląda jak XP.
![]() |
#3 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pierwszy link co tam jest to http://www.lycoris.com Lyco jest podobny i w działaniu do XP, ale ja dopiero raczkuję w linuksie - postawiłem sobie w domu drugą maszynę i będę sobie na tym działał. Ten mój kumpel, taki mastaha od Linuksa, z rozbiegu dał mi takie linki: www.7thguard.net www.linuxnews.pl www.linux.pl (hm, hm... oczywiste ![]() Piszą, że dla tej instalki pingwina trzeba tak ze 2 GB partycję mieć. Procek Pentium lub kompatybilny, minimum 64 MB ram (a lepiej proc. 500 MHz i 128 RAM) "Dystrybucja oparta na Caldera Linux... publikowana przez Linux Format w USA" - podobno same achy i ochy za łatwość konfiguracji i wykorzystanie w pracy i w domu. No nie wiem co jeszcze początkujący może Ci powiedzieć ![]() Może jednak warto kanarkowi zaufać ![]() PS. Z kopiowaniem zabezpieczonych cd to jest raczej... problem. Ale i to się z biegiem czasu zmieni
Pozdrawiam Pedros Ostatnio zmieniany przez Pedros : 08.01.2003 o godz. 15:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja wole mandrake :chytry:
![]() |
#8 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
A co linuxow. To wydaje mi sie, ze najlepsze sa nastepujace dystrybucje: red hat, mandrake, debian ,slackware. Nie kupowal bym zadnych calder i innych. Znajomy kupil ostatnio caldere tragedia stare oprogramowanie, karta dzwiekowa mu nie chodzila (ma zintegrowana)itp. Podobno pld jest dobra dystrybucja ale nie dla poczatkujacych. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Weron
caldera jest ok / dają teraz open dosa -> dobry jest i zawsze ich fdiska lubiłem / a jak czegoś nie obsługuje to poprostu wina starych pakietów w dystrubucji / sound;u nie ma to zasysać ALSA i po kłopocie / stare X-Window to zassać nowe , stare KDE też nowe wrzucic, nowe żródłą kernela zassać i od początku skompilowac pod swojego kompa pocieszę cie ze w RH8 psyche nie ma nic do mp3 i trzeba zasysać z neta i instalować / do divxa też / i są jakieś dziwne kłopoty z menagerem pakietów /przynajmniej ja miałem a w starszych dystrybucjach nie i po instalacji rh8 zaczołem "opłakiwać" ![]() ![]() pozdrówka
![]() |
#10 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cana
ty bys sobie pewnie poradzil ale taki poczatkujacy? Pewnie nie. Wiem, ze mozna sprobowac z alsa. Ale podejrzewam, ze gosc, ktory pierwszy raz widzi linuxa na oczy to nie da sobie rady i go to zrazi. A instalujac np.Mandrake to on juz mu wszystko sam skonfiguruje, podmontuje mu nawet partycje z windowsem. Wiec o ile Caldera jest ok. To raczej nie dla poczatkujacego. Dla tego uwazam, ze najlepiej sprawic sobie dystrybucje ,ktora posiada wiekszosc osob aby w razie czego mozna bylo latwiej znalezc porade w necie.Dodam jeszcze, ze mimo iz wymienilem 5 dystrybucji to jednak mysle, ze Mandrake i Red Hat to dystrybucje w sam raz dla poczatkujacych.Niektorzy nawet twierdza, ze najpierw Mandrake a dopiero potem Red Hat.Co nawet mozna wywnioskowac z twojego postu, ze Red Hat jednak nie jest najlepszy dla poczatkujacego skoro nie ma softu dla mp3 i divx Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
nie ma do mp3 bo go usunięto z powodu niejasnosci z licencją mp3 / tyvh co to kiedyś były i zostały już wyjaśnione/ z divX jest tak samo, natomiast cdparanoia działa jak złoto i do wava i do ogg'a zrzuca jak należy
ja tam mimo wszystko lubię rh ale nieomieszkam /jak w łapki dostane / mandrake potestować /dysk mam duzy i jeszcze jeden sys się zmieści a i jeszcze SuSe jest dosyć przyjacielski
![]() |
#12 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |