![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
A więc wczoraj doszedł do mnie zakupiony zestawik. Po paru przemyśleniach kupiłem ten zestaw Creative InspireTM 6700 6.1 bulk bez karty muzycznej, chciałem zobaczyć jak tam będzie sprawowała się moja zintegrowana karta, a w razie czego kupię jakąś na miejscu.
W związku z tym mam następujące pytanie, czy głośniki tylne (P, L i centralny) powinny grać zauważalnie ciszej? Bo jak puszczam muzę czy film (gier jeszcze nie sprawdzałem) to dźwięk słychać z przodu a tył jest niesłyszalny. Jak się przystawi ucho do nich to coś tam słychać ale to nwyraźnie nie jest to samo co z przodu. Następne pytanie jeśli nie powinny grać ciszej to czy jest to wina głośników czy moze karty m. ? A tak ogólnie to całkiem sympatyczny zestaw, przy czym trochę przy krótkie kable jak na mój pokój (5m x 3m). Aha i opinie że Creativ jest do pupy już słyszałem, czytałem, więc nie ma co pisać że popełniłem błąd kupując go ![]() EDIT: jak teraz zobaczyłem to słabszy sygnał wychodzi od subwoofera, tak więc ciągle aktualne pytanie jest czy to wina zintegrowanej karty (nie wyrabia z mocą sygnału?) czy może tak po prostu musi być (w co jakoś nie chce mi się wieżyć)
![]() Ostatnio zmieniany przez _Neoo_ : 12.09.2004 o godz. 12:45 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Albo zle podlaczyles albo nowe sterowniki. Sprawdz tez ustawienia w winampie czy czym tam odtwarzasz czy twoja karta jest ustawiona a nie default windosowe od muzy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Hit me if you can!
![]() |
Cytat:
-podłączone są dobrze -ściągnięcie i zainstalowanie najnowszych sterów nie pomogło -były ustawione te windowsowskie, ale po przestawieniu nic nie pomogło Tak dzieje sie nie tylko w winampie, ale w filmach i grach też :/ Może ktoś z Was kto ma taki (lub podobny) zestaw powie czy to w ogóle jest normalne?
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
Cytat:
Przy ustawianieach dźwięku na stereo powinno lecieć ze wszystkich głośników jednocześnie, jedynie centralny powinien milczeć (uaktywnia się jak się oglada filmy z AC3, DTS; ja mam w sterach to SB wybór "Watch Movie") Natomiast satelity tylne grają troszkę ciszej, ale można to skoregować ballance'm na pilocie. Pożycz od kogoś Live'a albo Audigi 5(6).1 i się przekonasz. Pozdrowionka ![]() EDIT: Sprawdź TO :cool:
"Always be nice to people on your way up. Because you will meet the same people on the way down." - Wilson Mizner ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Memphisus : 12.09.2004 o godz. 17:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Hit me if you can!
![]() |
Ciekawe, w Winampie grają tylko satelity przednie (P i L), w filmach i grach wszystkie (przy czym jest problem jaki opisałem wyżej)
"Trochę" to nie jest dobre słowo oddające głośność tylnych satelit. Pomyślałem o tym samym i już rozesłałem zapytania czy ktopś nie ma przypadkiem takiej karty pożyczyć na chwilkę ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja tez kupilem juz sobie zestawik tyle ze Creative T5400 [5.1].
Jezeli chodzi o muze na winampie to u mnie graja tylko 3 przednie glosniki (satelitki w ogole). W filmach i grach natomiast gra wszystkie 5 glosnikow (efekt jest niesamowity). Mi to w ogole nie przeszkadza, gdzies wyczytalem ze tak ma byc i tylko crative play center ma funkcje (podajze cmss) do uaktywnienia przy muzyce tylnych glosnikow. Jezeli chodzi o filmy to musisz poustawic sobie w opcjach kodeka ac3. Patrz tu - http://ac3filter.sourceforge.net/ -> filter configuration. W filmach i grach jest normalne zeby tylne glosniki (satelity) graly ciszej, bo one sluza to emitowania pomocniczych dzwiekow (typu dzwiek upadajacych lusek itp.) - ladnie to slychac na matrixie. Wazne tylko zeby przy filmach slyszec ze ten dzwiek sie rozchodzi na 'surround' (oczywiscie dzwiek w filmie musi byc kodowany w ac3, bo inaczej tego efektu nie bedzie). Moja karta muz. to SoundStorm na Asusie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W WINAMPIE Opcje>ustawienia>wtyczki>wyjście>direct sound output>konfiguruj
zaznaczyć : allow hardware acceleration . Powinny działać wszystkie głośniki. rycho |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
No mi tez w winampie na poczatku nie graly wszystkie ale tak jak mowi rycho trzeba bylo w konfiguracji direct sound oudput wybrac swoja karte muz. a nie podstawowy sterownik dzwieku i hardware acceleration i dzialaja wszystkie. A w ac3 trzeba dac 3/2+SW 5.1 channels i smiga tak jak powinno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Hit me if you can!
![]() |
@Memphisus: noooo trochę
![]() ![]() @czero: właśnie jakąś godzinkę też to samo usłyszałem (że powinny grać ciszej) i jakoś sie uspokoiłem. Skandal ale nie mam Matrixa na kompie żeby sprawdzić efekty, bede musiał znaleść link do porządnej wersji i sobie zassać ![]() ![]() @rycho: pomogło ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Refresh
Przeglądałem teraz allegro i tafilem na taka aukcje z głośniczkami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30745252 Co wy na to? Ma ktoś może je? A może poczekac i kupic lepsze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Hit me if you can!
![]() |
100 zł za cały zestaw? Zawsze możesz je wziąść i popatrzeć jak grają, jeśli będą kiepskie to w sumie te 100 zł to nie jest duży wydatek i będzie można jakoś przeżyć tą stratę
![]() Co do moich głośników to bawiłem się ustawieniami filtra, w sumie większej różnicy nie zauważyłem (ale może lekko głuchawy jestem ![]()
![]() |
![]() |
|
|