![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5641 |
![]() |
hej ja natomiast jestem świeżo po zdaniu prawka (dziś o 14:00) i powoli przymierzam się do zakupu jakiegoś małego miejskiego autka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5642 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja polecam BMW.
![]() |
#5643 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
kup Seiko
![]() tfu, nie to forum :d kup Landa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5644 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
![]() Nie wiem, ile jest przejechane na tej instalacji, ma 5 lat. Wcześniej ponoć LPG nie było. Spisałem sobie sterownik, model Zenit JZ-2005. Patrzyłem na parownik, o ile widzę pasywny, a elektrozawór jest osobno, z boku, razem z filtrem fazy ciekłej. Prawdopodobnie jutro go rozbiorę, możliwe, że coś z nim jest nie tak, przeczyścić nie zaszkodzi. Auto jedzie x kilometrów na gazie, zależnie od humoru; dziś przejechałem 18 km bez problemu, postało 2h, w drodze powrotnej gaz wyłączył się po 15 km, już niedaleko domu. Następnie zachowuje się tak, jakby albo parownik zamarzł, albo zamknął się elektrozawór. Tyle, że parownik jest gorący, przewód za nim i filtr fazy lotnej są co prawda chłodne, ale nie zimne. Nigdy się nie zastanawiałem, jakie powinny być prawidłowo ![]() Wyłączenie i włączenie powoduje, że przy próbie zmiany na gaz auto się dusi i oczywiście wraca na Pb. Jest jeszcze elektrozawór przy butli o ile pamiętam, może i tam warto sprawdzić, oczywiście po zużyciu całego gazu. Tam przewody muszą iść pod podwoziem i mogą być już w złym stanie. Jest to tym bardziej prawdopodobne, że już przy zakupie auta różnie działał wskaźnik poziomu gazu, co może sugerować uszkodzony przewód, a kabel do światła cofania już wymieniałem, bo po jakimś czasie przestało świecić - był zgnity i trzymał się na słowo honoru. Możliwe że i ze sterowaniem elektrozaworu tak jest, kabel ma przebicie, po jakimś czasie się nagrzewa, przestaje łączyć, whatever... ![]() Sam silnik pracuje ładnie, mimo że ma najechane niebagatelne 350 kkm, nie świeci się check engine. Oczywiście mógłbym pojechać do gazownika, ale ta usterka zyskała już u mnie status kwestii ambicjonalnej ![]()
![]() |
![]() |
#5645 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
A płyn w chłodnicy jest ile trzeba?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5647 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() |
#5649 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5650 | |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Cytat:
Tu masz interfejs to tego cudenka https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic861199.html , a moje podejrzenie jest na stwardniale membrany w parowniku , zobacz czy jak odkrecisz korek od dolu parownika poleci duzo mazi ![]() ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 23.03.2018 o godz. 17:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5651 |
![]() |
Moje marzenie to nissan patrol
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5652 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
Jest, niedawno uszczelniłem chłodnicę, bo był przeciek. Może właśnie tak to się stało, że parownik nie był dogrzany, zamarzał i szlag trafił membranę?
![]() Cytat:
![]() Kupiłem zestaw naprawczy parownika. Trochę na pałę, ale mi objawy też najbardziej pasują do parownika, a mam u siebie w mieście takich genialnych fachowców, że i tak zaczęliby w ciemno próbować po kolei zaczynając od parownika właśnie. Regeneracja będzie mnie kosztowała 110 zł, za te pieniądze nawet nie dojadę do Lublina do porządnego warsztatu na diagnozę ![]()
![]() |
![]() |
#5653 |
Moderator
Zanim zaczniesz wstawiac nowe membrany ocen stan starych wzgledem nowych , nastepnie ocen zaworki gumowe i po rozebraniu jesli bedzie mocno zapaprany w srodku koniecznie noc lezakowania w nafcie potem mycie z polerowaniem i nowe membrany/zaworki . I obawiam sie ze nie obejdzie sie bez fejsika do cenralki po regeneracji parownika bedziesz musial nauczyc sterownik ponownie nowych ustawien
![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 24.03.2018 o godz. 16:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5654 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Ręki sobie nie dam uciąć, że instalacja jest ok. Tak sobie roboczo zakładam, że zepsuło się to, co jest tańsze i łatwiejsze w wykonaniu
![]() Nawet nie wiedziałem, ze parownik jest na tyle precyzyjny, że po ingerencji trzeba jeszcze w sterownikach grzebać... W razie czego kupię sobie interfejs, zerknąłem na szybko, pięć dych to nie tragedia. Gorzej, że może mnie zacząć kusić do grzebania, a to nie za dobry pomysł przy braku doświadczenia ![]()
![]() |
#5655 |
Moderator
Parownik jako parownik to taka cegla co produkuje w/g zapotrzebowania , centralka jest wykalibrowana do tego co bylo , po rozebraniu i regeneracji zapewne trza bedzie znowu zrobic regulacje zgrubna/parownikiem i dokladna/sterownikiem
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |