![]() |
podobno by***322;y zim***243;wki w zestawie :haha:
|
Cytat:
A tak na marginesie... sporo chcą... 10 tys za kupe nie nadającego sie prawie do niczego złomu... |
|
najwa***380;niejsze ***380;e ma gaz
|
Cytat:
A co do diesli, to chyba juz od dawna Opel bral od Fiata silniki typu JTD, a pozniej MultiJet? |
To prawda. Obecnie dyzle w Oplach to fiatowskie MultiJety, badzo przyzwoite silniki :)
|
Witam. Potrzebuj***281; instrukcj***281; obs***322;ugi do Saaba 9-3 rocznik 2000 :) najlepiej PL ale jak b***281;dzie ENG b***281;dzie te***380; dobrze :) Z g***243;ry dzi***281;kuj***281; !
|
pamietacie dyskusje o zimowkach?
Ed podkreslal, ze ABS i letnie opony na sniegu to samobojstwo, ja pisalem to samo po dzisiejszej zamieci (no, nie calkiem zamieci, ale padal snieg) wzielo mnie na refleksje jako, ze mam od czasu jakiego VW a wczesniej kilka lat jezdzilem Renault mam porownanie w Renault jedna zime przelatalem na letnich, potem zainwestowalem w zimowki i karnie je zmienialem - fakt, ze ABS po prostu wylaczal hamulce na letnich oponach i samochod byl nie do opanowania w VW nie mam zimowek, bo chce go sprzedac na przyszly rok wiec szkoda mi bylo sianka w kola inwestowac a samochod jak przyklejony! ABS wyraznie wlacza sie przy wiekszosci hamowan na sniegu i pieknie prowadzi samochod wg wskazan kierownicy (np hamowanie na luku), zadnych szarpniec czy stawiania bokiem choc minimalnie (tylko pedal kopie - ABS :) ), juz bardziej trzeba uwazac przy przyspieszaniu (ESP niestety nie posiadam) podsumowaujac - francuzi kolejny raz udowadniaja, ze elektroniki robic nie potrafia, francuski ABS to tylko plakietka bez znaczenia praktycznego niemcy pokazuja klase |
wszystko jeszcze zale***380;y jakie te letnie opony s***261; i czy czasem nie s***261; to wielosezonowe. a ABS we francuzie to chyba tak samo niemiecki siedzi - od Boscha?...w ka***380;dym razie przy temperaturze lekko powy***380;ej zera, na tej chlapie jakie***347; hamowanie b***281;dzie, jak przyjdzie du***380;y mr***243;z to ABS + letnie opony = zgroza.
|
|
Cytat:
hehehe... za***322;osna jazda w terenie ;) mogli pokazac minimum takie tricki: http://offroad.kazan.ru/video/ (jakby kto mial problem - link pod screenem) To mowi***322;em ja, u***380;yszkodnik UAZ'a :P |
Ilość załączników: 1
Gallardo z Wrocka
|
Cytat:
tylko ze VW wszystko jest Boscha, a we francuzach sporo elektroniki jest od Siemensa - widac diabel tkwi w szczegolach naprawde dziala to zupelnie inaczej - bylem zszokowany skala roznic tym bardziej, ze z segmentu C przesiadlem sie na B - klasa niby nizej, a jednak... (zreszta cena uzywek z tego samego rocznika ta sama, wiec rynek sam dokonuje korekty klas :P ) jak bedziesz mial okazje, to po prostu przetestuj - rezultaty zadziewiaja :) podkreslam tez, ze to narzekanie dotyczy jedynie elektroniki wiele rzeczy lepszych jest w VW, ale sa tez lepsze w Renault - przynajmniej w porownywanych przeze mnie egzemplarzach - a to tez reprezentatywne nie jest |
ciekawe czy da si***281; zmieni***263; bios ABS na modowany? ^_^
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:38. |