![]() |
Fajne samochodziki macie ale wiecie ...
Tym to będe jeździł tylko do szkoły :D ( jak zostane mulimilonerem :P ) http://img250.echo.cx/img250/380/fer...5gtc7ze.th.jpg Tym będe wywoził śmieci :p : http://img83.echo.cx/img83/7389/lamborgini0in.th.jpg A tym będe jeździł na laski i będe w nim mieszkał :cool: http://img174.echo.cx/img174/5135/ma...7s150ga.th.jpg |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Aha! Kilkoro "dresów" (fprizęcie) B.O. _j4p |
Akcja "jastrzab"
policjanci z sześciu państw - Polski, Austrii, Czech, Słowacji, Słowenii i Węgier - będą przede wszystkim zwracać uwagę na przestrzeganie przez kierowców zachowania odpowiedniej prędkości, używania pasów bezpieczeństwa i fotelików dla dzieci, a w szczególności na trzeźwość kierowców - nietrzeźwi nie będą dopuszczeni do dalszej drogi. Do dalszej jazdy nie będą dopuszczeni również kierowcy będący pod wpływem innych środków odurzających, które mają podobny wpływ, jak alkohol.
:ysz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
podaba mi sie pomysl kilkukrotnej kontroli np. capna raz, wlepia mandacik a za zakretem gostek juz i tak swoje na liczniku... a tam drugi patrolik :D ps. w czwartek np. widzialem kretyna ktory szarzowal na trzeciego.... polonezem :| jak cos wyjechalo to byla maskra... juz myslalem ze sie poroz*** ale jakos sie pomiescili..... co za kretyn...... przeciez on w tym polonezie nie ma zadnej mozliwosc szybkiego przyspieszenia do ucieczki ani hamulcow :| normalne kretynstwo |
Cytat:
|
u mnie w miescie dla pijanych nie ma zmiluj sie:) ale za to z predkoscia sa wyrozumiali bo sa 2 pasy ruchu w obie strony oddzielone pasem zieleni i jest tam 50......nie wiem kto to wymyslil ale przy 70 nie lapia a jak maly ruch to nawet przy 80 olewaja sprawe
|
U mnie tez zazwyczaj sa wyrozumiali. Ostatnio troche sie zagapilem i ustrzelili mi 153 na ograniczeniu do 70. Szczerze mowiac to zarowno oni jak i ja dziwilismy sie dlaczego tam jest 70 skoro to droga szybkiego ruchu, nowy asfalt i nie ma powodu do ograniczenia.
Skonczylo sie ugodowo bo panowie widzieli, ze rozmawiam przez komorke ;) |
Cytat:
|
Cytat:
;) |
Cytat:
Otoz jak wiesz mozn trafic na dwa rodzaje panow w niebieskich ubrankach: a) chcacych zarobic ;) b) takich co nie chca zarobic - wyrozumialych - skubancow z ktorymi nie da sie pogadac Z tymi pierwszymi nie ma problemu bo mozna sie zawsze dogadac. Jednak czasem trafia sie na ten drugi typ. W zwiazku z tym koronny "argument" odpada. Wtedy warto zaproponowac lagodniejszy wymiar kary i mandat za cos innego - za wykroczenie, ktorego sie nie popelnilo. Z mojej wiedzy najlepszym obecnie wykroczeniem i do tego wolnym od punktow jest mandar za rozmowe przez telefon komorkowy podczas jazdy. Mandat wynosi 200 zl i 0 punktow. W zwiazku z tym jak przegniesz tak jak ja przesadzilem (pozycje w taryfikatorze - jak go ostatnio ogladalem - koncza sie na przekroczeniu o 50 km/h) to "rozmowa przez komorke" jest bardzo lagodnym wymiarem kary. Niestety jak trafisz na ten drugi podtyp wymieniony na samym koncu to jest problem. Niestety raz mi sie trafilo takiego spotkac. Tradycyjnie szeroka, nowa droga, ograniczenie do 70. Ruszam ze swiatel i kawalek dalej mam na liczniku 130 i wtedy wyskakuje pan z pistoletem wiec hamuje i zlapal 119. Zatrzymali mnie i ten co strzelal wyskoczyl ze tutaj jest 70 a ja mu ze stoickim spokojem odpowiedzialem, ze dopiero ruszylem ze swiatel - na i byl smiech tego strzelajcego. Niestety drugi pan nie byl juz taki wesolyi w zwiazku z tym, ze przekroczylem dokladnie o 49 km/h dostalem mandat dokladnie wg taryfikatora :(. |
Cytat:
Ostatnio jadę sobie ok. 7 rano i zjeżdzam właśnie z takiego mostu, za którym przez kilkadziesiąt metrów są ekrany dzwiękochłonne i zaraz jak się kończą wyskakuje z boku gliniarz i kieruje na mnie swój pistolecik.. Ale miałem szczęście i to spore, bo w momencie, kiedy ja go już praktycznie mijałem, on dopiero ten pistolet uruchomił i już złapał tego jadącego za mną, ale mnie jeszcze nie mógł (mógł próbować, ale widziałem, że jeszcze nie wycelował, więc nie przyjąłbym mandatu). Ograniczenie do 50, ja jechałem 80.. nie znam dokładnie taryfikatorów, ale wydaje mi się, że to ok. 300 złotych i 10 punktów. Było blisko :) |
u mnie w miescie chcieli wprowadzic ograniczenie do 40 w calym miecie (CHORE) ale na checiach sie skonczylo bo policja nawet w naszej lokalnej telewizji powiedziala ze wtedy oni wogole jako drogowka nie beda wyjezdzac z wyjatkiem wypadkow - i na szczescie od pomyslu odstapiono
|
Ilość załączników: 5
Te furki też są niczego sobie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |