![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#2 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zobaczymy najpewniej wkrótce dowiem się jakie koszty, bieżącej eksploatacji pojazdu należy ponosić
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
sa ludzie, co to na spalanie Cayena nie nazekaja
sa ludzie, co twierdza, ze Swift za duzo pali |
|
|
|
|
|
#4 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Są też ludzie, którzy uważają, że benzyna Shell V-Power zapewnia mniejsze spalanie w Cayenne rzędu 3-5l/100 km. Możliwe to?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ogólnie tego typu benzyny nie maja nic poza szybszym spalaniem. Silnik pracuje równiej (spalanie stukowe się eliminuje). Dodatkowo w paliwie milion uzdatniaczy, co koniec końców okazuje się ze benzyna to po prostu 95 + uzdatniacze i masz ponad 100 oktan.Trzeba brać pod uwagę że to suche jest... ale ma czyściki... maja one swoje plusy i minusy. tu masz co nieco... http://moto.onet.pl/1539497,1,artykul.html Ostatnio zmieniany przez polakT : 13.12.2009 o godz. 00:13 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
wszystko jest mozliwe
kiedys do salonu Mitsubishi przyszedl koles kupujac Outlandera z torba magnetyzerow i kazal sobie zamontowac mechanicy do dzis pokladaja sie ze smiechu na wspomnienie tego pana wiec naprawde wszystko jest mozliwe tylko trzeba w to wystarczajaco mocno wiezyc ![]() edit: fajny art ale tradyzyjnie najlepsze komentynp koles co to prowadzil niby testy i jak zalewal do jakiegos Forda z ubieglego wieku bezolowiowa98 to mial nizsza awaryjnosc niz na 95 to ileon ma awarii dziennie, ze na kolejnych bakach moze awaryjnosc oceniac ![]() albo roznice przyspeszen ilu z nas sprawdzalo wartosci podane przez producenta? i jak? ![]() geniusze, po prostu geniusze po co wiezyc instrukcji obslugi - polak wie lepiej
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.12.2009 o godz. 00:30 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najszybszy samochód jakim jechałem to Honda z VTECiem 1,6 160KM jako pasażer. Wgniatało w fotel, bardzo duże przyspieszenie, szczerze powiem, że siedziałem "jak na szpilkach" i bałem się tej prędkości i szybkiego jej przyrostu. To nie dla mnie, taka moc przydałaby mi się tylko w jednym momencie - podczas wyprzedzania, mojemu Civicowi z 75KM przy redukcji biegu zabiera to kupę czasu i potrzebuję naprawdę bardzo długiego odcinka drogi, żeby wykonać ten manewr i często wolę jechać za jakimś wlekącym się gratkiem niż ryzykować. W Hondzie, którą jechałem byłaby to dosłownie chwila.
Poza tym - ciekawe uczucie, wbija w fotel i "powraca się do normalnej pozycji" na ułamek sek. podczas zmiany biegu, gaz i znowu wbija :-). Pisząc o "normalnym zjadaczu chleba" chodziło mi o bogatą osobę, ale nie wykonującą jakichś np. sportów rajdowych ;-). Wiesz o co chodzi, zwykły człowiek z k(l)asą, dużym domem, który używa samochodu, żeby dojechać do miejsca pracy <naście kilometrów od posesji i po piwo do spożywczaka. Wtedy taki samochód ma tylko wyglądać i właśnie nie rozumiem po co komu moc rzędu >200KM (to Audi to na pewno 4.2, a nie czasem 5.2?) do "normalnej" jazdy. Mnie się marzy nowe Audi TT (mk2), mogłoby być Cabrio - wygląda bosko, ale na dzień dzisiejszy bałbym się wziąć w wersję z 250KM silnikiem np. i również takiego nie potrzebuję :-). |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
moje autko ma 200KM (bez 3)
, wrazenia z jazdy są wyśmenite, przyśpieszenie wyprzedzanie itp. bajka, moja gwiazda przyśpiesza do 100 w nieco ponad 8 sekund, ale w tym Audi S8 Q to "g" wgniatało klatkę piersiową, facetowi zaraz rośnie adrenalina, chętnie sam bym sie nim przejechał ale nie śmiałem poprosić....
|
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Sześciogarowe bryki dają prawdziwy luzik przy wyprzedzaniu, moc mocą, ale wysoki moment obrotowy, który pojawia się przy niskich obrotach i nie zanika po osiągnięciu wyższych, to powoduje, że taki sprzęt zbiera się przy dużych szybkościach, to jest naprawdę poprawa bezpieczeństwa dla kogoś, kto jeździ w trasie i nie ma zamiaru się wlec. (nie piszę o zapierdalaniu jak wariat)
Jak się ma mało kucy, to jednak lepiej się wlec, bo wyprzedanie na drecha może źle się skończyć, a nie da nic, lub prawie nic, jeśli chodzi o czas przejazdu... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Niestety masz rację.
Niestety, bo większy silnik, to większe opłaty.
|
|
|
|
#11 |
|
Author
Zlotowicz
jezdzielem samochodami majacymi po 260KM (to moj max na razie jako kierowca)
i to jest po prostu rewelka, ale musi miec 4WD, zeby smigalo moim marzeniem jednak jest cos "skromniejszego" - GV V6 (233KM, uklad wlasnie V6, wolnossacy 3.2l) zobaczymy - moze kiedys... tengu - francuz? jako, zes "anglik" to sie spytam - TopGear nie ogladasz? jak podsumowali TopGear Survey - "Twoja decyza, czy chcesz auto niezawodne czy francuskie" ![]() kup japonca - bedzie jak z wiekszoscia ludzi - kazdy kolejny juz bedzie japonski
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Z zastrzeżeniem japońskiego japońca.
![]() A poza tym - pisałem już (@tengu przeoczył pewnie) o samochodach na "F".
|
|
|
|
#13 |
|
Author
Zlotowicz
osobiscie wlaczam do grupy japonskich japoncow samochody wszystkie Suzuki, ale tylko i wylacznie z silnikami benzynowymi (jak juz kiedys pisalem - w Japonii produkowane sa terenowki Suzuki, Alto w Indiach, reszta osobowek na Wegrzech)
choc jakbym mial wybierac miedzy japonczykiem a prawiejaponczykiem to zawsze wybral bym japonczyka co tez jakis czas temu uczynilem
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Suzuki to taki Citroen, tyle, że niewygodny.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
oddałem w miedzy czasie do Pana mechanika innego . Gość kumaty i robi tanio . *****e jak przekładali silnik dali podkładki te same i z jednego wtrysku sie lało na silnik ... oraz zawór który spaliny odporowadzał się zaciął z racji stania samochodu przez 2 tyg ... 150 zł i śmiga jak marzenie
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |