![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2566 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnim czasem postanowiłem sobie zakupić jakieś autko. Poważnie zastanawiam się nad: chrysler Voyager tak 92' do 94'. Ma ktoś doświadczenia z tym autkiem ? (ps, aukcje na alledrogo poprawiają humor.. 92rocznik z 120k na liczniku) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2567 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tez bym w to nie wiezyl
z drugiej strony kolega kupil auto - 5 lat sam pracuje w firmie, ktora auto kupila jako nowe, przez 3 lata nakulane to to mialo 15k, bo mialo sluzyc szefostwu, a ci mieli wiekszy wybor i w sumie jezdzili innymi sprzedane osobie prywatnej ktora przekulala kolejne 30k przez 2 lata (czyli normalny przebieg - w dodatku byl to powiedzmy "znajomy") i wtedy kolega odkupil kto by uwiezyl w 5 letnie auto z przebiegiem 45k? ale to tylko wyjatek potwiedzajacy regule - generalnie przebiegi sa z kapelusza ![]() _____________ swoja droga - znowu mialem okazje poszalec - zaczelo sie od CX-7, potem 6 i na koniec 3 ![]() ![]() auta absolutnie rewelacyjne, totalnie niepsujace sie, ale jakos do mnie nie przemawiaja jednak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Ja kupiłem 5 letnie auto z przebiegiem 20k
![]() |
#2569 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przebiegi mogą być różne, zależy kto kupuje to nowe auto.
Ja pewnie bym zrobił przebieg taki o jakim mówi supermarrio. Więcej niż robienie 10tys rocznie nawet nie mam w planach (a nawet tyle nie robie jeszcze - w 3 miesiące zrobiłem nieco ponad 2 tys km). Choć jeździć lubie - nie będę przecież jeździł bez celu. Ale mój rower (1998) ma 182 tys ![]() Brata Vectra 2004 ma 250 tys ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.10.2009 o godz. 13:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2570 |
Author
Zlotowicz
a ja powiem inaczej
mialem francuza - 10k rocznie mialem niemca - 10k rocznie mam japonca - jeszcze roku nie ma, ale przewidywania sa dla 20k ![]() myslimy o kolejnym japoncu, i wtedy pewnie przebiegi beda na obu po 15k rocznie (tak mysle jak na dzien dzisiejszy - zobaczymy w praktyce) prawda jest taka - kto raz mial japonca, ten juz bedzie jezdzil japoncami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Jukebox Hero
Dlatego ja chciałem japońca. W końcu wyszedł mi półjaponiec, ale zawsze to troche japoniec.
Rover 416 czyli Honda Civic VI (Honda Domani) z silnikiem Rovera.... Silnik ten nie należy do najmniej awaryjnych (sławne HGF), ale odwdzięcza sie niską masą (aluminiowy) i sporą mocą (112KM z 1.6) ![]() Ale reszta to Honda z jej sportowym wielowahaczowym zawieszeniem (ostatnia generacja Civica która takie miała) tylko bardziej komfortowa ![]() Chciałem 323F ale w sumie dobrze ze nie kupiłem - coraz mniej mi sie podoba. Zwłaszcza jak sie obok Roverka postawi... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.10.2009 o godz. 13:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Author
Zlotowicz
ale honda i toyota to nie sa japonce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za to Twoje auto wali czerwonym po oczach!
Czerwonym! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Jukebox Hero
Ale moj Hondorover jest 1998 (konstrukcja pamięta czasy 1992). Japoniec
![]() no...mieszaniec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Author
Zlotowicz
Rycho - to juz Twoje auto ma wiecej wspolnego z japonia niz dzisiejsze hondy
![]() tylko w wersji Indyjskiej z Koreanskim wykonaniem... ![]() Sorbus - stare dobre OK - sam bylem przez lata wielkim fanem Corolli (nie mialem tylko dlatego, ze na rynku wtorym byly TYLKO po powaznych kraksach - tych aut po prostu nikt nie odsprzedawal) i snilem o modelach 4x4... tylko to sie skonczylo... niestety [']
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.10.2009 o godz. 13:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
tak dwuznacznie to zabrzmiał
![]() miało tak być ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Author
Zlotowicz
Rycho jechal naszym autkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Hondy jak najbardziej nadal są japońskie, tylko że niektóre modele. Z civiców np HB 3d i sedany 4d. W Anglii robione były (i chyba nadal tak jest) najpopularniejsze wersje 5d. Angielska z japońską, pod względem wykonania, tak naprawdę niewiele mają wspólnego. Nie trzeba wiele się przyglądać, gołym okiem widać.
PS Nimal - tą czerwoną deskę zmień jak najszybciej. Całkiem fajne by było to twoje autko, gdyby nie ta deska... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
A co ja mam powiedzieć?
![]() Jeszczeście z Rychem nie doszli na parking, a już oberwało mi się za to, że samochód czerwony ![]() ![]()
![]() |
#2580 |
Author
Zlotowicz
Jazz przyjezdza do nas z Francji
![]() czesc Civikow tez z Turcji ![]() Toyota to samo http://www.motofakty.pl/artykul/skad_pochodzi_auto.html edit: jak kogos interesuje: Suzuki: Alto - Indie Swift, Splash, SX4 (po faceliftingu juz wszystkie) - Wegry Jimny, Grand Vitara - Japonia Mitsubishi: Colt - Holandia (fabryka wspolna z Volvo) L200 - Thailandia Lancer, Outlander, Pajero - Japonia Mazda: chyba jedyna firma, ktora wszystkie modele od zawsze ma tylko i wylacznie z Japonii Fiat Sedici - Wegry (jest to Suzuki SX4 produkowane przez Suzuki ze znaczkiem Fiata) Nissan Pixo - Indie (fabryka Suzuki Maruti - Pixo to klon Alto) Opel Agila - klon Suzuki Splash, wiec Wegry Toyota Avensis - normalnie nie wiem (zdaje sie Anglia) skad jest, na indywidualne zamowienie sprowadzaja z Japonii, ale to pol roku czekania Honda Civic - hatchbacki z Anglii, czesc z Turcji Toyota Corolla - Anglia i Turcja Honda Jazz - Francja, od niedawna tez UK VW Polo - najmniej jest z Niemiec, sporo z Hiszpanii, jest jeszcze jedna fabryka w Europie (nie pamietam, mozna sprawdzic) tyle z pamieci - dla konkretnego modelu mozna sprawdzic w necie, dla konkretnego egzemplaza po VINie - fabryka zawsze jest zakodowana ulatwienie w przypadku aut japonskich - niezaleznie od marki jezeli auto bylo zlozone w Japonii to pierwsza litera VIN jest J generalnie przed zakupem radze sprawdzic rodowod danego autka, bo miedzy fabrykami sa potezne roznice w jakosci
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.10.2009 o godz. 19:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |