![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziś znowu oblatałem komisy w mojej okolicy
jest nowy/stary diesel http://autodlaciebieeu.otomoto.pl/op...C12249281.html zdjęcia nie ma-ale uwierzcie mi-szkoda ''kliszy''
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
coś Ty się tak na jakiegoś starego diesla uparł
![]() no chyba, że chcesz jak to Ormianin chyba napisał - jeździć na oleju z biedronki do czego ma to auto służyć ?? bo nie doczytałem ![]() nie lepiej Ci jakąś Pande kupić ?? choć są tacy co twierdzą, że nie kupuje się aut na "F"
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Diesel na krótkich przebiegach pali dość dużo.
W dodatku te padające w zimie filtry paliwa ... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
wszyscy odradzaja, z Kolega uparty
ja rozumie - w latach 90' nie bylo lepszych silnikow, byly trwale, ekonomiczne, niezniszczalne... ale czasy sie zmienily - diesle z uwagi na wysrubowane normy emisji sa strasznie awaryjne, a te strare sa po prostu juz bardzo stare benzyny poszly do przodu i to bardzo tylko stereotypy zostaly |
|
|
|
|
|
#5 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Benzyny poszły do przodu, ale też te nowe i też w zasadzie głównie zwiększył się ich stopień skomplikowania.
W cenie tu założonej (zdaje się 10k?) tak na prawdę nie ma w czym wybierać, jeśli auto ma nie być zajechanym powypadkowym złomem. Z diesli to może jedynie jest szansa na coś skody, może jakaś fabia się znajdzie. One miały te stare silniki 1,9 VW, chyba do dziś je wkładają jeszcze. Jak nie trafisz na zajechany, to będziesz miał pociechę. A z benzynek w na pewno dobrym stanie dostaniesz seicento, nawet w miarę nowe. Uparcie będę powtarzał, że na takie tłuczenia do roboty nie ma tańszego w eksploatacji autka. Każdy to naprawi, części tanie, opłaty również. Te autka na prawdę nie psują się tak często, jak to jest w opiniach różnych prześmiewców. Za jedną naprawę diesla, takiego cinkusia zrobisz z 5 razy. No chyba, że gablota za mała. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Mała czy nie mała - rzecz gustu.
![]() Należy sobie wyobrazić siebie w seicento, tudzież innym maleńkim aucie jadąc do pracy i z powrotem te kilkadziesiąt kilometrów dziennie - dla mnie to byłaby udręka, nie jazda.
|
|
|
|
#7 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
eee, Panda niewiele większa, a 700 km nad morze i z powrotem
bez dyskomfortu zrobiłem
|
|
|
#8 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Z siodłem czy na oklep?
|
|
|
#9 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
ale Jujek to kawał chłopa, nie to co ja w miniaku
![]() nie wiem jakiej postury jest DejaVu ale wygodne fotele to podstawa i to nie zależy od auta
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
no, Jujek większy ode mnie nie jest raczej
|
|
|
#11 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
może podrósł na tym irlandzkim (poniekąd mi bardzo smakującym) mięsie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Tu nie chodzi o małe czy duże
ale o ekonomiczność tygodniowo wyjdzie mi 300km Sejcento nie miałem-ale ma go kumpel z roboty-i sam mi doradza diesla-on ma 12km w jedną stronę sam asfalt, i miesięcznie na paliwo idzie mu 200zł.jeździ sam-według tej stronki seicento http://www.autocentrum.pl/?FF=307&ma...&engineid=7855 pali od 6 do prawie 8 L a wygoda żadna,owszem części tanie,pewnie dużo można zrobić samemu,opłaty też malutkie , ja w PZU mam 70% zniżki i w sumie dla mnie jednego by wystarczył - mam 170cm. wzrostu ,brałbym jeszcze jednego kolegę z mojej wioski(tylko rano ,w jedną stronę) i drugiego już z drogi asfaltowej-jeździ z nami zimą,czasem latem(ma skuter) Mam czas do wakacji,sam nie wiem co kupić? podoba mi się ten Seat http://autodlaciebieeu.otomoto.pl/se...C11978284.html na pewno nie jest dobity bo jeździła nim dziewczyna,są też w komplecie alusy na zimówkach-tylko wymaga malowania(rysa na bagażniku i prawym błotniku) -a więc mały i diesel tyle że opłaty jak za 1.9 Co do ceny jak pisałem-chciałbym jak najtaniej-nie potrzebuję żadnych bajerów,poduszek,klimy itp.ale jak by trzeba było to nie ma problemu kupić coś do 20tys. troszeczkę mam tych oszczędności ale nie chciał bym wyjść z kasą na 0- lepiej mieć parę złoty na ''czarną godzinę''Którejś Niedzieli wybiorę się na giełdę-tam jest pewnie większy wybór,i cena mniejsza-bo komis bierze sobie marzę za ''fatygę''
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Miałem Fiata CC 700 31KM, silnik po remoncie. Palił 9-10l LPG (Lublin górzysty i trzeba przydusić silniczek).
Jak regulowałem gaz na oszczędniejszą mieszankę to ledwo jechał (a i tak ledwo jechał). Rover 1.6 112KM pali mi do 12l LPG: jakoś to przeżyje.. W trasie to chyba podobnie spalają, ale ja w trasy za bardzo nie jeżdżę... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.03.2010 o godz. 18:11 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 18.01.2022 00:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |