![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TDI...
![]()
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czarne to nawet krople wody zabrudzą...
Miałem czarne ałto... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najlepsze są czerwone
![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
|
|
|
#7 |
|
PWr
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
marzył mi się "czarny traktor".
i mam. jak dla mnie bomba! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yWIMFztDGHM
![]() Nie Gadaj z Idiotą. Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu. Potem Pokona Doświadczeniem. Ostatnio zmieniany przez s_tuden_t : 24.12.2010 o godz. 14:33 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Hej, chciałbym poznać wasze opinie na temat olejów. Niedługo będę musiał kupić większą ilość 10W40, a ponieważ ceny są w zasadzie jednakowe chciałbym kupić dobry.
Internet juz przekopałem, ale wiadomo na cdrinfo zapytać nie szkodzi ![]() Olej będzie używany w trzech autach, wszystkie jeżdża na 10W40 - BMW E36 1.8, silnik M43B18 115KM, przebieg ok 190tys. - Rover 416 1.6 silnik 16K4F 112KM, przebiej ok 185tys. - Citroen Xsara Picasso 1.8 EW7 115KM, przebieg ok 110 tys. Przebiegi oczywiście są prawdopodobne, bo wiadomo jak to jest ![]() Na ringu stoją: - Motul 6100 Synergie+ 10W40 - Valvoline MaxLife 10W40 - Valvoline Durablend 10W40 - Midland Avanza 10W40 Właściwie chyba wszystkie są dobre, ale może ktoś miał stycznosć i sie wypowie jak wrażenia ![]() MaxLife znam, jest OK. Ale nie sądze zeby taki olej był potrzebny tym silnikom (są w dobrym stanie). Słyszałem że Motul jest the best i potrafi obniżyć temperature oleju o 10 stopni, z kolei Durablend jest nowszy niż MaxLife i chyba nieco bardziej zaawansowany (tak wnioskuje z opisu na stronie Valvoline). Inni jednak twierdza że DuraBlend to MaxLife bez dodatków konserwujących uszczelki (i wtedy nie bardzo widze sens kupować go). Midland to Quarker State i te oleje są generalnie chwalone. Castrola sobie daruje, jak poczytałem opinie w necie to żałuje że zalałem go do Rovera i wole sie go pozbyc (mimo że ma ledwo 7 tysięcy, to chyba o 7 za dużo). Shell też nie ma dobrych opinii. Lotosa raz zalałem do Cinquecento i po 2 dniach musiałem go wymieniać (zrobił się jak woda, a CC jeździło na 15W40), unikam wiec jak ognia. Najbezpieczniej będzie kupić MaxLife. Rover już na tym jeździł, BMW jeździ teraz na cholera wie czym i nie wiadomo jak sie zachowa po zmianie (kto powiedział ze tam w ogóle jest 10W?, wiemy tylko że taki tam powinien być), a silniki Citroena lubią brać olej (tak po prostu, stąd mało kto leje tam standardowe 5W). Ale kusi mnie Durablend i Motul. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.01.2011 o godz. 11:13 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 07.01.2011 o godz. 16:45 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
od siebie polecę 300V power 5w40 takowy zalałem do AGP
![]() tfu jutro zalewam
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Olej, to olej, ma mieć odpowiednią gęstość i jakość, no jeszcze cena ważna. Wnikać w jakieś pierdoły, to może ważne dla podrasowanych silników, dla normalnych samochodów znaczenia nie ma.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
pewien Angol jeździł 12 lat, tylko dolewki robił
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Ja mam mobil1000
Dziś mój bidny golfik dostał w dupę jak nigdy rano nie odśnieżona droga przez pola do asfaltu -musiałem jechać na dwójce i wszystkie zaspy brać z tarana ,koleś który jeździ ze mną był pełen podziwu ale trzeba było parć do przodu-bo ani się wycofać ,ani gdzie zawrócić ,jak wjechałem na asfalt to musiałem poobmiatać maskę i światła bo nic nie było widać Ale powrót miałem jeszcze gorszy było +2 wcześniej przez pół dnia padał deszcz-wszystko to osiadło i nie dało się jechać tylko jedynka i dwójka ponad 2tys. obrotów no i golfik się przygrzał-na blacie normalnie 90* ale w środku gorąco i czuć było smród nie wiem co będzie jutro,może lekki mróz i po swoich śladach będzie łatwiej? podjadę kawałek-jak będzie ciężko to nie jadę do roboty Mam do Was pytanie czy takie obroty i niskie biegi są szkodliwe dla diesla ??
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 18.01.2022 00:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |