![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Dzisiaj ze znajomym byliśmy oglądać autko we Wrześni. Wg zapewnień sprzedawcy auto bezwypadkowe. Kawałeczek drogi ode mnie jest, więc telefonicznie kolega tak wypytywał, żeby nie robić kilometrów na darmo. Po prostu ideał. Na miejscu po oględzinach, hmm jak można tak kłamać łagodnie mówiąc, nie było chyba elementu, w który to auto nie zostało uderzone :/ Do tego mataczenie sprzedawcy w kilku kwestiach. Dzień zmarnowany
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo niestety bezwypadkowy dla niektórych to znaczy że nie jest aktualnie rozbity na lawecie.
Ludzie to świnie, nie obrażając świń. Jeszcze pół biedy jak chodzi o coś takiego, ale jak się jednej pani podczas jazdy oś urwała, bo ktoś ją przymocował pianką montażową, a następnie zalepił gazetami i zapaćkał konserwacją? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Jak kupujesz w komisie i pytasz, to "wie pan... ja tam nie wiem".
A jak coś wyjdzie na teście - to przecież nie wiedzieli. Jak nie wyjdzie (prawdopodobne, bo stacje często testują na odwal) to frajer złapany. Tak kłamią, że po prostu mialoby się ochote wygarnąć. Chyba każdy kto szukał samochodu sam przeżył takie historie. Auto wyjatkowo wyszykowane na sprzedaż (mimo to w środku tylko nasrać i wbić widły) - ogołocone ze wszystkiego co przedstawia jakąś wartość. Każda opona to 10 letnia zimówka innej firmy (w lecie) i tłumaczenie sprzedawcy - bo ja myślałem że to wielosezonowe ![]() Plus oczywiscie zabrane alufelgi, bo przeciez 400zł piechotą nie chodzi. A jeszcze są tacy, co na widok miernika grubości lakieru czy jakieś uwagi co do auta stają się agresywni. Słyszałem o przypadku wyrzucenia z posesji właściciela z wiązanką brzydkich słów, oraz bardziej typowe przypadki typu "chcesz nowy to do salonu!" i odjazd z piskiem opon. Masakra. Z takimi trupami to na złom a nie do ogłoszeń. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.10.2011 o godz. 07:52 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E tam, akurat komis chcąc nie chcąc bierze odpowiedzialność za większość wad - również tych ukrytych, pod warunkiem, że można je było wykryć przykładając się do tego. A gwarancję prawo daje ci na dwa lata, więc jak coś wyjdzie, zwracasz samochód, albo żądasz obniżenia ceny.
A jak jeszcze wyjdzie, że sprzedawca o tym wiedział... Przepisy przewidują do 8 lat więzienia.
|
|
|
#6 |
|
Nikoniarz
No odpukać, ale moja obecna Madzia 2 była kupiona w komisie i jak na razie wymieniłem: rozrusznik i akumulator. Oleju, filtrów czy klocków nie liczę. Mam już ją trzy latka. W sumie Madzia ma 7 lat, 145k, nie gnije, trochę porysowana, ale to sqrwysyny na parkingach tak ją załatwiły.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
Dlatego kupiłem mój samochód w komisie i nieco wytargowałem cenę.
Z resztą w komisach mimo wszystko te samochody są bardziej zadbane (pomijam komisy premium). Nie dość że właściciele nie chcą tam raczej brać trupów z oborą w środku, to jeszcze jest wiele aut do obejrzenia na miejscu. Od ludzi to strach... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
Co do innych aut w tym komisie, większość była robiona, jak tak pooglądaliśmy. Jeden Golf IV był najlepszy. Tylne drzwi z tylnym błotnikiem były tak ładnie spasowane, że paznokcia by się nie włożyło Powinni dać tam plakietkę "tych drzwi nie da się już otworzyć".
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nikoniarz
Motocykl-toaleta
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
O kurde....i tak paradować bez majtek po ulicy?
![]() W naszym kraju przydałoby sie raczej urządzenie do pierdzenia w zbiornik LPG. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czego to nie wymyślą
|
|
|
#12 |
|
Jukebox Hero
Jaki właściciel komisu takie auta
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W komisach też bym nie kupował.
![]() Jak już, to używkę z salonu - każdy salon raczej jest na tyle rozsądny, by nie brać sobie na plecy rozlatującego się parcha. A kto jak kto, ale zazwyczaj potrafią auto sprawdzić. Co rzecz jasna nie wyklucza wyjątków, jak choćby NOWE auto, które po dogłębnej kontroli okazało się być po poważnych naprawach blacharsko-lakierniczych, bo niechcący spadło z rampy.
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Kolega aby mieć czym jeździć do pracy kupił ''od dziadka'' golfa 2 zagazowanego za 1500zł.
miał go nie cały tydzień ,gdyż gówniarze robili sobie wyścigi skuterami i ze skutera nie było co zbierać , w golfie poszły szyby słupek i drzwi na szczęście nikt nie zginą! Wina była skuterowców - jeszcze idioci filmowali się komórkami -Policja te sprawy , koleś w szoku, i na szczęście nie wczorajszy a lubi jeździć po piwie teraz ma trochę ''biegania'' byli z PZU porobili zdjęć i przelecieli po blacharce czujnikiem - zobaczymy ile dostanie odszkodowania
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Jeszcze nie zbarałem głosu w temacie, to napiszę o tym:
http://www.tvn24.pl/12691,1719470,0,...wiadomosc.html Ameryki raczej nie odkyrłem, ale teraz takie auta stają się coraz bardziej realne do kupienia, niż kiedyś, a za pare lat będą standardem jak dziś paliwo. Więc takim czymś będę jeździł i mam w pupie wszystkie koncerny naftowe, paliwowe i drożejącą benzynę, a ładować będę autko w garażu
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 18.01.2022 00:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |