![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3706 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wieś tańczy i śpiewa.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3707 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
widzial? a marudzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3708 |
Author
Zlotowicz
wczoraj ogladalem kolejne
200km przejazddzki, 4h w sumie stracone wizualnie igla i juz sie smialem na mysl o wracaniu na dwa auta wsiadlem, ruszylem i zaczela sie tragedia a mechanik (polecony przez kolege-z bardzo nieautoryzowanego garazu za plotem) dolozyl wiecej do przemyslen najbardziej mnie ukulo to, ze jestem w 100% pewny, ze gdybym przeglad zrobil tak, jak sie to robi np w aso VW przed zakupem (raz popelnilem ten blad - w Kaliszu, niech reka boza broni kazdego przed tymi fachowcami!) lub w Carmen (cos w stylu Norauto, tam ogladali VW jak kupowali ode mnie) a na jezdzie testowej nie przekroczyl ![]() poluje na inny egzemplarz... ![]() edit: ma ktos mechanika w okolicach MIELŻYN (OKOLICE WITKOWA) godnego polecenia do ogledzin samochodu przed zakupem?
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 18.08.2011 o godz. 12:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3709 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ehhhh... no nic trzeba próbować dalej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3710 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałbyś w Polsce kupić samochód używany już za 2 czy 3 razem? Ja oglądałem kilkadziesiąt i nic godnego uwagi nie znalazłem
![]()
![]() |
#3711 |
Jukebox Hero
Kurde a ja kupiłem pierwszego Roverka jakiego zobaczyłem, niecały kilometr od domu
![]() Ale jak potem szukaliśmy drugiego to same szroty były. W moim też trzeba było troche rzeczy naprawic po poprzednim właścicielu (w tym HGF), ale generalnie i tak nieźle - dwa lata już jeżdżę a nie szukam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3712 |
Author
Zlotowicz
roznie bywa a tym ogladanie i kupowaniem
Swistaka w sumie tez wziolem pierwszego (wczesniej ogladalem, ale inne marki) a co do ogladania kilkudziesieciu Omeg - ich po prostu tyle nie ma ![]() ponawiam pyt. o mechanika do ogledzin z Mielzyna/Witkowa (woj WLKP) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3713 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
![]() pojechaliśmy, zobaczyliśmy i ... kupiliśmy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3714 |
Author
Zlotowicz
pytanko o te silniki 2.5 w Omegach
na poczatku byly ona w mocy 130KM potem wszedl Common Rail i moc wzrosla do 150KM ktory kozystniej wypada pod wzgledem awaryjnosci? poszukiwania w necie daly garsc wyplwocin i ciezko mi je odsiac od pozytecznych mysli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3715 |
Jukebox Hero
Nie lubie Common Rail, ale ludzie jakoś niby jeżdżą...
Nie bardzo się orientuje w Omach B FL/C, ale w Omegach B był 2.5TDS od BMW na których troche osób narzekało, bo po rozgrzaniu ma problem z zapaleniem. Da się to jednak poprawić. Oprócz 2.5 jest jeszcze silnik 2.2 DTI. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.08.2011 o godz. 11:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3716 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Jeszcze pytanie zasadnicze, czy na siłę szukać diesla, bo jak się robi 50 tysięcy rocznie, to tak jak 20, to nie ma sensu. Jak w dieslu coś *******nie, to można z niego kurnik zrobić, benzyna bezpieczniejsza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3717 |
Author
Zlotowicz
ed - wiem, w nowke nie pchalbym sie w diesla na pewno, ale tu akurat mysle o autku w okolicach 10 lat, brak prawie roznicy w cenie miedzy dieslem i benzyna a gabaryty robia swoje i... chyba nadszedl czas na mojego pierwszego prywatnego diesla w tym momencie
auto bedzie glownie robilo trasy - benzynowki mam dwie i nie sprzedaje (narazie), wiec licze na to, ze najczestsze problemy, wynikajace z katowania diesla w miescie, mnie omina sobrus - te 2.2 nie ma w automacie, a tym razem poluje wlasnie na automat moze wiec rozejze sie tez za tymi starszymi, 130KM wersjami |
![]() |
![]() |
![]() |
#3718 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Te diesle od BMW to palą/paliły jak smoki.
Jechaliśmy z gościem do Niemiec, właśnie omegą w automacie. To cuś mu paliło 10 l/100 przy prędkości 90-100 na niemieckich autostradach ![]() Fakt, że to zbierało się ładnie, no ale bez przesady - żeby osobówka paliła znacznie więcej od dużego busa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3719 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Przy 90/100 km/h to mi mój LT maxi mali 8,5 -9 l ...
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3720 |
Author
Zlotowicz
jak jezdzielem Omegami to na kompie chwilowki - przy stabilnej jezdzie 90 - 6-6,5l, przy stabilnej jezdzie 150 - tez 6,5-7 l
srednia 9,9 na dziennikach spalania w necie widze podobne wartosci, czasem nawet nizsze ale co tam - ekonomicznego to mam Swistaka - 5l srednio (benzynka) ale on wazy 1/3 tego co Omega, ma o polowe mniej cylindrow i o 60% mniejszy silnik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |