![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no... w Nowogardzie jeszcze siedzę kurde... z dwa miechy jeszcze wyjdzie
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Dziadek
Zlotowicz
a to Rycho teraz zabawkami handluje?
|
|
|
|
#5 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
wierny marce
...
|
|
|
#6 |
|
Dziadek
Zlotowicz
ja jestem niewierny
, zdradzam Niemców
|
|
|
|
#7 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://allegro.pl/pokrowiec-ocieplac...979906050.html
Jest sens czy robią hajs? Padła mi roczna Centra 45Ah, kupiłem sobie Boscha S5 77Ah z 780A rozruchowego. Tak myślę czy jeszcze go nie wrzucić w pokrowczyk .I jeszcze pytanko - ktoś może wymieniał alternator seryjny na mocniejszy w swoim samochodzie? Zamontowałbym z chęcią taki z dieselowskiej wersji meganki. Ostatnio zmieniany przez Smartek : 21.12.2011 o godz. 12:19 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale czy jest sens? Ja mam chyba 52Ah (benzyna 1.6) i nigdy nie czułem potrzeby posiadania czegoś większego (a w aucie wszystko na prąd, szyby, szyber, radio, lusterka grzeją non stop).
Większy alternator to pewnie też wieksze zużycie paliwa, bo energia przecież nie bierze sie z powietrza. No chyba że ktos ma gaźnik i musi kręcić. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Na dobrze wyrychtowanym gaźniku zapala prędzej, niż na super wtrysku. Trzeba do tego tylko trochę wiedzy i czas poświęcić.
Jeśli trzeba kręcić, to gaźnik do regulacji. A te pokrowce, to nie wiem, bo nigdy nie używałem. Nie mam przekonania, bo co niby może dać, jeśli nie podgrzewa? ![]() Swoją drogą ciekawe ile to wytrzyma, jeśli jest szczelnie w nim zamknięty akumulator, a którego normalnie w trakcie eksploatacji wydzielają się żrące gazy? Może ktoś ma i coś powie na ten temat. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Taki pokrowiec daje tyle co umarłemu kadzidło, spróbuj zawinąć w cienki kocyk flaszkę mineralki, ciekawe czy nie zamarznie na mrozie. Moim zdaniem skuteczność takich patentów jet śladowa. W Skandynawii mają grzałki i to działa na pewno, grzeje blok silnika, czy akumulator, to nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam po prostu Car Audio żrące przeszło 1,5kW, stąd takie zapotrzebowanie na prąd.
A meganka 1.6 16V i tak już pali mi 12l/100km z moją nogą .
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Cytat:
grzeją nawet dupsko w czasie jazdy ![]() Dziś coś mi golfik zaniemógł chyba ptasia grypa lub jakiś inny wirus po robocie zajechałem jak zwykle na zakupy-potem jadę i wyjeżdżając na główną drogę nie chciało mi się redukować -więc toczę się na 3 i nagle dopada go niemoc słychać uuuuuuuuuuuuuu tak jak by nie było paliwa-ale ono jest ,redukuję na 2 i dupa -dalej nie chce jechać stanąłem na awaryjnych - zajrzałem pod maskę - silnik jest , akumulator jest paliwo też chociaż w wężyku nie widać pęcherzyków powietrza,więc nie wiem czy pełny/pusty? zepchnąłem więc w następną boczną ulicę-kręcę i dalej nic??!! Dzwonię do brata aby przyjechał i po drodze kupił ropy 5L Odkręciłem korek wlewu -zamachałem golfem coby usłyszeć czy coś się chlupocze -ale nic nie usłyszałem zakręciłem korek , wsiadłem i zapalił normalnie Powiedzcie mi jaka była to przyczyna:1. przydusiłem go tą 3 i się zamulił? 2.ptasia grypa-bo po drodze widziałem 3 inne auta na awaryjnych? ![]() 3.zapowietrzył się/ lub zatkany korek (nie wiem czy w dieslach jest) i jak odkręciłem bak to dostał powietrza? 4.zawiesił się pływak w baku i jak pomachałem samochodem to się odwiesił?- ale czy wtedy wskazówka paliwa nie powinna być na zerze? Jak wiecie to mój pierwszy diesel-więc się nie znam- i proszę o nie wciskanie mi kitu - bo zemsta będzie sroga aaa |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
nie no Panie @Smartek jak się discoremizą jeździ,stylem ciężkiej nogi to i wiekszy alternator nie pomoże
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
A czy ty jestes pewny ze ten alternator uciagnie aku o tak duzej pojemnosci. Teraz to dopiero mozesz miec klopot jak ciagle bedzie niedoladowany.
Sprawdz lepiej ten standardowy alternator i jak za slaby to nawet sie nie ztstanawiaj nad wymiana
|
|
|
|
#15 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Standardowy alternator pewnie uciągnie ten akumulator
ale jak mu jeszcze dokładasz te 1,5 kW dyskoteki, no to sorry...to jest ponad 120A plus reszta do tego z 40A ![]() Niedawno wymieniałem alternator w busie i się dowiedziałem, że daje on 95A. Czyli nadal dużo za mało... |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 18.01.2022 00:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |