![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile wymiana progów?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
350 za stronę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
, to ja zapłacę 700 za stronę, ale moje chyba jeszcze dadzą się połatać, albo pojadę za Garwolin, Grójec..., to będzie taniej.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
A ja panowie jak progi mi zaczynaja gnic to zmieniam auto
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak ma mocną głowę to kolejne 3 godziny.
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie w prawym progu było wgniecenie i utworzyła się dziura od podnośnika warsztatowego ,tego na którym podnoszą samochód , chociaż oni twierdzili że to ja musiałem ''spaść z krawężnika'', gdybym to zrobił wcześniej , to może by dało radę się połatać? Ale zmieniam dwa , u takiego znajomka , to może trochę taniej jak na warsztacie , mam też już trochę rudej pod lakierem na przednich błotnikach na wysokości progu
Golfikiem kulam się już 6 lat , na silnik nie narzekam , po kupnie nie zmieniałem rozrządu zrobiłem na tym pasku jakieś 70tys. nie zmieniałem ani razu świec itd , tylko filtry i olej , najpoważniejszą usterką to była maglownica od wspomagania , co rok przeważnie końcówki ,sworznie i zapiekające się klocki z tyłu więc co będę zmieniał na inny? Dla mnie auto to ma jechać od punktu A do B ma jeździć a nie wyglądać , nie mam w nim nawet radia ale to dlatego że nie opłacam podatku radiowo telewizyjnego
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Dobrze, że mnie ostrzegłeś - nie siadam z Zenkiem do picia
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Jepiej powedz ze chodowales korniki w progach
|
|
|
#9 |
|
![]() |
540 e39 już by mi starczyła
W lpg bardzo realne.Super silnik do gazu.Tylko butla na moje oko 100 l żeby była.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
40l zamiast koła zapasowego całkowicie wystarcza! To nie są auta dla młodych ludzi. Wymagają od kierowcy dużo rozsądku. Brak doświadczenia z tylnym napędem zimą też nie ułatwia.
|
|
|
#11 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Eclipse przeszedl przeglad.
![]() Jestem spokojniejszy
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
W Polsce przeglądy to jakaś kpina. Kilka razy dość mocno się przejechałem na Januszach ze stacji
no ale wiadomo wszystko zalezy od podejscia czlowieka i danej stacji.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Z przeglądami nie jest tak źle, jak mówią. Rzeczy podstawowe sprawdzają dość dokładnie, bo tu żartów nie ma - zawieszenie, ukł. kierowniczy, hamulce. Światła i resztę dupereli też sprawdzają, ale tu już luźniej. Da się wymienić żarówkę na miejscu (raczej każdy ma pudełko z żarówkami) a nawet wyjechać z pieczątką obiecując wymianę od razu po zakupie (oczywiście kupić też od razu).
Nie mówię tu o lewych przeglądach itp wałkach, ale o te coraz trudniej bo się boją. Bywa, że w pobliżu stoi policja i sprawdza auta wyjeżdżające z przeglądu, a nawet jedni donoszą na drugich w ramach konkurencji. A swoją drogą taki przegląd to dobra rzecz, bo przynajmniej raz w roku ktoś to wszystko posprawdza dla naszego bezpieczeństwa. Auta się psują, części się zużywają, a do mechanika każdy jedzie jak już nie da się jechać. Jedna rzecz która w tym wkurza, to za mało kratek na pieczątki w dowodzie i potem ta gehenna z wyrobieniem nowego w WK (i oczywiście płacenie za to, co powinno być darmowe). |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powaznie?W Polsce ostatnio robilem przeglad z 7-8lat temu i pytali czy XYZ to moj ojciec, ja ze tak i ze jestesmy sasiadami i bylo po sprawie-tylko hamulce, zadnych spalin itp. *******(na Carismie rdzy nie bylo
.Zarowke sami mi wsadzili
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Jak robiłem przegląd w polówce od mamy to wszystko było super, ale z tyłu tłukło niemiłosiernie ,
wiec pojechałem do mechanika, sprężyna pęknięta,prawy amor nie istniał - jak go po zdemontowaniu przechyliłeś do góry nogami to wypadał jak rurka z rurki, jak robiłem przegląd primery i waliło z przodu to nie sprawdzili górnych wahaczy i zwrotnic bo tego nie obejmuje przegląd, spalin tez nie sprawdził mimo tego ze nie miałem katalizatora no i najlepsze kiedyś na stacji podczas przeglądu jak mi janusz powiedział ze sa światła do reglacji ale on to ogarnie za 20zeta to sie zgodziłem , to dwie godziny po przeglądzie pojechałem światła z powrotem ustawić gdzie indziej bo prawe waliło w kosmos @grzeniu ja tam na ''przegląd'' jade dwa razy do roku bo tam 40zeta mnie nie zbawi [amory,hamulce,szarpaki] |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 18.01.2022 00:15 |
| Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 24.01.2019 00:37 |
| Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |